Gow: slijmballen met uitsterven bedreigdWekelijks gaf de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdiende.

Na 10 maanden en 42 besproken spellen is het afgelopen met de ‘Game van de week’ op Bashers. De rubriek was gebaseerd op een samenwerking met Bright, die in de huidige vorm tot een einde gekomen is. Bestsellers kwamen aan bod, fangames, Facebook-spelletjes, iOS-apps en bovenal heel veel obscuurs. Gow is de laatste game die besproken wordt, een product van de afgelopen Global Game Jam.

Titel: Gow
Platform: browser (link)
Prijs: gratis

Als je Gow speelt, zie je het meteen: de makers zijn geïnspireerd door World of Goo. Slijmballen, grootse bouwwerken, rustieke omgevingen, het zit allemaal in Gow. Het verschil is dat al die constructies met slijmballen niet door jou gemaakt worden: jouw doel is juist om deze met de grond gelijk te maken. Net zoals World of Goo is Gow verre van gemakkelijk, wat het kleine aantal levels (het zijn er maar vijftien) ietwat compenseert. Het blijft natuurlijk een gratis webgame.

Sommige slijmballen vernietig je met een muisklik, bij anderen moet er zwaarder geschut aan te pas komen, zoals draaiende tandwielen of van die typische stekels (zie bovenstaande afbeelding). In dat opzicht sluit de game prima aan op het thema ‘extinction’ van Global Game Jam 2011. De vervelendste slijmbal om te vernietigen, waardoor de game vooral moeilijk wordt, is die met de nare gewoonte altijd als laatste uitgeroeid te willen worden. Om maar een ontzettend slecht bruggetje te gebruiken: ook de game van de week-rubriek is bij dezen ten einde. De obscure spellen zullen we desondanks onder de aandacht blijven brengen, in de vorm van recensies. Dag!

3 reacties

 1. Wormpaul · 18-2-2011 · 13.15 uur

  Helaas, vond `t altijd wel een fijne rubriek.

  Dank voor iedereen die zijn of haar bijdrage eraan heeft geleverd!

 2. Robert August de Meijer · 18-2-2011 · 13.56 uur

  Wel doen hoor, obscure spellen blijven bespreken.

 3. Roland van Hek · 19-2-2011 · 1.38 uur

  Evenals blockbusters en allerlei andere games, maar dat spreekt voor zich.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>