Gfk-cijfers voor 19 februari
Bekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor onze analyse.

Een nieuwe nummer één deze week. En nee, het is niet die Lingo-game die vorige week ineens op nummer vijf binnen kwam. Die is (gelukkig) alweer uit de lijst verdwenen. Toch moest Donkey Kong zijn plekje afstaan en wel aan Test Drive Unlimited 2 (TDU2). De racegame die door onze eigen Rogier Kahlmann eerder deze maand al betiteld werd als enorm saai, racet naar de eerste én de tweede plek in de charts.

Of TDU2 het lang volhoudt op die plekken? Ik verwacht persoonlijk van niet. Net als Gran Turismo 5 is TDU2 een game waar veel mensen lang op hebben zitten wachten en hem dus per definitie in de eerste week kopen. Dat zorgt wel voor een knallende binnenkomer, maar is vaak in the long run niet voldoende om in de top 3-lijst te blijven steken. Ik verwacht dat TDU2 binnen één week (misschien twee) de koppositie weer in moet leveren.

Andere nieuwkomer in de lijst is het zwaar gepushte Mario vs. Donkey Kong/Mini-Land Mayhem, waar Nintendo enorm veel reclame voor maakt de laatste tijd. De DS-game komt binnen op nummer 7 en zal -naar mijn verwachting- ook volgende week nog wel even door stijgen.

Heb ik gelijk? Volgende week zullen we het zien. Wat denken jullie?

Eén reactie

  1. Wormpaul · 21-2-2011 · 11.18 uur

    `t verbaasde mij wel om TDU:2 zo hoog te zien, had eerder verwacht dat iedereen eerst een paar weken zou wachten zodat alle bugs uit de game gehaald kunnen worden..

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>