Japanse Xbox 360-plannenHet is een publiek geheim dat de Xbox 360 in Japan niet hetzelfde niveau qua verkopen haalt als in Europa en Amerika. Desondanks werken ontwikkelaars vol goede moed door aan 360 titels. Game Science haalde onderstaande informatie uit het Japanse blad Famitsu Xbox 360 en alle hoop is nog lang niet verloren.

 • Capcom: Zombie-hakfestijn Dead Rising bevindt zich in de laatste helft van ontwikkeling. Het futuristische Lost Planet begint ook een echt spel te worden. Beide games moeten ergens later dit jaar in Japan worden uitgebracht. Biohazard 5 [Hier bekend als Resident Evil 5. -red.] heeft nog geen echte vorm en men gaat net zo lang door totdat het een waardige titel is voor de volgende generatie spelcomputers. Capcom heeft nooit verwacht dat de Xbox 360 meteen goed zou verkopen in Japan, maar het apparaat heeft zelfs minder verkocht dan ze hadden ingeschat. De schuld hiervan ligt echter niet bij Microsoft maar bij de ontwikkelaars en hun ondersteuning.
 • Konami: Er wordt voornamelijk gefocust op titels die goed zullen verkopen in het Westen, maar aangezien dat niet genoeg is worden er ook specifieke titels voor de Japanse markt ontwikkeld. De eerste games in Japan zijn het vrouwelijk-schoon worstelspel Rumble Roses XX in maart gevolgd door honkbal en voetbal [Pro Evolution Soccer/Winning Eleven? -red.] vanaf April. Aangezien Call of Duty 2 het erg goed heeft gedaan in het Westen, wil Konami de game in Japan uitbrengen. Daarnaast zullen ze vanuit eigen beweging meerdere Westerse titels overnemen en klaarstomen voor de Japanse markt. En hoewel de Xbox 360 markt klein is in Japan zal Konami het platform zeker ondersteunen met nieuwe titels.
 • Namco: Frame City Killer [Namco’s eigen GTA-kloon. -red.] is uitgesteld wegens problemen tijdens de ontwikkeling, wanneer deze uit de weg zijn geruimd zal het spel meteen in de winkels verschijnen. Love Football moet uitkomen voor de Wereldkampioenschappen in juni. Namco is bezig met een rollenspel voor de 360 welke een van de grotere vlaggenschip titels voor het platform moet worden [Een nieuwe Tales of…? -red.]. Het rollenspel zal samen met nog een nieuwe titel binnen een tot twee maanden worden gepresenteerd.
 • Sega: In het Westen uitgebrachte games zoals Full Auto en Condemned zijn in principe klaar voor de Japanse markt, maar Sega wacht nog op een goede timing. Aangezien de 360-markt moeilijk is in Japan, beginnen ze met de strategische robot-shooter Chrome Hounds welke zal uitkomen nog voor rollenspel Blue Dragon. Een nieuwe Sonic zal worden uitgebracht op een ‘typisch Sonic moment’. Nieuwe titels zullen op de E3 worden vertoont en na de Westerse markt te hebben voorzien van games zullen er eerst een aantal Japanse games uitkomen. Maar omdat de westerse kant het wel goed doet, neemt Sega games zoals Virtua Fighter [5? -red.] in overweging voor een wereldwijde uitgave. Tevens zal Sega klassieke franchises voorbereiden voor de nieuwe generatie spelcomputers.
 • Success: Operation Darkness wordt een militair rollenspel met een groots opgezet productieproces. Het het is voor Success daardoor een ander spel dan ze gewend zijn te maken. Het wordt wereldwijd uitgebracht na de herfst van 2006, maar in de aankomende 2 tot 3 maanden komt er meer informatie over op tafel. Voor andere titels wacht Success nog op hoe de 360-markt zich ontwikkeld. Met grote titels zoals Blue Dragon gelooft het bedrijf gelukkig nog wel in een succes [Ha-ha. -red.] voor de Xbox 360 in Japan.

Capcom is dus lekker op stoom, Konami komt nog met een voetbalgame, Namco gaat de rollenspel-liefhebbers op hun wenken bedienen, Sega overweegt Virtua Fighter 5 en Success gooit er een ‘triple-a’ rollenspel tegenaan.

Qua Japanse ondersteuning kan de Xbox 360 gelukkig al niet meer falen. Welke Japanse 360-games zie jij graag buiten het Westen verschijnen?

2 reacties

 1. Roi · 1-2-2006 · 11.15 uur

  Microsoft had de 360 daar samen met een Japans bedrijf uit moeten brengen (Samsung o.i.d.). Die weten precies hoe ze die markt moeten aanpakken en geeft het de 360 toch een soort Japans imago.

 2. Bas · 2-2-2006 · 0.59 uur

  opzich niet zo’n slecht idee, maar ik ben het er niet helemaal mee eens.
  misschien dat ze iets meer populariteit krijgen door een merk als samsung. Maar wij weten toch als geen ander dat Microsoft hun console zelf slecht promoot. Ook doen de games van de xbox ( zowel 1 als 360) de japanse markt gewoon niks, het is niet japans en de games die erop uitkomen dus ook niet.
  Xbox moet dus echt met interesante japanse games gaan komen, anders kunnen ze net zo goed hun geld sparen voor de westerse markt

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>