Gfk-cijfers voor 19 augustusBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts; klik verder voor onze analyse.

In de laatste periode van de zomervakantie nog twee handheldgames in de top van de charts. 3DS-game The Legend of Zelda: Ocarina of Time heeft de eerste plaatst wederom ingenomen, gevolgd door DS-voetbalgame Inazuma Seven.

6 reacties

 1. Ruud · 22-8-2011 · 9.13 uur

  Zijn we er al formeel uit wat de derde kolom betekent? Gezien bijv. CoD PS3 veel langer dan 14 weken prima verkoopt in NL, om over new super mario bros Wii nog maar te zwijgen.

 2. Erwin Vogelaar · 22-8-2011 · 9.59 uur

  Hoelang de game achtereenvolgens in de lijst staat.

 3. Ruud · 22-8-2011 · 13.29 uur

  Dus als Mariobors Wii verdwijnt uit de top10 en vervolgens weer terug komt staat de teller weer op 1?

  Klinkt niet heel erg nuttig :)

 4. Grannd · 22-8-2011 · 17.34 uur

  Hoezo niet erg nuttig?

  Zo werkt het nou eenmaal, het getal is het aantal weken dat de game achtereen in de top 10 staat. Je kan het nut ervan deze week ook zien bij Zelda, vanwege de 3DS prijsverlaging van de 3DS is de game opeens weer een stuk vaker over de toonbank gegaan.
  En dan kan je daar weer een paar leuke conclusies verbinden, bijvoorbeeld dat gezien het feit dat het ook de enige 3DS game in de lijst is zijn er maar weinig verdere interessante 3DS-titels.

 5. Ruud · 22-8-2011 · 18.00 uur

  LA Noire staat op 14, evenals CoD Black Ops. Puur op basis van deze charts zou je dus kunnen zeggen dat beiden 14 weken succesvol zijn geweest tot dusver.

  Dat is dus niet het geval. De waardes an sich zeggen dus veel te weinig om interessant te zijn. Zo is Mario bros Wii in 2009 uitgegeven en enorm lang in de lijst blijven staan, daar zie je nu niks van terug.

  Opeens vaker over de toonbank, dat verschil zie je al tussen kolom 1 en 2. De derde kolom an sich is op deze manier nietszeggend. Dan zie ik liever het aantal weken dat men in de top 10 in totaal heeft gestaan, dat zegt mij meer.

 6. Grannd · 23-8-2011 · 18.06 uur

  Dat klopt, je kan niet zeggen dat beide ‘alleen maar’ 14 weken succesvol zijn geweest tot ver, maar dat staat er ook niet.
  Er staat slechts dat ze de afgelopen 14 weken in de top 10 hebben gestaan, wat daarvoor is gebeurd is misschien wel relevant maar wordt niet verteld.
  Er is wel meer informatie die je niet ziet die ook interessant is waar je niks van terug ziet. Misschien staat Little Big Planet 2 wel al 10 weken op plaats 11.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>