GfK-cijfers voor 30 oktoberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Nintendo weer aan de top

Zo, dat is weer eens wat nieuws, Nintendo aan de top. Zeker aangezien het een DS-titel betreft, hoewel het niet de minste is: Professor Layton en de Verloren Toekomst. Als ik de Twitter-berichten mag geloven zijn er heel wat mensen die het afgelopen weekend dicht bij de kachel hebben gezeten met deze titel. Professor Layton gaat het volgens mij de komende tijd nog goed doen.. zeker met de Kerst.

Fallout: New Vegas maakt ook zijn opwachting. Ondanks het feit dat het op audiovisueel vlak geen grote verandering is van Fallout 3 (logisch) weet dit spel toch veel huishoudens te bereiken. Of Fallout lang in de lijsten blijft staan, betwijfel ik dan weer wel, aangezien de GfK toch vaak gedomineerd wordt door casual games.

De andere binnenkomer is de Sims 3: Late Night. Deze speluitbreiding zal ongewtijfeld als warme broodjes over de toonbank gaan, zeker gezien het pikante tintje van deze uitbreiding. Maar ondanks het succes van de Sims-reeks zal de verschijning in de GfK-lijst van korte duur zijn, aangezien er nog veel grote titels hun opwachting maken. Volgende week is het namelijk de beurt aan Call of Duty: Black Ops! Die gaat inslaan als een bom …

Tot volgende week.

Eén reactie

  1. sven · 1-11-2010 · 16.16 uur

    Tja, Call of Duty: Black Ops. Deze game zal wel weer een record gaan verbreken of evenaren. Kunnen ze deze niet gewoon uit de lijst weglaten? Het is geen eens een aanname meer dat deze op 1 komt te staan.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>