Just Sing – Alsof je een theelepel bij een koekje krijgtTof joh.Ook na een jaar of zes blijft het praten tegen je DS onnatuurlijk aanvoelen. Het blijft een handeling waarbij je constant schichtig om je heen kijkt of niemand je ziet. Het went niet. Blazen in de microfoon is net iets minder erg, maar levert nog steeds dat vervelende gevoel van schaamte en minderwaardigheid op. En dan moet je zingen. Zingen tegen je DS. Zingen voor de karaokegame Just Sing. Zelfs Karaoke Revolution Glee spelen op een feestje voelt minder awkward.

Just Sing

Ontwikkelaar: Engine Software
Platform: Nintendo DS (met extraatjes als je de DSi gebruikt)

In Just Sing kun je terugluisteren wat je net gezongen hebt. Eén tip: doe het niet. Uit schaamte zul je in een hoekje gaan zitten, totaal verward en geschrokken van wat je zojuist hoorde. Waarschijnlijk heb je maar één zin van jezelf gehoord: toen werd het al een helse luisterbeurt. Na die ene zin zette je met trillende handen de DS uit.

Verder is Just Sing een karaokegame zoals vele anderen. Balkjes voor de toonhoogte, tekst eronder, je hoort zelfs muziek. Jammer is dat bij de te zingen tekst soms de logica ontbreekt, wat je vooral merkt tijdens meerstemmige liedjes. Omdat je meerdere stemmen moet verzorgen, zijn de adempauzes miniem. Wat daar vooral stom aan is: de meeste van die liedjes komen voorbij in het begin van de game. Bovendien is de tekst niet aan de toonhoogtebalkjes gekoppeld, maar staat deze er in een aparte balk onder. Het zorgt ervoor dat je niet weet wanneer je wat moet zingen. Handig is anders.

Spam!

In de verhaalmodus heb je een mailbox waarin je verzoeken voor optredens ontvangt. Dat werkt prima, maar waarom zit daar in hemelsnaam spam tussen?

Gelukkig - en dat is wat mij door Just Sing heengesleept heeft  - is de muziek goed. Goed als in ‘popklassiekers van nu en van vroeger’. Goed, als in ‘dank God dat Justin Bieber en Rebecca Black ontbreken’. Lady Gaga, Timbaland, Gloria ‘I Will Survive’ Gaynor, Maroon 5… het is te doen. Deze lijst wordt echter uitgebreid met slechts negen andere artiesten, waardoor het meermaals zingen van dezelfde liedjes in de verhaalmodus verplicht én vervelend wordt.

Just Sing wordt op deze manier een vervelende zit waarvan je de logica nooit echt begrijpt. Karaoke op je DS? Met minderwaardige tekstbalkjes? Waar te weinig muziek in zit? Vooral dat eerste schiet ik graag meteen af.

(Trouwens, lieve ontwikkelaar, als je op het doosje en in de handleiding zegt dat je de game online kunt spelen, implementeer die functie dan ook in de game. Is wel zo handig. En trouwens, dat gaat ook op voor het gebruiken van de DSi-camera. Bedankt.)

Eén reactie

  1. Nick Kivits · 6-4-2011 · 22.20 uur

    Die spam zal wel zijn om het ‘realisme’ te verhogen..

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>