Rubriek: Bashers in Business

Joost Rietveld, Ellen de Lange-Ros en Maarten de Koning over de gameindustrie.

Blijven ‘core’-games de beste investering voor uitgevers?Van oudsher worden uitgevers gezien als boze meneertjes in mooie pakken, die het de creatieve ontwikkelaar allesbehalve makkelijk maken. Een beetje het type Bobby Kotick, zeg maar. Toch blijkt dit in de praktijk niet helemaal waar. Een uitgever is mijns inziens (nog steeds) erg belangrijk om een bepaald spelconcept of prototype tot realisatie te brengen. Van het financieren van het project tot het verzorgen van kwalitatief hoogstaande en veelzijdige marketing. Maar in deze vreemde tijden, hebben ook de uitgevers het schijnbaar niet altijd even makkelijk.

Lees de rest van ‘Blijven ‘core’-games de beste investering voor uitgevers?’

5 reacties

Hoe Deutsche Telekom innoveert door gamesportal GamesloadOp woensdag schrijft Joost Rietveld, Ellen de Lange-Ros of Maarten de Koning over de gameindustrie.

Deze november viert de internationale gamesportal Gamesload haar eerste verjaardag in Nederland. Sinds de oprichting van het Duitse bedrijf in 2005, is de portal uitgegroeid tot een internationaal platform dat 28 landen beslaat. Gamesload biedt zowel traditionele, console-games alsmede casual en ‘free to play’-titels. Daarmee zijn zowel grote uitgevers als Ubisoft en minder bekende, lokale, uitgevers op het platform vertegenwoordigd. Gamesload, dat goed te vergelijken valt met Impulse Driven of GamersGate is een dochteronderneming van multinational Deutsche Telekom (DT) dat het bedrijf in eerste instantie oprichtte als middel voor strategische innovatie.

Lees de rest van ‘Hoe Deutsche Telekom innoveert door gamesportal Gamesload’

1 reactie

Hoe gebruik je games in je marketing? Bashers vertelt het je graag!Games zijn leuk om te doen maar bieden ook volop mogelijkheden, bijvoorbeeld om in te zetten als reclame voor je bedrijf. Toch gebeurt dat nog maar mondjesmaat. Het valt namelijk niet altijd mee om games te gebruiken voor marketing. Een game is iets heel anders dan een commercial op televisie of een printcampagne. Daarom zijn er nog steeds bedrijven die op dit gebied kansen laten liggen. Als kenners van games en de industrie zien we dat met lede ogen aan.

Daarom organiseert Bashers in Business het seminar ‘Games in Marketing’. Het event is gericht op marketing- en communicatiemanagers en -bureaus die willen weten hoe ze games effectief kunnen inzetten om hun marketing- en communicatiestrategie te verbeteren.

Het evenement wordt georganiseerd door Ellen de Lange Ros en Joost Rietveld met hulp van Bashers, ervaren sprekers en gamebedrijven. Met slechts 50 beschikbare plaatsen en een interactief programma belooft het evenement persoonlijk en zeer waardevol te zijn! Wil je meer weten, ga dan naar de Bashers in Business-site.

1 reactie

Is de introductie van de Windows Phone 7 mosterd na de maaltijd?Op woensdag schrijft Joost Rietveld, Ellen de Lange-Ros of Maarten de Koning over de gameindustrie.

Gisteren werd de Windows Phone 7 officieel voorgesteld door Steve Ballmer, in het fameuze Manhattan, New York. De Windows Phone 7 (WP7) is Microsofts antwoord op de iPhone 4G en de laatste generatie Android-toestellen. Gezien het gigantische evenement, en de wereldwijde exposure die de lancering teweegbracht, lijkt het erop dat Microsoft de WP7 heeft neergezet als de must-have smartphone van 2010/2011. Toch?

Lees de rest van ‘Is de introductie van de Windows Phone 7 mosterd na de maaltijd?’

4 reacties

Game Center: Weet jij wat Apple van jou weet?Sinds deze zomer is Game Center op de iPhone beschikbaar. Wat betekent dat voor gamers? Is het voor developers van games een voordeel of een nadeel? Dat is maar net hoe je er naar kijkt. En tenslotte: waarom is het voor Apple zakelijk gezien een belangrijke stap?

