“Laat Fable alsjeblieft door niet-gamers spelen”image

Bijgevoegd bij de eerste persexemplaren van Fable II in de Verenigde Staten: een briefje van Peter Molyneux met het verzoek aan recensenten om het spel door een niet-gamer te laten spelen. Volgens de hoofdontwerper zien de keurmeesters alleen dan hoe bijzonder het spel is. Een opmerkelijke actie voor iemand die al twee jaar roept dat Fable II zelfs voor de meest doorgewinterde gamer een unieke ervaring biedt - en wel dankzij een hond waarmee de speler een onvergelijkbare band kan krijgen. Krabbelt Molyneux nou terug?

7 reacties

 1. Niek · 7-10-2008 · 21.01 uur

  Klinkt als het voorbereiden op een game die (net als wel meer games die gehyped worden) de verwachtingen niet waar gaat maken.

 2. Popa · 7-10-2008 · 23.14 uur

  Het blijft een rare man, die Peter… Nou goed, dan laat ik Fable 2 ook maar voor wat het is, als doorgewinterde gamer…

 3. Korumera · 8-10-2008 · 8.58 uur

  Die peter die heeft echt altijd wat. Als hij nou gewoon eerst eens een game maakt en niet gelijk zegt dat het wereldnieuws is misschien dat mensen dan ook anders over hem gaan denken. Fable 1 was wel leuk maar niet wereld schokkend en ik koop 2 ongetwijfeld ook wel maar het zal probably wel ok zijn maar great ik betwijfel het.

 4. ErikJ · 8-10-2008 · 9.29 uur

  Ik vind het wel een goed punt eigenlijk. Een hardcore gamer kan ‘The Sims’ ook niet op waarde schatten, omdat het niet zo goed aansluit bij zijn gaming behoeften. Zelfde geldt bijvoorbeeld met de Wii. Waar ik na 10 minuten al afhaak met Wii Sports, kan mijn buurman er dagen zoet mee zijn. Reviewers zitten meestal zo diep in de games die zij spelen, waardoor ze hun frisse blik kwijtraken die een nieuweling/casual gamer wel heeft.

  En btw, dat de game ook op de hardcore is gericht is natuurlijk steeds mogelijk. Alleen wordt uitgenodigd om ook eens het perspectief van een andere doelgroep aan te meten. Enige nadeel is dat deze doelgroep waarschijnlijk de reviews in de gamebladen toch niet lezen ;)

 5. Tom · 8-10-2008 · 10.10 uur

  Die Peter praat teveel…

 6. Bart Breij · 8-10-2008 · 12.23 uur

  Precies, ErikJ. Ik had trouwens nog geen ruimte om Molyneux’ toon aan te halen in dit stukje, maar hij brengt het als een smeekbede. Laat het please, please, please door andere, niet-gamers spelen.

  Kijk, als je dat naar Veronica Magazine stuurt, snap ik het nog wel. Bij IGN wordt het toch een ander verhaal.

 7. Frans Coehoorn · 8-10-2008 · 13.16 uur

  Word er eens naar de casual doelgroep gekeken, is het weer niet goed. :P

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>