Het gamejaar van Samuel Hubner CasadoIn de weken rond de jaarwisseling kijken de medewerkers van Bashers terug op hun persoonlijke gamehoogtepunten van 2008. Vandaag de top vijf van Samuel.

5. Rock Band 2

Rock Band 2

Voor mij waren alle gamehoogtepunten van het afgelopen jaar toch echt gewoon games. Te beginnen met dit juweeltje. Want: Guitar Hero is dood, lang leve Rock Band 2, de ultieme bandsimulator, als je het mij vraagt. Toegegeven, het spel mist de Studio Mode van Guitar Hero World Tour, maar die is toch te beperkt en ingewikkeld. Verder is Rock Band 2 gewoon mooier, stijlvoller en vooral ook rockender! Het is de hemelse soundtrack die deze game tot de koning der rockgames maakt. Zo goed als elk nummer is een prachtig voorbeeld van wat rockmuziek zo tof maakt. Van Pearl Jams Alive tot Metallica’s Battery, voor iedere liefhebber van gitaarmuziek zit er wat bij. “Painkillaaaaaaaaaaah!”

4. Geometry Wars: Retro Evolved 2

Geometry Wars: Retro Evolved 2

Ik zei het al in onze vorige podcast: Geometry Wars 2, een simpel Xbox Live Arcade-spelletje, is een van de beste games van 2008. Eigenlijk zijn het zes spelletjes in één, die elk op een andere, verslavende manier de simpele Robotron-gameplay (schieten met de ene stick, bewegen met de ander) een leuke twist geven. Eigenlijk moet ik deze game vooral niet aanprijzen, want hij kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Vooral Pacifism, het spelletje waarin je blauwe vijanden moet vernietigen door in kamikazestijl door ontploffende hekjes te vliegen, is digitale heroïne. U bent gewaarschuwd.

3. God of War: Chains of Olympus

God of War: Chains of Olympus

Sorry, Castlevania: Order of Ecclesia! Je was prachtig, indrukwekkend en ook heel eventjes verslavend, maar hebt het toch moeten afleggen tegen Kratos z’n eerste avontuur op de PSP. Chains of Olympus was lekker kort, lekker intens en vooral ook lekker God of War. Een perfecte action-adventure voor onderweg dus. Heb de game met liefde herspeeld totdat er niks meer te ontgrendelen viel, en ook die helse Challenges waren extra’s waar ik persoonlijk van smulde. En de ‘Gauntlet of Zeus’… allememachies, wat een heerlijk hard wapen! Ooit Kratos een Falcon Punch zien doen? Ik wel!

2. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Mijn tweede verontschuldiging gaat naar Gears of War 2. Je was een episch vervolg op mijn favoriete shooter voor de Xbox 360, maar hebt mijn aandacht toch niet zo lang weten vast te houden als je voorganger, die ik meerdere malen herspeeld heb. Nee, dan liever Hideo Kojima’s magnum opus! Snake’s laatste (LOL) missie was een prachtige mix van strakke third person-actie, spannende stealth, geweldige beelden, nostalgie en cinematografie. Het pretentieuze verhaal nam ik maar al te graag op de koop toe. Geef mij toch maar liever die oude, gekloonde oorlogsheld met issues, dan die stoere, veel te gespierde soldaten die een harde krijgen van doormiddengezaagde aliens.

1. Super Smash Bros. Brawl

Super Smash Bros. Brawl

But there can be only one. Toegegeven, de singleplayer is eentonig en ook nog eens oninteressant voor eenieder die niet snapt waarom iemand zou willen meedoen aan een Nintendo-orgie. Maar goed, wie speelt er nou enkel de singleplayer van een Super Smash Bros.-game? Op het gebrek aan Mega Man na is de multiplayer alles wat ik ervan had verwacht: hilarisch, mooi, eclectisch, makkelijk om te leren, tof om goed te kunnen en gewoon ook heel erg verslavend. En Wario zit er in. En hij kan ruften. Ik blijf bij mijn mening!

Lees de andere jaarlijstjes

Eén reactie

  1. Jan M · 6-1-2009 · 11.31 uur

    kan je helemaal volgen wat Geometry Wars 2 betreft!

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>