Goedkopere PlayStation 3, Trenched naar Europa en Bastion op pcPrijsverlaging PlayStation 3
Zoals verwacht heeft Sony tijdens zijn persconferentie op Gamescom in Keulen de nieuwe prijs van de PlayStation 3 aangekondigd. De console is per direct voor €249,99 te koop.

Sony lanceert nieuwe PSP
Sony heeft tevens een nieuwe versie van de PSP aangekondigd. De PSP E-1000 heeft geen wifi, maar kost daardoor ook maar €99.

Trenched in september naar Europa
Na veel gedoe rond trademarks over de titel Trenched, komt de Double Fine-game in september toch naar Europa onder de naam Iron Brigade.

Bastion nu ook op pc
Na de lancering tijdens Xbox Live’s Summer of Arcade vorige maand, is het mooie Bastion nu ook verkrijgbaar voor de pc. Via Steam.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

13 reacties

 1. Thymon AW · 17-8-2011 · 6.41 uur

  Over de PS3 pricedrop: Hoeveel GB harddisk zit erbij? 320 GB en groter? En was die kale 160 GB set momenteel niet rond de 266 euro?
  Eveneens over de PSP-E, vorig jaar kocht ik gewoon een PSP-3000 met spel en Wifi-functionaliteit voor 130 euro…

  Nieuwswaarde van dit bericht?

 2. Roy Groenen · 17-8-2011 · 11.43 uur

  @Thymon, nieuwswaarde van je bericht? Null. Dat het om de 160 GB versie gaat staat all over the internet en dat je vorig jaar een PSP hebt gekocht voor 130 euro is ook niet wereldschokkend ;-)

  On topic, ik ben wel benieuwd wat de doelgroep is voor de budget PSP. Iemand hier interesse?

 3. Thymon AW · 17-8-2011 · 12.14 uur

  On topic: was de PSP-3000 niet gewoon als de budget PSP voor een prijs van rond de honderd euro, die nu iets onder de honderd euro gaat zitten?

  En de games worden nu nog goedkoper, na de UMD-games van twee tientjes, nu UMD-games voor een tientje! Daar zit wel potentie in als je het naast de duurdere DS en 3DS games.

  Ik ben benieuwd of na deze prijsdaling de DSi ook 100 euro wordt, en de DS games ook omlaag gaan in prijs. Wat wordt de prijs van de PS Vita n.a.v. de prijsdaling van de 3DS?

  @Roy:
  Ja Roy, nieuwswaarde null van mijn bericht omdat het origineel ook nieuwewaarde null heeft ;-)
  Dat van 160 GB heb ik niet in deze post of in doorgelinkte artikelen kunnen lezen (maar ik wil hiervoor nog naar de oogarts).

  My point being: zijn de schrijvers/podcasters op Bashers nog wel prijsbewust, weten ze nog wat nieuwswaardig is en oh, ehm, ja, ik las iets over Bashers commercialiseren dus maakt men even voor de zoveelste keer sluikreclame voor Sony. Is men nog onafhankelijk bij Bashers? ;-) Worstelt opperhoofd Niels ‘t Hooft nog steeds met zijn onafhankelijke imago wanneer het om Nintendo gaat? :-p Kan hij zich beter druk maken over zijn gadgetfetish!

 4. Nick Kivits · 17-8-2011 · 13.50 uur

  @Thymon: Hoezo sluikreclame voor Sony? We linken toevallig eens twee keer naar een nieuwsbericht over Sony. Als je eens zou tellen hoe vaak wel linken naar andere onderwerpen (zoals de Humble Indie Bundle, om maar een voorbeeld te noemen), zou je inzien dat het best meevalt.

  Dat je het bericht niet nieuwswaardig vindt, dat mag natuurlijk. Feit is dat Sony een prijsverlaging inzet (en Nintendo vandaag ook met hun nieuwe, uitgekleedde versie van de Wii). Een prijsverlaging betekent dat ze adviesprijzen verlagen. In het geval van Sony gaat de PS3 omlaag van 299 naar 249 euro. Dat er online shops zijn die minder vragen en dus onder die adviesprijs gaan zitten, is weer iets totaal anders.

 5. Ruud · 17-8-2011 · 14.35 uur

  Nieuwswaarde is hoger dan men denkt.
  De PS3 is nu formeel gelijk geprijsd met de PS Vita, dat is nogal wat.

 6. Thymon AW · 17-8-2011 · 14.54 uur

  Eerst even On Topic:
  Deze prijsverlaging niet zo fors als zou moeten. 249 euro voor een console die gisteren al 266 euro kostte en je eigenlijk beter een Xbox 360 250 GB met 2 spellen kan kopen voor dezelfde prijs? De PlayStation 3 is in dit geval niet écht goedkoper geworden!

  @Nick: Mijn gevoel kan verkeerd zitten, maar al die keren dat er zo plezierig gepraat wordt over Sony… Wanneer ik een site zie dat zovaak op deze manier Sony aandacht geeft, waarin ik Sony gewoon te weinig tegenwicht zie krijgen van Bashers maar daartoe wel kansen zijn die niet aangegrepen worden door Bashers, mag daar wel wat van gezegd worden. (ik bedoel, al die positieve aandacht over de PSP, Uncharted 2 en Heavy Rain tegenover het afzeiken van de Wii, het flink trappen op Paul Naber, en andere aparte keuzes in audio- en videocontent..).

  Mijn gevoel zegt dat de exposure richting Sony net een flink stuk positiever is dan naar andere consolefabrikanten. Nogmaals: mijn gevoel kan verkeerd zitten.

