Hidden Photo: op zoek naar een spelelement
Je moet goed zoeken, maar soms vind je tussen de casual games een echt pareltje. Een game die het duidelijk van zijn aansprekende uiterlijk moet hebben, maar toch superverslavend is. Helaas is Hidden Photo allesbehalve dat.


Zoals meerdere games in zijn genre, begint Hidden Photo met een loungey muziekje dat je al na twee minuten de neus uit komt. Toch is dit het meest positieve aan de start van dit spel, want het menu is zo lelijk –je kunt de pixels tellen- dat je er het liefst zo snel mogelijk doorheen tikt.

In Take a Photo fotografeer je wat je wil; jezelf, je kat of een stoel. Deze foto wordt vervolgens voor een schuifpuzzel gebruikt. Je hebt er vast wel eens eentje gespeeld toen je jong was: net zo lang schuiven tot alle stukje van de foto weer op hun plek liggen. Dodelijk saai en na vijf minuten klooien heeft zelfs een kind het wel gehad.

Godzijdank is er een knop waarmee je, zonder de puzzel op te lossen, doorspringt naar het volgende onderdeel. Hidden Photo doet zijn naam nu eer aan, want in je foto worden nu objecten verstopt, van een PDA tot een kikker. Helaas zijn ze niet zo verstopt dat er bijvoorbeeld uit je oor een stukje kikkervoet steekt, maar is er een kikker in de kleuren van de foto –kameleonstyle- weggemoffeld. Spannend hoor.

DSi only

Als je eenmaal alles hebt gevonden, dan keert het spel terug naar het menu. Vervolgens kun je alle voorgaande handelingen (dit mag geen gamen genoemd worden) herhalen, maar je kunt ook standaard plaatjes gebruiken van dieren of reisbestemmingen. Dat roept de vraag op waarom deze game persé alleen op de DSi speelbaar is. Zonder fotocamera kun je hem makkelijk op de gewone DS doen. Of je dat wil, is een tweede.

De hoofdgame bestaat dus alleen uit deze elementen, met weinig tot geen spelelement. Ontwikkelaar Most Wanted heeft deze mislukte titel proberen op te leuken door de toevoeging van “achievements”. Achievements halen heeft iets stoers en opschepperigs, maar ik geloof niet dat je aan het spelen van deze game enige status kunt ontlenen.

Hidden Photo

Ontwikkelaar: Most Wanted
Platform: DSi
Adviesprijs: €29,99

Copy Paste

Naast Take a Photo is er een sectie mini-games. Ik begrijp niet waarom deze mini-games niet tot het hoofdspel behoren, want ze zijn minder vervelend. Je speelt o.a. zoek-de-verschillen, memory en gaat op zoek naar letters waarmee je woorden moet vormen. Op zich grappige dingetjes, maar verschillen zoeken is niet zo moeilijk als er gewoon kleine stukjes uit de foto zijn gekopieerd en ingeplakt.

Had Most Wanted maar meer naar andere hidden object-games gekeken, zoals Samantha Swift. Een detective-storyline en een game met eigen karakters had Hidden Photo een stuk persoonlijker en boeiender gemaakt. Nu voelt Hidden Photo alsof je in een lege lounge-bar zit, zonder cocktails op de menukaart.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>