BREKEND: Rogier Kahlmann verlaat BashersUtrecht - Volgende week vrijdag verschijnt de laatste videocolumn van Rogier Kahlmann op Bashers.nl. De populaire satirist vertrekt naar maandblad Power Unlimited, dat al maanden om zijn overname vecht met tv-show Gamekings. Volgens anonieme insiders gaat Kahlmann bij PU ‘de grapjes van Ed verbeteren’. Het vertrek komt op een zeer slecht moment voor de kritische weblog.

Hoofdredacteur Niels ‘t Hooft: ”Hij had echt geen slechter moment kunnen kiezen. We zitten net in een overgangsperiode waarin we iedere man goed kunnen gebruiken. Bovendien had Harry al aangegeven minder bij te gaan dragen.” Harry Hol schijnt sinds de lancering van Star Wars: The Old Republic een enorme opleving te beleven met zijn ‘creditfarmer’-bedrijfje. De MMO-specialist reist momenteel de wereld af om uit handen van de FBI te blijven.

Naar verwachting zal Stefan Popa binnenkort ook vertrekken. Hoewel zijn boek nog in productie is, veroorzaakt het voorlopige manuscript al een storm binnen de literaire wereld. Regisseur David Fincher heeft al een optie genomen op de filmrechten. De rest van de Millenium-triologie kan wat hem betreft ‘wel even wachten’.

In een slimme zet heeft Vincent Leeuw alvast de spelrechten opgekocht. Na een financiële bijdrage van internationale kunsthandelaar Maarten Brands heeft de gamedesigner zich ingekocht bij Peter Molyneux’ 22 Cans. Hij voorziet een spel waarin klassieke 16-bit spelelementen worden gecombineerd met moderne technieken. En Transformers, al zitten die laatste - voor zover bekend - niet in het boek.

Gillian de Nooijer heeft al voorgesteld om het complete weekend over te nemen. ‘t Hooft: ”Dat kan hij vergeten, we willen wel onze naam als serieus gamesmedium behouden. We verliezen al steeds meer bezoekers door zijn paranoïde complottheorieën.” Als oplossing voor de lege plekken heeft Erwin Vogelaar voorgesteld om ze te vullen met podcasts. Eindredacteur Stefan Keerssemeeckers ziet dit echter weer niet zitten; dan kan hij niemands teksten meer verbeteren en heeft hij bijna geen schrijvers meer om te kleineren.

‘t Hooft: ”De enige manier waarop we dit kunnen oplossen, is door Robert August de Meijers teksten in stukken te hakken. Zelfs dan zullen ze nog veel te lang zijn. Wellicht dat we zijn alinea’s moeten afwisselen met berichten uit ‘Bashers Beat’ om het overzichtelijk te houden.”

11 reacties

 1. Marries · 1-4-2012 · 15.21 uur

  Je had me bijna te pakken! Maar toen je zei dat er misschien meer podcasts zouden komen geloofde ik het niet meer. Dat is echt te onwaarschijnlijk.

 2. Jasper Driessens · 1-4-2012 · 15.40 uur

  Ik heb niet gelachen.

 3. Advocaat mr HJ van Voorn · 1-4-2012 · 15.47 uur

  Geachte heer de Nooijer,

  Van rechtswegen draag ik u hierbij op het bovenstaande artikel aan te passen dan wel te wissen. U suggereert dat mijn client, de heer Hol, op reis is om uit handen van justitie te blijven. Het feit dat hij Nederland heeft verlaten en geen vaste woon of verblijfplaats meer heeft is geen aanleiding om dergelijke conclusies te trekken.

  Zijn bron van inkomsten, al dan niet uit het verkopen van virtuele goederen is niet ter zake doende, net zo min als het opsporingsbevel van de Amerikaanse overheid, dat al dan niet rechtsgeldig is.

  Ik wijs u er op dat uw tekst smaad is, te bestraffen met zes maanden celstraf. Ik wijs u derhalve op artikel 261 uit het Wetboek van Strafrecht:

  1) Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.
  2) Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
  3) Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.

 4. Robert August de Meijer · 1-4-2012 · 16.39 uur

  tldnr :P

 5. Harry Hol · 1-4-2012 · 16.56 uur

  @Robert een bepaalde opdrachtgever die me steeds weigerde te betalen reageerde eerst ook op juridische brieven met TLDNR. Heeft zijn lesje inmiddels geleerd :-)

 6. Daniel Hoogland · 1-4-2012 · 18.37 uur

  Wel een beetje in-crown humor, niet?

 7. Daniel Hoogland · 1-4-2012 · 18.37 uur

  in-crowd dus

 8. Marcel · 1-4-2012 · 19.10 uur

  Hoezo incrowd? Rogier Kahlmann zijn liefde voor de PU is bijna net zo groot als zijn liefde voor Boothbabes.

 9. Harry Hol · 1-4-2012 · 19.12 uur

  @daniel nah. Dit artikel kwam tot stand na veel reacties uit de community.

  Het is in-crowd-sourced.

 10. Rick · 3-4-2012 · 12.29 uur

  Als Rogier echt naar de PU was gegaan had dat me niet eens verbaasd.

 11. ruud · 5-4-2012 · 16.35 uur

  Alles is te koop

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>