Nintendo kondigt nieuwe Game Boy aan op E3Stefan Popa op zondag.
Beeld: Paul Veer.

In Game of Thrones dromen personages vaak zat over de naderende toekomst. Maar ook buiten Westeros, op een planeet genaamd aarde, schijnen er mensen te leven die dromen over wat er staat te gebeuren. Wat Marco Borsato ook zingt: het kan wel. En geloof het of niet, mijn dromen zitten vol groteske onzinnigheden. Toekomstdromen zijn aan mij helaas niet besteed. Ik ben inmiddels miljonair noch Miyamoto’s boezemvriend.

En toch. Een week geleden droomde ik over de E3 – ja, daar is mijn brein zo nu en dan druk mee. Ik bivakkeerde achter mijn pc, zoals elk jaar, en aanschouwde hoe de geestelijke vader van Mario zich in het kostuum van zijn geestelijke zoon hulde en een nieuwe Super Mario aankondigde… voor de nieuwe Game Boy. Applaus, kippenvel, orgastisch gejoel. Alle aanwezigen kregen er een mee naar huis; de kijkers via Nintendo’s officiële stream moesten hun adres achterlaten. Ik kon het niet geloven. Een nieuwe Game Boy.

Sterk merk

Waarom ook niet? Er zijn meer dan tweehonderd miljoen Game Boy’s verkocht. De laatste, de Micro, stamt alweer uit 2005. Dat is te lang geleden. Van Nintendo’s drie zelfbenoemde pilaren – de console, de Nintendo (3)DS en de Game Boy,  verviel de - van oudsher sterkste - al snel door de ongekende populariteit van de Nintendo DS. Maar nog steeds hoor ik ouders aan hun kinderen vragen waar ze hun Game Boy gelaten hebben. ‘Hier mam’, antwoordt het kroost en het haalt een 3DS uit de rugzak.

Het is ongelooflijk hoe Nintendo zo’n sterke merknaam weet te verwaarlozen. Andere bedrijven zouden een moord doen voor zo’n naam plus imago (toch, Sony?). Maar zelfs ‘Game Boy’ beschikt niet over het eeuwige leven. Onze hersenen hebben nog andere wetenswaardigheden te bewaren. Game Boy verdwijnt in de vergetelheid, samen met Altavista, Vim, flippo’s en Atari. Iets in mij wil dat tegengaan. Als Nintendo haar merk niet waardeloos wil zien sterven, is nu de tijd aangebroken om Game Boy te laten herrijzen. Zeker omdat de Nintendo 3DS niet het succes is waarop het Japanse bedrijf had gehoopt.

Game Boy + Super Mario Bros. 4

Plus, ik wil het gewoon heel graag. Dat blijkt wel uit mijn levensechte droom. Ik zie nog voor me hoe de beer van Nintendo kontenschopt en namen pakt, om uiteindelijk de president van Nintendo op het podium te roepen. President Iwata grabbelt in zijn borstzak en ziedaar: de nieuwe Game Boy. Ik heb geen idee wat het apparaat kan. Het had maar één scherm, dat weet ik wel. Less is more, hè? Miyamoto huppelt om de president heen en giechelt ‘it’s a me’. Achter hem start een trailer vol met kleurrijke beelden.

Applaus, kippenvel, orgastisch gejoel. Ik zit rechtop in bed. Eerst euforisch, dan teleurgesteld. Het was maar een droom. Toch? Of kondigt Nintendo komende dinsdag inderdaad de nieuwe Game Boy aan, met Super Mario (Bros.) 4 als dé systeemverkoper. Ik hoop het, ik wil het, ik eis het. Ik kan het niet geloven, maar ik wil het wel. Een nieuwe Game Boy.

3 reacties

  1. Dorsos · 6-6-2012 · 16.30 uur

    En helaas, je droom werd geen werkelijkheid.

  2. Mike · 13-6-2012 · 10.18 uur

    Je maakt me blij met een droom….dude, nieuwe Gameboy…hoe epic zou dat zijn!….helaas…een droom…zucht.

  3. beau · 14-6-2012 · 18.52 uur

    dit is leuk

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>