Hook Champ, een platformer om verslingerd aan te rakenElke woensdag bespreekt Ellen de Lange-Ros een nieuwe iPhone-game.

Wat is het?

Hook ChampIn Hook Champ ga je als avonturier, in een aantal werelden vol spelonken, op zoek naar verloren schatten. Helaas spookt het nogal: je wordt continu op de hielen gezeten door een gemene geest die je tot een geraamte vermaalt zodra hij de kans krijgt. Gewapend met een touw met haak slinger je door de grotten om aan je belager te ontkomen en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld en schatten te verzamelen. Aan het einde van elk level verdien je munten, die je kunt besteden in een winkel. Hou je niet alleen van korte levels, maar wil je meer competitie? Dan zijn de online leaderboards, waar je per level je scores kunt posten, zéér verslavend.

Wat valt op?

Je bestuurt de game door eenvoudig op het scherm te tikken en daardoor je haak ergens aan te bevestigen. Ook kun je lopen of schieten. De besturing is prima uitgewerkt en doet gewoon wat hij moet doen. Een kenmerk dat over het algemeen geldt voor de leukste games die de App Store bevat.
Hook Champ oogt qua uiterlijk blokkerig en pixelig, waardoor het een klassieke uitstraling heeft en lijkt op games van meer dan tien jaar oud. Toch doet dit geen afbreuk aan het spel, maar geeft het de game juist een bijzondere charme. De stijl toont dat Hook Champ een spel is van eenvoud, dat tóch verfijning kent.

Is het wat?

Hook Champ kent een goede balans tussen korte, snelle levels waar je met je haak en touw in het rond slingert en RPG-achtige keuzes, door strategische aankopen te doen tussen de levels door. Sommige gadgets kunnen je namelijk flink helpen in een volgend level. Een langer touw bijvoorbeeld, waarmee hogere plafonds binnen je bereik komen.
Het spel begint eenvoudig, maar al snel merk je dat het lastig wordt om de uitgang te bereiken. De flow in de levels zit goed in elkaar; je merkt al snel dat je handigheid in de game moet krijgen én goede materialen moet aanschaffen, anders worden de levels onspeelbaar lastig.
Na een paar velden krijg je handigheid in het slingeren. In volle vaart tik je op het scherm om je haak houvast te geven en terwijl je slingert zoek je alweer naar een volgend steunpunt, terwijl dat vervelende zwarte spook je bijna te pakken heeft. Hook Champ is simpel, maar desondanks heeft het alles wat een game moet hebben: het is leuk!

Prijs: € 2,39 (App Store-link)

Geen reacties

  1. Hook Champ, een platformer om verslingerd aan te raken - Frankwatching · 24-10-2009 · 8.01 uur

    […] Dit artikel is eveneens gepubliceerd op Bashers.nl […]

     

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>