Quantum of Solace is kleurrijke Bond-gameNu ik het karige arsenaal aan trailers afkomstig van de E3-gamebeurs doorneem na een lekkere vakantie in Frankrijk, zie ik maar weinig games die tot mijn verbeelding spreken. Alleen Quantum of Solace: The Game, het filmspel waarvan iedereen dacht dat het een typische middelmatige licentiegame zou worden, blijkt echt wat voor mij. Hier tenminste geen grauwe gangen of buitensporig bloedvergieten, maar een bont kleurenparadijs en heerlijke over-the-top-actie.

Nu maar hopen dat het aantal missies waarin je rondrijdt met een tijdelijk onzichtbare Aston Martin, zoals in Everything or Nothing, beperkt blijft.

9 reacties

 1. The Ericist · 22-7-2008 · 19.28 uur

  Joehoe, wat is een bij voorbaat gedoorverfd schietspel?

 2. Jerry · 22-7-2008 · 19.33 uur

  “En nu maar hopen dat het aantal missies waarin je met een tijdelijk onzichtbare Aston Martin, anders dan in Everything or Nothing, beperkt blijft.”

  Kan alvast bevestigen, met 1Up als bron, dat dit niet het geval is. Er zullen alleen maar schiet-levels zijn en geen voertuigen of dat soort ongein. Ik ben stiekem wel een beetje enthousiast voor deze games ondanks dat hij van Treyarch komt.

 3. Bart Breij · 22-7-2008 · 19.37 uur

  Ik zag in een ander filmpje al een tikkeltje Treyarch terugkomen, waarin Bond heel even achter een kist bleef haken midden in een schietlevel. Dat is typisch Treyarch: alle ruimtes helemaal vol willen bouwen.

  Ook typisch Treyarch: een dijk van een multiplayer. Ik ben benieuwd wat hieruit voort komt rollen.

  Oh - en taalcorrectie doorgevoerd. :-)

 4. René · 22-7-2008 · 20.12 uur

  “Maar een bont kleurenparadijs…”

  Ik maar denken dat het ging om Mirror’s Edge, de nieuwe Prince of Persia, Flower of Little Big Planet, games die op mij een heel wat betere indruk maken dan deze licentiegame.

 5. The Ericist · 22-7-2008 · 20.26 uur

  Ah, een bij voorbaat gedoodverfd filmspel. Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks! :)

 6. Niels ’t Hooft · 22-7-2008 · 20.47 uur

  Van Dale to the rescue:

  ge·dood·verfd (bijvoeglijk naamwoord)
  1 hoogstwaarschijnlijk, door iedereen verwacht

  Ik zal het stukje zo even doorlopen.

  Hoe dan ook, ik vond de nieuwe James Bond er ook heel goed uitzien. Vooral het lekker snel rennen van muurtje naar muurtje of naar een vijand. Alleen heeft Bond een wel erg plastic glimmende kop.

 7. RickJ · 22-7-2008 · 23.53 uur

  Ik vind het ontbreken van wat autoachtervolgingen juist een gemis voor een Bond-game. Spectaculair scheurwerk hoort nu eenmaal bij Bond, net als zijn gadgets. Die ontbreken volgens de preview van Eurogamer ook in QoS en dat is toch jammer. Het lijkt dus niet meer dan een gewone shooter te worden - hoe onderhoudend dat ook kan zijn - terwijl er met de Bond-licentie toch veel meer is te doen.

  EA had de formule soms aardig te pakken, maar hun benadering was net iets te risicoloos, liefdeloos en zielloos. Laten we hopen dat Activision wat meer lef toont, maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in.

 8. VN1X · 23-7-2008 · 18.56 uur

  Grappig want ik heb de vorige generatie bond games (van EA) wel allemaal gehaald, behalve die met Sean Connery dan, en ookal wist ik dat et matige maar vermakelijke games waren lijkt me dit echt niks.

  1. Omdat het Treyarch is.
  2. Omdat het precies CoD4 lijkt.
  3. Omdat ik games zonder eigen ‘ding’ nu wel links laat liggen.

 9. Jeroen Bos · 23-7-2008 · 20.39 uur

  Doe mij Bourne maar.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>