Gfk-cijfers voor 30 aprilBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts , klik verder voor onze analyse.

We zijn terug van weggeweest met de Gfk-cijfers voor 30 april. Een bizarre week vanwege het uit de lucht gaan van Playstation Network. Het roept de vraag op of Socom: Special Forces –nu op nummer 6- eigenlijk hoger had kunnen staan. Deze game maakt geheel gebruik van internetverbinding en is op dit moment dus niet speelbaar.

Vorig week bestormde Mortal Kombat de lijst met zowel hun PS3- als Xboxversie. Nog steeds is die van de Playstation de meest verkochte titel. Zou het komen door de toevoeging van de rood-getatoeëerde Kratos?

Uit de lijst verdwenen is schietspel Crysis 2. Waarschijnlijk zal Call of Duty: Black Ops ook over enkele weken uit de charts verdwijnen, na ongeveer een half jaar een van de best-verkopende spellen in Nederland te zijn geweest.

Ik verwacht voor volgende week geen extreme veranderingen. Mensen houden hun hand deze weken waarschijnlijk op de knip voor LA Noire, die 20 mei in de schappen ligt.

3 reacties

  1. Rogier Kahlmann · 1-5-2011 · 23.55 uur

    Socom is prima speelbaar zonder internet hoor

  2. Robert Hoogendoorn · 2-5-2011 · 12.37 uur

    Socom is speelbaar, maar om het nou prima speelbaar te noemen wanneer een game hoofdzakelijk draait om online functionaliteiten… mwa. Maar goed, Socom is gewoon te spelen op dit moment. Het beestje is nog niet helemaal deaud.

  3. Laura · 2-5-2011 · 15.54 uur

    Oh, goed dat jullie het zeggen. Dan ben ik verkeerd geïnformeerd… :|

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>