  Ik vind Bashers daarbij steeds meer een inconsistent zootje worden, qua stijl en content. Daar wil ik misschien nog wel met de hoofdredactie over mailen, mag jij een kopie van die mail aan ze vragen, of mij zelf een keer over mailen ;-)

 7. Nick Kivits · 17-8-2011 · 15.31 uur

  Inconsistent kan misschien kloppen. Dat krijg je met een weblog waar verschillende leden samen op publiceren. Iedereen heeft een andere schrijfstijl. Een artikel van James Worthy in Nieuwe Revu is ook wezenlijk anders dan een artikel van bijvoorbeeld Jurjen Tiersma (of mezelf). Da’s juist fijn. Al vind ik het bij Bashers zelf wel meevallen met inconsistent.
  Ik vind het zelf wel meevallen met positief ten opzichte van Sony. Maar jij mag natuurlijk je eigen mening hebben. Ik denk alleen dat als je goed kijkt, je ziet dat de Wii jaren lang ook positief behandeld is.

  On-topic: Zoals ik al zei: er is verschil tussen adviesprijs en winkelprijs. Sony verlaagt de adviesprijs van 299 naar 249 euro. Dat bepaalde winkelketens/sites al tijden lang onder de adviesprijs verkopen, doet niets af aan de nieuwswaarde van de prijsverlaging.

 8. Thymon AW · 17-8-2011 · 15.49 uur

  Sorry, ik ga nu nogal off-topic:
  Ik denk dat de actuele winkelprijs toch wel een belangrijkere rol speelt in wat je communiceert op een blog dat eigenlijk geen nieuwssite is of niet wil zijn (of juist wel, want Bashers zoekt nog steeds haar eigen identiteit, lijkt het).

  Kijk, de discussie of je een verlengstuk bent of wil zijn van de sales/marketing/PR-machine van fabrikanten/producenten/publishers is nog altijd een leuke interessante discussie. Vooral op een blog dat “serieuze volwassen journalistiek over games” wil brengen.

  Prijsverlagingen is een sales/marketing/PR-ding dat ik of online in shops kan nagaan, in een advertentie/reclameblok voorbij zie komen, of folder die op de deurmat valt zie. Weet ik metteen wat de echte prijs is, want de adviesprijs is nog altijd gebakken lucht voor de goed geinformeerde gamer waar Bashers zich op richt(te) ;-)

 9. Nick Kivits · 17-8-2011 · 15.58 uur

  Zoals ik al zei: je mag je mening hebben. Ik deel hem alleen niet. En het grootste deel van journalistiek Nederland ziet dergelijke marktontwikkelingen ook als nieuws en niet als ‘verlengstuk van de pr-machine’.

 10. Thymon AW · 17-8-2011 · 16.33 uur

  Wacht even, nu ga je kreten posten…. :-o
  Marktontwikkelingen hebben gevolgen. Deze bescheiden prijsverlaging is het gevolg van ontwikkelingen, en zal ontwikkelingen tot gevolg hebben.
  Journalistiek Nederland is pas echt “journalistiek” als het niet alleen feitjes en gegevens post en eventjes doorverwijst naar officiele sites van fabrikanten, publishers e.d., maar feiten en gegevens ook tot (nuttige) informatie kan breien.
  De “daglinkjes” hebben op Bashers bijzondere en noemenswaardige verwijzingen, maar een prijsverlaging (wat naar mijn mening geen echte prijsverlaging is) is nogal gesneden koek geworden. Het lijkt in de praktijk maar om een paar tientjes te gaan. Als Erwin er bij schrijft dat dit een “sweet spot” is (naar wiens mening dan ook) was het nieuwswaardig geweest. Nu post je een gegeven waar ik gewoon niets mee kan en Bashers in mijn optiek eventjes erg sterk begint te lijken op een verlengstuk van de sales/marketing/PR-machine.

  (eerlijk gezegd ben ik jullie ook een beetje aan het Bashen hoor ;-) want jullie hebben de potentie meer klasse te tonen dan al die herkauwende sites die het www rijk is)

 11. Nick Kivits · 17-8-2011 · 17.00 uur

  Die potentie heeft Bashers inderdaad. Maar daar zijn de Daglinks niet voor in het leven geroepen. Makkelijk en snel op de hoogte van de belangrijkste nieuwtjes van de dag. Dat is het credo. Je kunt nu eenmaal niet alles helemaal uitdiepen met vrijwilligers.

  En ik had door dat je aan het bashen bent. Trollen is al een tijdje je credo ;-)

 12. Thymon AW · 17-8-2011 · 17.23 uur

  Ach, volgens mij trolt half Bashers er van tijd tot tijd op los! ;-)

 13. Sjoerd · 18-8-2011 · 2.33 uur

  Best wel jammer dat ik Bastion heb gemist in de tijden dat het gelanceerd werd op Xbox Live Arcade. Mijn PC is al enige tijd flink verstoft en aangezien Bastion niet op de Mac-versie van Steam bevindt moet ik dan toch echt mijn Xbox weer aanslingeren…

  En ja, vreemd genoeg voelde ik mij flink aangetrokken tot die PSP van 100 euro. Als ik als mainstream persoon in een winkel had gestaan zonder dat ik verder iets had gelezen erover had ik hem zomaar kunnen aanschaffen. Mat zwart is een prima kleur en al die classics die ik als non-PSP bezitter nooit hebben kunnen spelen in al die jaren zijn allemaal pareltjes voor een eurootje of 10…

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>