Jezus, Ranger en meer indiegamesWekelijks de interessantste gebeurtenissen uit de wereld van onafhankelijk ontwikkelde games.

Veel leesvoer deze week. Als het gaat om overlappende spelontwikkeling, of hoe sommige spellen tot stand komen, zit je goed in deze serie informatieve interviews. Gelukkig voor de mensen die niet van lezen houden kunnen we ook een game van Nederlandse bodem verwelkomen. Eentje waarvan ik verwacht dat niet veel van jullie het kennen. En laten we de vier gratis games niet vergeten. Tien seconden rennen met Jezus? Op deze mooie Paasdag mag het.

Holistic game design

Holistic game design, of liever gezegd overlappende spelontwikkeling. Alex Holowka hield een aantal weken terug een praatje over dit onderwerp. Wat is het verschil tussen grote en kleine teams en wat kunnen ze van elkaar leren? Het mag logisch zijn dat mensen in een groot team zich toespitsen op een klein onderdeel van het spel, waarbij mensen in een klein team meerdere taken op zich nemen. Het interview wat IndieGames.com met Alex hield komt over als een reclamepraatje voor het indie-leven, maar bevat ondanks dat ook een aantal goede tips.

Ranger

Het doet een beetje denken aan arcadegames uit het eind van de jaren ‘80. Ranger is een top-down shooter (wat inmiddels beter bekend is als de ‘dual stick shooter’, er zit verschil tussen, maar vandaag doe ik even niet moeilijk) van Nederlandse makelij. Met niet al te spannende gameplay heeft het toch iets bijzonders. Potentie, al wordt niet direct duidelijk waar het vandaan komt. Gelukkig hebben we ook een wat makkelijker te verteren Megaman FPS-trailer.

Interviews

Rengame Canabalt heeft op Bashers al meer aandacht gekregen. De bedenker is in een zonnig park stevig aan de tand gevoeld. Zo stevig zelfs, dat er vijf delen voor nodig zijn. Verder laat Markus Persson, bekend van het fantastische Minecraft het nodige van zich horen. Een interview met Retro Affect geeft informatie over de opvallend leuke platformgame Snapshot. Als laatste wordt ook de maker van een wat commerciëlere titel Crate Expectations (leuk, een woordgrap…) aan het woord gelaten. Veel leesplezier.

Games!

Zo, dan is het nu tijd om wat games te spelen. Van de vier games hieronder is Run Jesus Run wel de grappigste. Het duurt slechts tien seconden, maar het zullen tien hele leuke secondes zijn. Ik verklap niks, maar zorg dat je geen volle blaas hebt (en het twee of drie keer speelt). Teleportower is een puzzelplatformer met Portal-truukjes, Mobile Bomb Squad biedt ook vele puzzels maar dan op een Chip’s Challenge manier (voor wie het niet kent: een briljant Atari Lynx-spel), en als laatste een onderwater avontuur met een fijn sfeertje in I Can Hold My Breath Forever.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>