Nordic scoop: Prince of Persia-bedenker toont zijn allereerste gameOp de tweede dag van Nordic Game 2011 (dat ik momenteel bijwoon) werden bezoekers getrakteerd op een emotionele keynote van Jordan Mechner, de bedenker van Prince of Persia. Mechner vertelde hoe hij de inspiratie voor zijn games zowel uit films als games haalde en dook terug in de tijd; hij toonde jeugdfoto’s van zichzelf en zijn Apple II, en liet (voor het eerst!) beelden zien van zijn allereerste game uit 1982, Deathbounce. Tot slot ging hij verder in op het avontuur dat hij persoonlijk beleefde dankzij de groei van de Prince of Persia-franchise, totdat zijn droom om aan een film te werken vorig jaar uitkwam, toen de game op het witte doek verscheen.

Een maand geleden gaf Mechner op de GDC in San Francisco een postmortempresentatie over het ontstaan van Prince of Persia. Deze is gratis te bekijken in de GDC Vault.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>