Gfk-cijfers voor 26 februari
Bekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor onze analyse.

Lang verwacht, dat Killzone 3. En terecht natuurlijk. Maar nu de game er eindelijk is, lijkt hij nog geen hele grote deuk in een pakje spreekwoordelijke boter te slaan. Tenminste, niet als we naar de charts van deze week kijken. Neerlands trots komt binnen op een magere achtste plek! En nou staan er wat hoger in de rij nog best een aantal topgames (Donkey Kong, Black Ops en Mario vs Donkey Kong Mini-Land Mayhem bijvoorbeeld), toch zijn er een hoop games die vergeleken met Killzone toch een stukje lager zouden moeten staan.

Hoe dat komt? Easy. De charts worden iedere week op zaterdag gepresenteerd. Killzone 3 raakte officieel pas vrijdag (dus één dag daarvoor) de schappen in de winkels. En vloog daar meteen weer weg. Als de verkoop van Killzone in één dag al een achtste plek kan opleveren, dan moet dat met een extra weekje ‘verkoopervaring’ volgende week helemaal goed komen, denk ik. Volgende week schat ik dat het Killzone-week is in de charts.

Wat denken jullie?

7 reacties

 1. VN1X · 28-2-2011 · 22.04 uur

  Waar is Bulletstorm? :O

 2. Anneke · 6-3-2011 · 18.53 uur

  Het is GfK met een hoofdletter K, zoals je ook in het plaatje kan zien (staat voor Gesellschaft für Konsumforschung).

 3. Roland van Hek · 7-3-2011 · 0.22 uur

  @Anneke: Klopt, maar zo schrijven wij het niet hier op Bashers. :)

 4. Han · 7-3-2011 · 11.00 uur

  Ik vind het toch ook wel opvallend dat er sinds de lancering van de Kinect bijna geen XBOX 360 titels meer instaan. Terwijl de verkoopcijfers van de Kinect zelf wereldwijd heel goed zijn, verkopen de games in NL nog niet zo schijnbaar? Heeft iemand daar meer info over?

 5. Anneke · 10-3-2011 · 22.46 uur

  @Roland, wat een onzin, dat is hetzelfde als zeggen dat ‘wij bij Bashers’ Nentindo, Micorsfot en Snoy schrijven. Het is gewoon de naam van het bedrijf? Waarom zou je dat opzettelijk fout schrijven? In het kadertje links staat bij Charts ook gewoon GfK dus consequent zijn jullie ook al niet.

 6. Niels Peuchen · 10-3-2011 · 23.19 uur

  We proberen zo consequent mogelijk te zijn. We schrijven Playstation, Wii Ware, iPhone, en doen ons best steeds dezelfde stijl te hanteren. Een enkele keer gaat dat mis en komen er inconsistenties voorbij. Zoals in dit geval. Goed dat je daarop wijst.

 7. Niels ’t Hooft · 11-3-2011 · 21.48 uur

  @Anneke: Dit noemen ze stijlregels. In de boekhandel kun je o.a. het Volkskrant-stijlboek kopen. Dan zie je dat zo’n krant op dit soort kwesties (en álle taal die erin verschijnt) zijn eigen regels loslaat, met als doel teksten die er mooi en gelijkmatig uitzien. Reden? Neem bijvoorbeeld het feit dat Nintendo destijds wilde dat je hun spelcomputer NINTENDO GAMECUBE noemde. Tja, the line must be drawn somewhere. Ik zou trouwens zeggen dat we GFK helemaal in hoofdletters moeten doen, maar da’s een interne discussie :-)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>