Oneindige kapiteins in Captain Forever en nog 4 gratis gamesElke donderdag zet Sander van der Vegte de leukste gratis games op een rijtje.

Captain Forever

Het is lang geleden dat ik een browsergame speelde die even verslavend was als The Space Game. Captain Forever is misschien zelfs nóg leuker. Je kleine scheepje heeft de mogelijkheid om restanten van kapotgeschoten vijanden te gebruiken voor uitbreiding. Als je handig omgaat met aandrijving en geschut, kun je binnen de kortste keren een enorm ruimtevaartuig bouwen waarmee je alles en iedereen aankan. De besturing kan soms wat frustrerend zijn, maar dat is meteen ook alle kritiek. Dit filmpje laat in versneld tempo zien wat je allemaal kan meemaken. Overigens, de game is gratis omdat de opvolger net is uitgegeven. Vind je het spel leuk en heb je een slordige 15 euro over? Koop dan Captain Successor.

Speel Captain Forever (browser)

Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik nog 4 gratis games voor je in de aanbieding.

The Company of Myself

Platformpuzzels beginnen me een klein beetje te vervelen. Desalniettemin is The Company of Myself apart genoeg voor een vermelding. Zoals altijd moet je de uitgang vinden. Druk op de spatiebalk om het level naar zijn oorspronkelijke staat te brengen, waarbij al je bewegingen worden uitgevoerd door een half transparant personage. Dit figuurtje reageert net iets anders op het level, waardoor je hem hard nodig hebt voor een oplossing.

Speel The Company of Myself (browser)

Pylo Noveau

Sommigen van jullie weten dat ik een liefhebber ben van 2D-platformgames. Ook dit keer kan ik het niet laten om deze prachtige maar o zo doorsnee platformer te beschrijven. Pylo Noveau is precies wat je verwacht. Vijandjes gaan dood als je op ze springt, zwevende balkjes vallen nadat je er twee seconde op hebt gestaan. Eigenlijk is er niks origineels aan dit spel. Voordeel is echter wel dat je precies weet hoe alles reageert. Over pick up and play gesproken!

Download Pylo Noveau (Windows)

King of Drift

Het is even doorzetten, maar als je de snellere auto’s hebt ontgrendeld is King of Drift nog best leuk. De besturing is zweverig, wat simpel is opgelost door er piepende banden aan toe te voegen. Het lijkt zowaar of je aan het driften bent! Maak hiervan gebruik in de bochten (waar anders) en, zoals het een goed racespel betaamt, zorg dat je als eerste de geblokte vlag ziet.

Speel King of Drift (browser)

Deflectorpool

Dit spel is een goed voorbeeld van een aardig concept dat in de praktijk niet zo goed werkt. Een serie ballen valt in een plas water. Hier zweeft een net iets grotere bal die je rond kunt slepen met je muis. Sla de andersgekleurden weg en absorbeer de ballen met dezelfde kleur. Als je bij aanraking van een bal je muis ingedrukt houdt, neem je de kleur over van de bal. Hierdoor is het mogelijk om alle soorten ballen te absorberen. Het wordt snel chaotisch en onoverzichtelijk, waardoor je maar wat in het rondklikt… en zo nog aardig scoort ook. Het is leuk voor even, maar al snel vraag je je af waarom je het eigenlijk speelt. Hier zullen we niet snel een XBLA- of PSN-conversie van zien.

Speel Deflectorpool (browser)

Over de speelhal

De games in deze rubriek vormen een kleine selectie van wat er wekelijks wordt uitgebracht. Ben je nu alweer uitgekeken op deze spellen? Bezoek dan de sites waar ik de bovenstaande titels gevonden heb, zoals: TIGSource, Casual Gameplay en Indiegames. Ben je zelf nog een leuke gratis game tegengekomen? Laat van je horen in de reacties hieronder.

Eén reactie

  1. Luke van Velthoven · 28-11-2009 · 14.08 uur

    Captain Forever is epic. Ze spraken er ook al over in Rebel FM.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>