Je eigen krasvrije coconnetjeBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

De 3DS wordt door sommigen als een gadget gezien, omdat we inmiddels veel gamen op onze Android-telefoons en iPhones. Binnenkort is de PSP Phone te koop en er is natuurlijk niets erger dan krassen op je scherm, of uitgelachen worden omdat je het plastic folielaagje er zo lang mogelijk op laat. Wij maken dit weekend een telefoonhoesje.

Rabbitrampage op Etsy.com kwam met het idee, maar inmiddels is de hoes uitverkocht en Rabbitrampage gaf helaas niet de ‘How-to’ prijs. Geen probleem, dan zoeken we zelf een goede manier om dit gave hoesje te maken. Niet langer huilende mannen door krasjes in het scherm, hoera! En het bespaart je deze hassle ook. In ieder geval heb je nodig: grijs vilt, grijs garen, zwart garen, blauw garen, rood garen, geel garen en naalden (tenzij je een naaimachine hebt en weet hoe die werkt -complimenten daarvoor!-).

We gaan het niet helemaal doen zoals Rabbitrampage, omdat we dan een hele dichtmaak-klep moeten bedenken en met klittenband in de weer moeten. Het kan natuurlijk wel, maar ik houd het liever een beetje simpel, het blijft weekend natuurlijk.

Je kunt deze hoes uiteraard ook voor je PSP maken, of voor je DS als je in een gekke bui bent. En voor de mensen die het graag groots aanpakken, is het natuurlijk ook mogelijk de hoes voor je laptop te maken. Zorg in ieder geval dat je zoveel vilt hebt dat je apparaat er drie keer in past. Trek vervolgens met stift een lijntje langs je apparaat op het vilt en doe dit op twee verschillende plekken (voor de voor- en de achterkant).

Niet te strak

Vervolgens meet je vanaf je lijntje een centimeter en trek je daar weer een lijn, zodat je apparaat wat speling heeft en niet strak in het hoesje komt te zitten. Vilt rekt namelijk niet echt mee… Meet vervolgens de breedte van de buitenste lijntjes, zodat je het rondje kunt maken. Gebruik voor het rondje een passer. Als het potlood niet op het vilt te zien is, zet dan af en toe een stipje met viltstift.

Tot slot maak je nog twee kleinere rondjes voor de open en aan/uit-knop. Doe dat op gevoel, of kijk goed wat de verhoudingen op het onderstaande plaatje zijn. Tot slot hebben we alleen nog vilt nodig voor de band boven de grote cirkel. Die is ongeveer de helft van de lengte van het rechthoekige vilt. Dus als je telefoon bijvoorbeeld 15 centimeter lang is, en je voor je hoesje dus 17 centimeter hebt bedacht, dan is de helft daarvan 8,5 cm en moet dat ongeveer de breedte van de band zijn. De lengte is ongeveer eenderde van de breedte van je telefoon.

Bolletjes

Knip al deze stukjes uit en naai dan, met je beste naaikunsten, het Sony- en Playstation-logo op de grote cirkel. Als de viltstiftlijntjes nog zichtbaar zijn aan de randen, zorg dan dat je de andere kant gebruikt om de mooie plaatjes op te naaien. Vergeet ook de kleine bolletjes aan de zijkant niet. Op de kleine rondjes maak je het open-logo en die van de aan/uit-knop.

Naai de rondjes en de band op een van de grote stukken vilt en naai tot slot de grote stukken vilt aan elkaar bij de randen, maar laat een kant open om je telefoon, handheld, laptop, snijplank, studieboek of noem maar op in te schuiven. Ziet er goed uit, he? Als je hem graag ergens aan hangt, vouw dan een stukje vilt dubbel en naai deze aan het hoesje, zodat er een lusje ontstaat.

Die superschattige mini-controller die je op het plaatje ziet, kun je eventueel ook nog maken als je genoeg materiaal over hebt. Dat moet je overigens zelf maar uitvogelen, want aan zulk pietepeuterig geknutsel ga ik mezelf niet wagen dit weekend. Nog een kleine waarschuwing tot slot: houd je apparaten wel uit de buurt als je met naalden en scharen in de weer gaat. Hoewel, de hoes dient ook om krassen te verstoppen… Win-win!

2 reacties

 1. Rick · 11-3-2011 · 16.34 uur

  Heb je m zelf ook gemaakt? (en is dat een beetje gelukt?)

  Ziet er leuk uit iig!

 2. Laura · 11-3-2011 · 17.50 uur

  Nou Rick,
  Ik ben geen grote PlayStation-fan dus ditkeer sla ik mijn eigen Weekendtip even over. Bovendien heb ik al een ontzettend schattig Hello Kitty-telefoonsokje, dus heb ik hem ook niet nodig.

  Maar het is hartstikke makkelijk om even in een ochtendje te doen hoor! Vilt is heel makkelijk materiaal om mee te werken. Zeker als je een beetje een dikke kwaliteit kiest.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>