Gfk-cijfers voor 7 meiBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts , klik verder voor onze analyse.

Nog steeds Mortal Kombat aan de top, al is de Xbox-versie aardig wat plaatsen gezakt. Over het algemeen is het vooral Nintendo die deze week zegeviert. Mogelijk door het nog steeds offline zijn van het Playstation Network, maar ook door de eigen marketing. Denk bijvoorbeeld aan het stijgen van Wii Party, waarvoor nu veel reclame wordt gemaakt op televisie.

Socom en Portal 2 zijn ook snel gezakt. Zoals ik vorige week aangaf speelt Socom zich voor het grootste deel online af, dus ik vrees dat we hier toch echt met het down zijn van Playstation Network te maken hebben. Aan de andere kant is Call of Duty Black Ops juist een plekje gestegen.

Deze week dus toch meer veranderingen dan ik had verwacht. Volgende week verwacht ik multi-platformer Brink als nieuwe binnenkomer; eindelijk weer een nieuwe first-person shooter tussen al die vrolijke Nintendo-games. Hij komt vrijdag uit en zaterdag worden de charts gepubliceerd, dus een beetje spannend wordt het wel.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>