Gfk-cijfers voor 8 januariBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Stuivertje wisselen deze week. Donkey Kong werd afgelopen week ingehaald door Call of Duty: Black/Ops. Of iedereens favoriete aap alweer op zijn retour is, is nog even afwachten. Persoonlijk denk ik dat het nog wel even steggelen zal blijven tussen de twee koplopers, al denk ik wel dat Call of Duty uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Noem het een gevoel. Ik denk dat de nostalgie-factor het uiteindelijk zal moeten afleggen tegen het schietgeweld.

Verder valt deze week vooral op dat er zo vlak na de feestdagen een groot gemis is aan grote lanceertitels. Niet gek natuurlijk. De game-industrie heeft al zijn belangrijkste kruit verschoten met de kerstdagen, om de overduidelijke reden dat er dan juist extra veel games gekocht worden. Getuige ook de wekenlange afwezigheid van onze ‘Koop deze week’-rubriek. De fikse stijging van Wii Party wil ik ook niet onbesproken laten. Vooral omdat ik de game dit weekend helemaal grijs gedraaid heb zelf. Niet omdat hij zo leuk was, maar juist omdat ik hoopte dat het nog beter werd.

Wat denken jullie? Blijven Donkey Kong en Call of Duty nog even knokken? Of stoot Wii Party door naar de toppositie?

Tot volgende week.

3 reacties

  1. arend · 11-1-2011 · 9.30 uur

    waar zijn de kinectgames? hell, waar is de 360??

  2. Vincent Leeuw · 11-1-2011 · 9.51 uur

    De Xbox 360 is niet zo populair in Nederland als in US/UK.

  3. Harmen · 11-1-2011 · 19.15 uur

    Klopt. Zeker als je kijkt naar de rest van Europa dan zijn het met name de Wii en PS3 die domineren.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>