Gfk-cijfers voor 5 februari
Bekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor onze analyse.

Het begint een beetje saai te worden inmiddels. Waar nieuwkomer Little Big Planet 2 vorige week vanuit het niets de eerste plek in de top tien wist te bereiken, is de plek nu (al)weer terugveroverd door Donkey Kong Country Returns. Dag voorjaarsknaller van Sony. Ook de nummer 3 uit de top 3 -Black Ops- is weer een plekje omhoog geschoven. Opnieuw knokken de twee om de toppositie in de Nederlandse verkooplijst. Zoals de afgelopen maanden eigenlijk al zo vaak gebeurde.

Met uitzondering van de keldering van het magistrale Little Big Planet 2 is er ook in de rest van de lijst weinig veranderd. Aan de onderkant van de lijst rommelt het een beetje, met een paar posities winst voor Fifa 2011 en verlies voor de Wii-titels. Of nieuwkomer Dead Space 2 het lang volhoudt blijft ook nog maar bezien. Hoewel de game overal hoge cijfers gooit, verwacht ik dat de game toch niet lang in de top 10 zal blijven.

Maar ik heb het wel eens vaker mis gehad. Wat denken jullie? Haalt Dead Space de top 5 of gaat de game redelijk roemloos ten onder in de charts. Tot volgende week!

Eén reactie

  1. Wormpaul · 11-2-2011 · 12.19 uur

    Die aap blijft mij verbazen…dat er zoveel mensen die game kopen.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>