Nieuw linkblog: Bashers BeatVanaf vandaag hebben we er op Bashers een ‘satellietblog’ bij: Bashers Beat. Met links naar belangrijk nieuws, interessante artikelen en mooi beeld. Wij filteren het gamedeel van het internet, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Ga er snel heen – of klik verder voor de toelichting.

Wat is Bashers Beat?

Beat is de spirituele opvolger van de rubriek Daglinks, maar ook rubrieken zoals Charts, Deze week in de winkel en Trailervrijdag verhuizen naar Beat. Op Bashers zelf verschijnen voortaan alleen grotere artikelen zoals columns, achtergrondverhalen en recensies. (En, update: de podcast komt snel terug.)

Op de Over Bashers Beat-pagina staat:

Bij Bashers struinen we constant het web af. Als we iets waardevols vinden, gebruiken we dit soms als basis voor een artikel. Maar we kunnen lang niet alles kwijt. Voortaan zetten we de rest op Bashers Beat, als extra dienst voor onze gebruikers.

En de naam Beat? Lees dit woord in de betekenis van een ‘gebied’. Zoals politie-agenten een bepaalde wijk patrouilleren en journalisten schrijven over een vakgebied. Games zijn onze beat - wij patrouilleren het gamegerelateerde web en rekenen de beste links in. Dus.

Over de werkwijze:

We proberen Bashers Beat strak, feitelijk en minimalistisch te houden. Dus: zo min mogelijk woorden per link, liever geen geruchten en speculatie, en beeldmateriaal, citaten en duiding alleen waar nodig.

We zorgen voor een balans tussen de verschillende onderwerpen: tussen mainstream en indie, gamecultuur en gameproducten, tussen de spelplatformen, tussen nieuws en artikelen, en ga zo maar door.

Hoe werkt Bashers Beat?

Beat draait op Tumblr. Zo kunnen we de site makkelijker aanpassen qua vorm en inhoud. Bovendien is het voor jou nog makkelijker om ons te volgen - en bijvoorbeeld om links in te sturen. De Beat-feed staat nu bovenaan de zijbalk - later dit najaar komen we met een nieuwe site waarin deze een prominentere plek heeft en mooier is vormgegeven.

De komende tijd zullen we nog wel even bezig zijn met foutjes wegstrijken, wennen aan Tumblr en een fijne linkflow opbouwen. In de tussentijd is je feedback erg welkom. Hopelijk vind je Bashers Beat nuttig - veel plezier ermee!

6 reacties

 1. Bas Bouwman · 1-9-2011 · 12.17 uur

  Een erg leuke toevoeging aan Bashers, Bashers was voor mij zowiezo al mijn dagelijkse basis voor info, maar met beats kom ik wellicht nog meer te weten. ik neem aan dat de Podcast gewoon weer zal verschijnen op bashers.nl en Itunes?

  Zijn er naast beats nog meer rubrieke in de maak?

  Bashers is weer terug van de zomer, ik heb zin in het nieuwe seizoen.

 2. Robert Hoogendoorn · 1-9-2011 · 12.21 uur

  Ik ben benieuwd of Bashers Beat een waardige toevoeging kan zijn op mijn nieuwsrondje. Ergens ben ik bang van niet, want hoe verschilt BB van VG247? Maar wel zullen het zien, hopelijk een meer gelokaliseerde insteek? Succes in ieder geval!

 3. Rick · 1-9-2011 · 16.31 uur

  Blijft de styling minimaal zoals die nu is? Van mij mag er wel iets van een scheidingslijntje tussen de berichten door :)

 4. Niels ’t Hooft · 1-9-2011 · 19.42 uur

  @Robert: Is VG247 niet volledig gericht op nieuws? Beat is anders omdat we onder andere ook interessante artikelen linken en filmpjes plaatsen. Het moet veel eclectischer worden. Of het daarmee een plekje kan veroveren in je rondje zal blijken ;)

  @Rick: Voorlopig blijft Beat zo minima(a)l(istisch), ja.

 5. VN1X · 1-9-2011 · 21.17 uur

  Meer links naar dagelijkse media is altijd goed. Vooralsnog was BSH niet echt mijn go-to plek voor dagelijks nieuws en dergelijke (misschien is daar het publiek er ook niet voor). Dus, lekker veel updaten jongens en dan zorgen wij wel voor de comments die uit 1 zin bestaan. :)

  Good stuff!

 6. Robin Rommel · 6-9-2011 · 15.09 uur

  Hmm.. ga hem zeker volgen ;) In iedergeval mee experimenteren

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>