Nintendo bevestigt Project CaféOp Tweede Paasdag is de kogel door de kerk: Nintendo heeft officieel bevestigd dat de opvolger van de Wii, codenaam Project Café, in 2012 uitkomt. Op de E3 van dit jaar wordt de console aangekondigd. Volgens de laatste geruchten gaat ‘Project Café’ Nintendo Stream heten en komt hij er uit te zien als een moderne SNES.

Omdat Nintendo deze aankondiging als speciale notitie had meegeleverd in hun fiscaal jaarrapport en hun winstverwachting voor april 2011 tot eind maart 2012 niet heeft bijgesteld, is het aannemelijk dat de Stream pas na april 2012 op de markt komt. Eigenlijk had Nintendo vorig jaar al met deze aankondiging moeten komen, aangezien de Wii pijnlijk aan het doodbloeden is. Desondanks is het nog redelijk vlot, daar Sony en Microsoft stiekem onderling zouden hebben afgesproken niet voor 2014 (heel misschien 2013) met een nieuwe console over de brug komen.

Geruchten

De Nintendo Stream zou krachtiger worden dan de Xbox 360 en Playstation 3 en zal dus zijn bestaansrecht (onder andere) staven op high definition gaming. Hij wordt iets duurder dan de Wii bij de launch kostte, namelijk 350 tot 400 dollar. Omgerekend kom je dan uit op 275 euro. Daarnaast krijgt deze console twee verschillende controllers: een nieuwe versie van de Wii Remote en eentje die naar verluidt een touchscreen van 6,2 inch, acht knoppen en twee analoge sticks heeft. Het zou, volgens de geruchten van ‘insiders’, mogelijk zijn om je games te streamen van console naar controller, waardoor je dus onderweg verder kunt gamen. Vandaar ook de naam ‘Stream’.

Op de controller zit waarschijnlijk ook een camera. Dat zou impliceren dat je ook augmented reality-games kunt spelen op de controller. Of dat waar is, moet nog blijken. De speler heeft in elk geval de keuze tussen beide controllers: alle games zouden immers speelbaar zijn met beide types. Binnenin de console zit een videokaart die gebaseerd is op AMD’s R700-technologie. Daardoor zou de Stream krachtiger zijn dan de Playstation 3. Ook draait het, net als de Xbox 360 op een IBM-processor met drie ‘cores’. De kloksnelheid ligt naar verluidt hoger dan Microsofts Xbox.

Update: Ik heb drie links toegevoegd en een aantal onduidelijkheden verbeterd. Het artikel bestaat grotendeels uit geruchten. Enkel de bevestiging van Nintendo is een feit.

4 reacties

 1. Coen · 25-4-2011 · 14.11 uur

  Dit stukje vliegt op een aantal punten de bocht uit. Officieel heeft Nintendo slechts toegegeven bezig te zijn met een opvolger voor de Wii en dat het systeem onthult wordt tijdens E3. Alle overige suggesties komen van verschillende onbekende, elkaar tegensprekende bronnen en zijn hier verzameld tot een wel erg speculatief stukje.

  Over het scherm in de controller is consensus en ook de specificaties lijken voor de hand te liggen. Maar of je, zoals hier wordt voorgesteld, de games op je controller met je mee kunt nemen, vraag ik me zeker af. Dat zou betekenen dat de controller behoorlijk wat rekenkracht in zich moet hebben. En met slechts een naar voren gerichte camera, zijn die augmented reality games ook niet mogelijk. Verder is de naam ‘Stream’ slechts een van de interne voorstellen en geloof ook niets van het prijskaartje van 275 euro.

 2. Wesley Akkerman · 25-4-2011 · 14.27 uur

  De derde alinea bestaat slechts uit geruchten.

 3. RastaHenkie · 25-4-2011 · 20.34 uur

  Nintendo heeft bevestig dat de nieuwe console deze E3 getoond en nog belangrijker speelbaar is!. De console komt al/pas in 2012 uit.

  De bron is info gestuurd naar stakeholders:
  Wii’s successor system: Nintendo Co. Ltd has decided to launch in 2012 a system to succeed Wii, which the company has sold 86.01 million units on a consolidated shipment basis between its launch in 2006 and the end of March 2011.

  “We will show a playable model of the new system and announced more specifications at the E3 Expo, which will be held June 7-9 2011 in Los Angeles.”

  @coen
  Er staat toch nergens in dit artikel dat de Wii2 275 euro kost. Alleen dat de Wii 2 350-400 dollar gaat kosten en dat omgerekend 275 euro is. Maar we weten allemaal dat als die dollar prijs klopt het in de EU ook gewoon 350 euro is.

  Het steamen van je Wii2 game is een geinig idee waarmee sony ook bezig is. Het zou makkelijk kunnen met dat touchscreen controller als ie echt bestaat en Nintendo het wil. Ik ben alleen bang dat de prijs dan wel erg hoog word voor een controller en dan natuurlijk de batterij duur.
  Miyamoto heeft al gehint naar mogelijkheden om de nieuwe console met de 3DS te connecten o.a. als controller ala FF voor de GC. Het zou kool zijn als je games kon streamen naar je 3DS overal waar je bent.

  Ik ben erg nieuwsgierig naar de nieuwe Nintendo console. Het zal spannend worden deze E3. Ik vind het stream idee kool maar had toch iets meer van Nintendo verwacht met VR of te minste AR. Want Nintendo moet wel iets speciaal hebben om te kunnen overleven als MS&Sony 2 jaar later met hun console komen.

 4. Bjorn · 29-4-2011 · 11.56 uur

  “Omgerekend kom je dan uit op 275 euro”.

  Spijtig genoeg klopt die wisselkoers niet als het om consoles elektronica gaat. $350 = €350

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>