GfK-cijfers voor 20 novemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Black Ops nog steeds aan kop

Zoals te verwachten staat ook deze week de GfK-lijst in teken van Black Ops. Zelfs de Wii-versie maakt zijn opwachting… Maar de grote afwezige van dit moment is natuurlijk Assassins Creed: Brotherhood (AC: Brotherhood), die vorige week is uitgekomen. Komende week zal deze goudmijn van Ubisoft ongetwijfeld in de lijsten verschijnen. AC: Brotherhood is zelfs zo populair dat het Black Ops van de troon stoot in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een hele prestatie als je het mij vraagt.

Tot mijn spijt moet ik ook constateren dat Fable III van de lijst verdwenen is… Ik acht de kans erg klein dat deze titel ooit nog zijn herintrede maakt. Dat dit meer zegt over het GfK-publiek dan de game zelf moge duidelijk zijn.

Het gros van de grote titels (lees: Black Ops, AC: Brotherhood, Fable III, Epic Mickey enz.) liggen nu in de winkels, dus daar gaan we ongetwijfeld nog het een en ander van zien de komende tijd. Deze week ligt ook Gran Turismo 5 in de schappen. Deze zal ongetwijfeld de top drie van de lijst gaan sieren komende tijd. Tot volgende week!

2 reacties

 1. Robert Hoogendoorn · 24-11-2010 · 15.57 uur

  Wat mij opviel is dat Kinect Adventures voor de tweede keer op de zesde plaats staat. Dit zegt iets over de verkoop van Kinect in ons land. Jammer dat je hier niet op in gaat.

  De mededeling dat Epic Mickey en ACB niet in de lijst staan, is onnodig. Dat ziet iedereen immers wel. New Super Mario Bros Wii komt echter wel weer terug in de lijst na enige tijd van afwezigheid. Hoe komt dit? Reclamecampagne? Een vroege feestdagenverkoop?

  Nu is deze reactie erg negatief, maar zo is het niet bedoeld. Zie het als onderbouwing. Volgens mij valt er nog wel meer uit je rubriek te halen Maarten.

  Overigens is het ‘het gros ligt’ en niet ‘het gros liggen’. #mierenneuken

 2. Osahi · 24-11-2010 · 20.13 uur

  Je kan tegenwoordig ook geen Xbox meer vinden zonder dat spel hé. Toch hier in België niet. Ik heb al aan meerdere personen een 360 mét Kinect moeten verkopen omdat ze geen andere keuze meer kregen (ik werk part time in een Game Mania). Losse Kinects verkopen naar mijn gevoel niet echt super goed. Een boel early adopters gehad in de eerste week, nu af en toe eens één en een handvol twijfelaars die om info vragen.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>