Pas op voor MinecraftWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Minecraft is totaal anders dan de games die de meeste media-aandacht krijgen en toch staat het de laatste tijd enorm in de belangstelling. Tegelijk zijn er overeenkomsten. Minecraft is namelijk de puurste sandbox game die je ooit zal spelen. Je bent vrij om jezelf als een kind in een zandbak te vermaken met bouwsels van het al aanwezige zand. Dat dit zand in Minecraft ‘hout’ en ‘kolen’ heet, doet daar niets aan af; het zorgt juist voor meer dynamiek. Ooit geprobeerd om met zand een ladder te maken? Lukte niet? Met Minecraft-hout is het mogelijk. Net zoals een pikhouweel tot de mogelijkheden behoort. En een schep. En een huis.

Opvallend

Titel: Minecraft
Platform: Windows, Mac, Linux (link)
Prijs: € 9,95

Eigenlijk moet je Minecraft vermijden. Eigenlijk moet je vergeten dat dit artikel geschreven is, dat de game überhaupt bestaat. Je zal er namelijk aan onderdoor gaan. Je zal je vriend(in) kwijtraken, je zal je baan verliezen, je zal je kat zien vermageren en uiteindelijk sterven. En jij zit daar achter je computer grondstoffen te verzamelen. Virtuele grondstoffen, for God’s sake. Noem het heroïne, opium, nicotine en denk alleen aan Minecraft in combinatie met die woorden. Misschien houdt dat je tegen de game ooit te proberen. Minecraft is verslavend, en daar mag je in dit geval best bang van worden.

9 reacties

 1. Eline Muijres · 1-10-2010 · 14.22 uur

  Prachtig om te zien wat mensen allemaal voor constructies maken, maar ik heb zelf niet echt de behoefte om iets te bouwen.

 2. Luke van Velthoven · 1-10-2010 · 14.37 uur

  Ik koop het bewust niet, want ik ken mezelf. Zit al te hard in Civ momenteel. Mooie keuze bij de weg voor deze rubriek. Ik zie liever dit soort games dan grote knallers als Civ. Die zie je toch al niet over het hoofd.

 3. Bas Grolleman · 4-10-2010 · 10.44 uur

  Het is een java game en werkt dus niet alleen op windows maar ook op Mac en Linux. Dus niemand kan echt ontsnappen. :)

  Echt, had er nooit mee moeten beginnen. Elke losse 10 minuten ben ik wel opzoek naar ijzer.

 4. Niels ’t Hooft · 4-10-2010 · 11.05 uur

  @Bas: Dank voor je oplettendheid. Ik heb Mac en Linux toegevoegd aan het kopje ‘platform’.

 5. Harry Hol · 6-10-2010 · 17.43 uur

  Ik heb een Minecraft dedicated server gestart. Wie er op wil hoeft me enkel een berichtje te sturen via Twitter en dan DM ik je het IP adres.

 6. Harry Hol · 6-10-2010 · 17.44 uur

  Oh en mijn twitter id is harryhol :-)

 7. Wilco · 5-1-2012 · 16.52 uur

  In minecraft kun je niet alleen niet interactieve dingen bouwen maar ook dingen als mini games en computers met het zo gehete “redstone” en dan heb ik het nog niet eens gehad over de Mods die je kunt installeren daardoor word je spel uitgebreid met nieuwe blokken en items

  Je moet het maar een keer opzoeken

 8. Rick · 6-1-2012 · 8.09 uur

  Okee bedankt!

 9. minecrafter · 30-10-2014 · 21.40 uur

  minecraft is een verslavend spel maar je kan het wel spelen. ongeveer 1 uur per dag is genoeg als je maar stopt. net als ik. ik speel minecraft uurtje per dag heb een eigen server (furiousbattlegames.sbplay.nl). en ik heb er gewoon veel lol mee als ik het speel met mijn vrienden. minecraft is trouwens ook goed als je architect wil voorden ofzo zo word je inzicht beter. dus minecraft in niet zo slecht als je denkt als je er maar goed ik ben en er ervaring mee heb

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>