Prior: een charmant doch vaag verhaalWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Het kan haast niet anders dan dat de maker van Prior geïnspireerd is door Limbo. De wereld doet net zo benauwend aan, de donkere omgeving overheerst en het verhaal is een vaag geval. Het verschil? Prior is abstracter, behoorlijk kort én in 48 uur gemaakt, net zoals Time Pygmy vorige week.

Titel: Prior
Platform: browser (link)
Prijs: gratis

In Prior speel je met Subject &#!, een zwart blokje met een wit oog. De reden hiervoor is simpel: Nicholas Yonge, de man erachter, is naar eigen zeggen niet zo begaafd met Photoshop en andere programma’s om echt iets moois neer te zetten. Het maakt ook helemaal niet uit bij Prior: het simpele uiterlijk en het zwart dat de boventoon voert, zijn medeverantwoordelijk voor de charme van het spelletje.

Voor Subject &#! is het echter allemaal niet zo leuk. Hij is zijn geheugen kwijt, zit vast in een of ander laboratorium en gaandeweg blijken zijn vrouw en kind ontvoerd te zijn. Dat verhaal wordt uitgesponnen in de onderzoeksrapporten die her en der verspreid liggen, maar het probleem is dat het lab een behoorlijke omvang heeft. Een document missen is zo gebeurd en dan ben je op je eigen redeneringsvermogen aangewezen. Volgens Yonge is dat de bedoeling: ook na alle rapporten gelezen te hebben, blijft het plot een schimmig geheel.

Gaandeweg blijkt wel dat ene Dr. +/G de touwtjes in handen heeft in het lab. Of hij in het spel deel zal uitmaken van jouw ervaring, hangt af van de route die je kiest. Prior heeft namelijk drie verschillende eindes waarvoor je het spel ook minstens drie keer moet spelen. Dat is het echt waard.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>