Humble Bundle, games inruilen bij Steam en verplicht online is goed2 miljoen voor Humble Indie Bundle
Er is maar liefst een dikke twee miljoen dollar opgehaald met de derde Humble Indie Bundle! Hoeveel hiervan precies naar het goede doel, Child’s Play, en de Electronic Frontier Foundation gaat is niet bekend.

Games inruilen bij Steam mogelijk
Steam heeft op het moment in testfase een functie draaien om spellen in te ruilen. Het is echter wel alleen mogelijk bij spellen die geschonken zijn, en ze kunnen ook alleen ingeleverd worden voor items in Team Fortress 2. Later zullen daar nog andere in-game items van andere games bij komen, waaronder Portal 2.

Id: “verplichte onlineverbinding is bevordelijk”
Veel gamers zijn er op tegen: games die enkel speelbaar zijn als de desbetreffende computer online is. Volgens Id is dit echter goed. Zo kunnen er namelijk makkelijk updates worden gedaan, zonder dat de eindgebruiker hier iets van merkt.

‘Echte’ Hitchhiker’s Guide to the Galaxy op komst
De ontwikkelaar van Deathspank, Hothead Games, komt met een Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-app voor iOS. De fictieve encyclopedie uit de boekenserie bevat alles wat je moet weten over het universum. Don’t panic!

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

5 reacties

 1. Jasper Driessens · 12-8-2011 · 16.28 uur

  Donder toch op met je verplichte internetverbinding. Alsof het gemak van automatische updates ook maar enigszins opweegt tegen de verschrikkelijkheid van de internetverplichting. Als ik iets koop, wil ik dat het van mij is en dat ik het overal kan gebruiken. Ook in de trein, in het vliegtuig of op bezoek bij die oma die geen draadloos internet heeft.

 2. Grannd · 12-8-2011 · 19.55 uur

  Ik vind het helemaal niet zo’n nadeel, dit is 2011.

  Ik ben sowieso al afhankelijk van internet voor PC games met Steam, en afgezien van een vermindering van piraterij zijn er ook nog achievements, cloud saving en zoals in het artikel staat een updateverplichting.
  Natuurlijk kan je zeggen ‘maar dat hoef ik allemaal niet’, tja de tijden veranderen, of zit jij ook nog op je Discman naar muziek te luisteren?

 3. Niels Peuchen · 13-8-2011 · 21.47 uur

  Ik gebruik mijn discman nog wel eens om muziek te luisteren. Maar dat terzijde.

 4. Jasper Driessens · 14-8-2011 · 21.07 uur

  Ik ben over het algemeen iemand die dit soort vordering toejuicht, en ook inziet dat mensen op een gegeven moment gepusht zullen moeten worden zoals nu bij digitale TV gebeurt. Het is echter gewoon realiteit dat er niet overal draadloos internet is. Dat heeft niks te maken met mij of dat ik nog een discman gebruik.

  De beveiliging is het enige goede argument. Dat achievements een verbinding nodig hebben slaat echt gewoon helemaal nergens op (waarom kan ik bij offline Steam sommige achievements wel zien, maar niet alle, maar kan ik ze wel allemaal halen? dat betekent dat de gegevens gewoon lokaal beschikbaar zijn).

  Cloud saving en automatische updates hebben uiteraard een verbinding nodig, maar zijn bedoelt om de gebruikersvriendelijkheid te bevorderen. Dan schiet je toch compleet je doel voorbij als je vervolgens, om die features te ondersteunen, een verbinding nodig hebt? Automatisch updaten doet Steam nu ook al als ik online ben, en als ik offline wacht hij even. Dat werkt toch prima?

 5. Grannd · 14-8-2011 · 21.25 uur

  Mijn punt is vooral dat óók singleplayer gaming tegenwoordig voordelen heeft van online zijn terwijl je speelt, daarnaast is het geen gekke gedachte dat je, op de plekken waar je serieus gamet, vandaag de dag gewoon (draadloos) internet hebt.

  Dat een constante verbinding daarvoor niet verplicht is kan wel zo zijn, maar het is voor mij voor developers geen gekke eis anno 2011.
  Op het moment dat ik geen internetverbinding meer heb heb ik grotere zorgen dan niet meer kunnen gamen, want dan ligt mijn mailserver en voiptelefoon er ook uit.

  Het is voor mij gewoon zo dat het niet uitmaakt of een onlineverbinding verplicht is of niet, ik gebruik graag de voordelen van de onlinefuncties, dat ik altijd online moet zijn om te gamen neem ik voor lief, ik ben toch al online.

  Tegenwoordig heb je vaak in treinen en vliegtuigen ook gewoon wifi, en dan heb ik het nog niet over 3G-simkaarten of tethermogelijkheden met de smartphones.
  Afgezien daarvan game ik onderweg vooral op een handheld, en daar een internetverbinding verplicht stellen zou inderdaad raar zijn, maar zelfs op campzone ligt internet, ik vind het raar om te eisen dat je offline moet kunnen spelen, welke voordelen heb je dáár dan van?

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>