Het gamejaar van Roy SwiersIn de weken rond de jaarwisseling kijken de medewerkers van Bashers terug op hun persoonlijke gamehoogtepunten van 2008. Vandaag de top vijf van Roy.

5. De Fall Update van de Xbox 360

Xbox Fall Update

Ik speel voornamelijk op mijn Xbox 360, terwijl de Wii en PS3 jaloers toekijken. Maar altijd irriteerde ik mij aan de herrie die de dvd-drive van de Xbox 360 voortbracht als een game stond te draaien. Dit is eindelijk verleden tijd dankzij de Fall Update van het systeemmenu. De game die ik op een bepaald moment veel speel wordt geïnstalleerd op de harde schijf en, hoppakee, weg herrie. Nu alleen nog meer opslagcapaciteit en ik kan er echt tegenaan.

4. Dr Games werd Nedgame

Dr Games

Op het moment dat het mij bekend werd dat de gameshop waarvan ik bedrijfsleider ben verkocht werd aan Nedgame, had ik uiteraard mijn bedenkingen. Ik moest een stukje vrijheid gaan opgeven en de naam Dr Games was niet meer. Achteraf gezien is de overname plezierig verlopen en heeft hij vooral voordelen. Natuurlijk mis ik mijn vrijheden en de ‘Dr Games-persoonlijkheid’ wel eens, maar het is heerlijk om de winkel eindelijk zo vol te hebben met games als we altijd al wilden. Samen met mijn Nedgame-collega’s in de vijf andere filialen draaien we een mooie keten en het is ook wel weer lekker dat gevoel te kunnen delen met zoveel fanatieke gameshopmedewerkers.

3. Samen gamen

Singstar

Het is nog pril, maar steeds vaker gaan mijn meissie en ik samen gamen. Mario Kart doet het goed zo saampies op de bank en ook Singstar zat al verschillende keren in de PS3. Toen ze vroeg of ik Assassin’s Creed eens kon meenemen, wist ik dat het goed zat. Een echt fanatieke gamer is ze niet overigens, programma’s als GTST en Popstars gaan nog steeds voor. Maar we gaan de goede kant op.

2. Gears of War 2

Gears of War 2

Godallemachtig, wat heb ik deze game opgeslurpt. En dat is uniek. De mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat ik games bijna nooit uitspeel. Dit komt deels door mijn werk. Na het thuiskomen van een dag gameshop heb ik meestal niet meteen zin om te gamen, en de uren die ik speel, wil ik besteden met zoveel mogelijk verschillende games, om mijn klanten van goed advies te kunnen voorzien. Gears of War 2 zorgde er echter voor dat er even geen andere game onder mijn aandacht kwam. Wat een ervaring!

1. Het schrijven over games weer oppakken

Schrijven

Meer dan acht jaar geleden begon ik met schrijven voor de website Videogames.nl. Zo ben ik ook aan mijn huidige baan gekomen. Ik pende in anderhalf jaar meer dan honderd reviews, maar daarna viel het stil, mede door het offline gaan van de website. In 2008 ben ik bijdrages gaan leveren aan Bashers en ik vind het heerlijk om weer te schrijven. Al moet ik meteen bekennen dat ik mezelf er echt toe moet zetten en dat ik geen specialist ben in het halen van deadlines. Sinds kort schrijf ik ook reviews voor ThreeSixty Entertainment Content Providing en staan mijn eerste twee reviews van Metal Slug 7 (DS) en Resistance 2 (PS3) op sites als Ziggo.nl. Fun!

Lees de andere jaarlijstjes

Geen reacties

 1. Bashers » Blog » Het gamejaar van Sander van der Vegte · 16-1-2009 · 11.14 uur

  […] Roy Swiers […]

   
 2. Bashers » Blog » Het gamejaar van Roland van Hek · 16-1-2009 · 11.14 uur

  […] Roy Swiers […]

   
 3. Bashers » Blog » Het gamejaar van Bart Breij · 16-1-2009 · 11.15 uur

  […] Roy Swiers […]

   

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>