Gfk-cijfers voor 14 mei
Bekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor onze analyse.

Vorige week zei ik al dat Brink zeker een nieuwe binnenkomer zou zijn, maar dat de Xbox-versie direct naar nummer 2 zou doorstijgen, is wel heel bijzonder. Hij lag immers pas een dag in de winkels bij het publiceren van de charts. Ook de Playstation-bezitters keken uit naar de game, want Brink voor de Playstation staat op nummer 6.

Wat ook bijzonder te noemen is, is het zakken van lijstaanvoerder Mortal Kombat naar de vijfde plaats. De Playstation-versie doet het plotseling niet meer zo goed en de Xbox-versie is zelfs uit de top 10 verdwenen. De afgelopen dagen is Playstation Network weer online gekomen, dus de kopers van shooter Sniper: Ghost Warrior kunnen in de online multi-player hun lol op.

Feestje voor de Wii

Wii Party is een plotselinge nummer 1 te noemen. De game kwam al in 2010 uit en krijgt een gemiddelde van 6.8 op Metacritic.com. Zie hier dus de kracht van televisiecommercials…

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>