Lekker retro tijdens de lunchBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Ben je aan het ‘sonjabakkeren’ omdat de zomer, en dus het strand, er weer aankomt? Ik wel, en daar zijn jullie nu ook de dupe van. Nou ja, je hoeft natuurlijk niet te diëten om deze vette retro-gadget te gebruiken.

Laatst heb ik jullie uitgelegd hoe je -pas op: uitdrukking uit de seventies- de blits kunt maken tijdens de lunch door een bentolunch mee te brengen. Dat was allemaal leuk en aardig, maar je moet het natuurlijk wel ergens in vervoeren. Hopelijk heb je nog een kapotte NES op een zoldertje liggen, want die heb je nodig. Haal bij de bouwmarkt scharniertjes en schroefjes om ze vast te maken en je bent klaar om je nieuwe lunchkoffertje te maken.

Mits je er natuurlijk klaar voor bent een heilig apparaat als de Nintendo te slopen… Het is in de gamecultuur eigenlijk blasfemie dus deze Weekendtip vergt een moderne mindset, maar vooral een defecte Nintendo. Er blijft namelijk weinig van het apparaat over als we ermee klaar zijn. Gebruiker Fluctifragus legt op Instructables.com uit hoe hij zijn oude beessie ombouwde tot lunchbox.

Een korte samenvatting: als je alle schroefjes, knopjes, draden en de rest van de binnenkant van de NES hebt verwijderd met je blote handen en wat gereedschappen, dan maak je op de zijkant de scharniertjes vast en plak je de authentieke knopjes erop. Kloar (=West-Fries voor klaar)!

Onzekere meisjes

Stop als je sonjabakkert (= afgeleid van een beroemde West-Fries) een lekker broodje 30+ kaas met een mandarijntje in het apparaat, en als je diëten iets voor onzekere meisjes vindt natuurlijk een dikke ciabatta met creamcheese en een gevulde koek toe.

Het leukste is om je nieuwe broodbakje mee te nemen naar kantoor, waar je hem alvast in de algemene koelkast zet. Eens kijken welke collega zijn klassiekers kent. Maar eerst lekker weekend vieren natuurlijk. Enjoy!

2 reacties

  1. Roland van Hek · 27-5-2011 · 17.32 uur

    Grote eters zou je kunnen aanraden om een originele Xbox als lunchtrommel te gebruiken. In dat gigantische ding kun je met gemak een 3-gangen menu kwijt.

  2. Maarten Brands · 28-5-2011 · 17.03 uur

    Cool :)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>