Smash Bros. Brawl online is zo slecht nog nietEcht waar! Toegegeven, de ‘With Anyone’-optie werkt maar sporadisch (oftewel: voor geen meter) maar wie wil dat dan ook spelen? Je kunt geen regels instellen, geen items uitzetten, geen naam invoeren, geen persoonlijke taunts gebruiken, niet zelf bepalen of de CPU wel of niet meedoet bij gebrek aan vier personen, de duur van een match niet veranderen… o, en de lag is meestal om van te janken.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb Smash Bros. sowieso altijd het leukst gevonden tegen vrienden. Gelukkig is daar dus de ‘With Friends’-modus, die bijna alle ellende van ‘With Anyone’ goedmaakt. In mijn geval dus vier stock, tijd uit, items uit (ja, ik ben een ‘tourneyfag’. Dus?), de naam ‘veloS’ boven mijn gekozen personage, irritante taunts die m’n vrienden/haters het bloed onder de nagels vandaan halen, en hoppakee. Genieten geblazen.


Bovendien is er ook van lag nauwelijks sprake, omdat de mensen in je Friends List meestal wel degelijke verbindingen hebben. Sterker nog, van iedereen in mijn lijst heb ik waarschijnlijk zelf de slechtste verbinding en toch geniet ik zelfs van de matches die ik host.

Ja, Friend Codes zijn irritant en ja, als ik geld kon neerleggen voor een systeem dat net zo goed was als Xbox Live, dan had ik meteen gedaan, maar voor de rest is Super Smash Bros. Brawl online gewoon zeer goed te doen. Mits je ‘With Anyone’ dus negeert. Gewoon een match aanmaken, via sms, mail, Skype of de chat-modus van Xbox Live (ja, ja) met drie vrienden afspreken, en smashen maar.

Overigens werkt dat bijzonder goed, chatten via Xbox Live terwijl je op je Wii aan het gamen bent. Het voelt als vloeken in de kerk, maar tegelijk ook als iets dat McGyver helemaal zou goedkeuren!

7 reacties

 1. Niels de Rijk · 3-7-2008 · 23.32 uur

  Ja ho eens even. ‘With anyone’ is wel mooi de belangrijkste online optie: je vrienden zijn immers niet altijd online. :-)

  Heb vanavond weer even gespeeld (jouw wedstrijdje zat vol, Samuel!), maar het duurde meer dan 5 minuten voordat de eerste match begon. De lag was echt om te huilen… Pikachu, normaal toch een van de snellere personages, vloog als een vertraagde Matrix-kogel door het scherm.

 2. Coen · 4-7-2008 · 11.09 uur

  Ik heb nog 0 mensen in mijn friend list staan, dus de optie met friends heb ik nog niet geprobeerd. Ik geniet wel van de ‘With anyone’ optie. Heb binnen een minuut mensen gevonden en speel zonder lag (nja, zonder, heel af en toe een kleine schok). Ik heb dus geen idee waar iedereen het over heeft.

  Waar ik nou nooit iets over lees zijn die ergerlijke laadtijden. De laadtijden in de game zijn echt asociaal lang. Een kameraad zo’n 4 huizen verderop heeft hier ook last van dus ik kan vast niet de enigste zijn ;).

 3. Claire Donkersloot · 4-7-2008 · 11.49 uur

  Als je een kameraad hebt, vier huizen verderop, die de game ook heeft, waarom heb je die niet in je friend list staan dan?

 4. Coen · 4-7-2008 · 18.00 uur

  Kwam dag voordat hij op vakantie ging bij hem, en hij had net dag ervoor de game gekocht, wat ik niet wist. Dus had die verrekte code niet bij me. En aangezien hij nou op vakantie is… :p. Maar bij elkaar gamen is toch veel leuker.

  Heb trouwens iets te vroeg geroepen, net paar potjes ‘with anyone’ gedaan waarvan er 1 was met heel veel lag en 1 met een beetje lag. De rest liep gelukkig wel goed. Maar heeft er verder niemand last van ontzettend lange laadtijden?

 5. KOOLWIJk · 4-7-2008 · 22.46 uur

  Die laat tijden vallen best mee als je het vergelijkt met sony.

  (ik vindt het vervelender dat ik de schijf er 1st 10 keer in moet doen;))

  Wat betrefd online 5 minuten wachten lijkt me overdreven na 2 minuten begint je wedstrijd namelijk hoe dan ook.
  Ondanks dat zijn de online haperingen als je zelf speelt (want bij gokken op wedstrijden doet dit probleem zich niet voor) erg vervelend.
  Bij mijn 2e potje werdt zelfs de verbinding verbroken!
  Nee dat soort zaken heeft nintendo met Mario kart stukken beter geregelt. Ik mag hopen dat ze daar in de toekomst een voorbeeld aan nemen.

  En tja wat betrefd vrienden… ik ben ook maar alleen.
  Een SSBB friendcode topic in t forum dan maar?

 6. Jeroen Bos · 5-7-2008 · 11.54 uur

  Online gamen op Wii is zo slecht nog niet. Mits, maar, indien, als… dan…

 7. Samuel Hubner Casado · 5-7-2008 · 12.06 uur

  Online gamen op de Wii is kut, ja. Maar lees de titel (en de rest van ‘t stuk) om te zien dat ik ‘t heb over Brawl en de (naar mijn mening) enige modus daarbij die daadwerkelijk belangrijk is.

  Het doet wat het moet doen, en vooral de bijbehorende simpliciteit vind ik prima.

  @ Niels, nah, ik vind ‘With Friends’ de belangrijkste. :) Volgens mij is het ook een kwestie van tijd voordat ook jij een vollere en actievere lijst hebt.

  @ Coen: Die laadtijden zijn relatief gezien best te doen. Het is gewoon zo naar in vergelijking met Melee, die wél miniscule laadtijden had. Maar goed, dat kwam natuurlijk door die geweldige kleine Cube-schijfjes (RIP).

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>