Ikea-spullen en hun Lack aan game-invloedenBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Kijk eens om je heen. Blij met je interieur, of schaam je je er een beetje voor? Nergens voor nodig, want we kunnen zelfs de meest basic Ikea-meubels een game-touch geven.

Allemaal dankzij de mensen van Ikeahackers.net, die de leukst gepimpte Ikea-meubels op hun site plaatsen. Wij gaan dit weekend aan de slag met Lack-planken om een te gekke Donkey Kong-boekenplankenset te maken. Je kunt er leuk je games op kwijt, maar als je een intellectueel opscheppertje bent, dan is je hoogstaande boekenverzameling ook een optie natuurlijk. Grapje.

Casey van Alcoholandnightswimming.com kwam met het idee om zwarte Lack-planken (1 meter 10) zo te plaatsen dat er geen spulletjes af zouden glijden, maar er toch een oldschool Kong-effect ontstond. Hij kwam uit op twintig graden, maar je kunt het natuurlijk zelf zo gek maken als je wilt.

Zuipen

Je hebt officieel zes planken nodig, maar daar dit wat veel is, kun je net als Casey ook voor vier stuks gaan. Haal meteen bij de doe-het-zelf-zaak even wat rode, dikke tape, houtlijm, lichtblauwe verf voor hout, bruine metaal/ijzerverf en lange, dunne latjes van hout en je bent er bijna klaar voor.

Je moet namelijk even naar de Appie om jezelf laveloos te drinken aan Heineken (voor 16-‘ers natuurlijk gewoon Coca Cola). De blikjes zijn nodig om die vervelende tonnetjes te maken die Donkey graag voor eenieders voeten gooit.

Volgens mij spreekt de rest vrijwel voor zich. Je kunt de Lack-placken scheef boven elkaar aan de muur bevestigen, op de rand het patroon van de foto namaken met rode tape en dan is er de keuze of je het daarbij laat, of de ladders en tonnetjes ook wilt maken. Er zijn niet echt specifieke maten voor de ladders, dus ik raad je aan ze zo te maken dat ze mooi staan op jouw Lack-planken.

Kletterende controllers

Mocht je niet zo’n Nintendo-fanboy zijn of een apenfobie hebben, dan heb ik nog een iets voor je gevonden bij de Ikeahackers. Oke, het is weinig fantasierijk, maar dit zorgt tenminste wel dat die rot-Playstation-controllers niet steeds op de grond kletteren:

Hier zie je hoe je het rekje kunt maken. Voor de rest: veel shopplezier bij het Zweedse warenhuis (geen ruziemaken!) en succes met het stelen van de knuffelaap van je zusje of die echte gorilla uit de Apenheul?

2 reacties

  1. Thijmen Bink · 8-4-2011 · 16.16 uur

    Die planken zijn echt heel awesome.. niets minder dan geniaal.

  2. Niels Peuchen · 8-4-2011 · 16.25 uur

    Haha, tof dit.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>