Lees de rest van ‘Game Center: Weet jij wat Apple van jou weet?’

1 reactie

Strategy Guide: Een businessblik op de Nintendo 3DSOp woensdag schrijft Joost Rietveld, Ellen de Lange-Ros of Maarten de Koning over de gameindustrie.

26 februari komt hij uit in Japan. Een maand later al in Europa en Amerika. Nintendo heeft gisteren nieuwe informatie over de recentste telg in de DS-familie ontsloten. De Nintendo 3DS komt later dan gepland (en gewenst) maar wel, zoals beloofd, binnen het boekjaar 2010 op de markt. Naast de ontsloten informatie hebben verschillende bronnen hun mening over Nintendo’s zetten gegeven. Bashers zou Bashers niet zijn als we hier niet ons steentje aan bijdroegen.

Lees de rest van ‘Strategy Guide: Een businessblik op de Nintendo 3DS’

6 reacties

Is gameontwikkeling het komende jaar een oase in de woestijn of het begin van een ondoordringbare jungle?Twee weken geleden beet Joost Rietveld het spits af met de nieuwe rubriek: Bashers in Business. Zijn onderwerp? Het begeerde HTML5, dat de volledige cross-platformbestuiving mogelijk zou moeten maken op online gebied. Vervolgens borduurde Ellen de Lange-Ros voort op Apple’s kant van de digitale revolutie, met de successen en valkuilen van Apple’s App Store. Geheel in deze lijn wilde ik daarom aandacht besteden aan de gamesindustrie in het algemeen. Want in hoeverre gaat de (traditionele) industrie nu eigenlijk veranderen? Zal de traditionele uitgever zijn deuren kunnen sluiten? Moet iedere (kleine) ontwikkelaar nu een social game gaan maken?

Lees de rest van ‘Is gameontwikkeling het komende jaar een oase in de woestijn of het begin van een ondoordringbare jungle?’

1 reactie

Uitdagingen en kansen in de App StoreOp woensdag was er op Bashers al aandacht voor de zakelijke kant van games met de rubriek van Joost Rietveld. Door zijn verhuizing naar Londen en interesse van anderen om ook hun ideeën te spuien, bieden we je vanaf nu elke woensdag de nieuwe rubriek Bashers in Business. Oftwel: de visie van Bashers op de gamesindustrie, de bedrijfsmodellen en de dollars. Waarbij het natuurlijk altijd voorop blijft staan dat het voor jou als gamer goed leesvoer blijft. Saaie marketingverhalen zijn er al genoeg, die gaan we je hier niet voorschotelen. Wel onze inside-verhalen over ontwikkelingen in de industrie, belangrijke verschuivingen of aspecten van het maken van games die je elders niet leest. De rubriek wordt afwisselend geschreven door Joost Rietveld, Maarten de Koning en Ellen de Lange-Ros. Welkom bij Bashers in Business!

Eén van de grote veranderingen in de gameindustrie van de afgelopen jaren is de stormachtige opkomst van Apple’s App Store, met zijn grote hoeveelheid aan kleine games die je even snel speelt. Maar hoe vergaat het de developers van zulke games? Verdienen ze goud geld (ja, sommigen) of worstelen ze met naamsbekendheid (ja, de meesten)? Welke tips en trucs halen developers vandaag de dag uit de kast om jou als gamer te verleiden hun spel te spelen? Op de Game Developers Conference in Keulen werden hier prachtige verhalen over verteld. Voor iPhoneclub heb ik dat allemaal op een rijtje gezet en hier vertel ik je de belangrijkste lessen die ik uit Keulen heb meegenomen.

Lees de rest van ‘Uitdagingen en kansen in de App Store’

1 reactie

Strategy Guide: Spil Games en de integratie van ‘social’, ‘mobile’ en ‘portals’ door HTML5Waar er in Nederland al twee grote traditionele consolegamesdevelopers onderuit zijn gegaan, is de minder sexy doch financieel aantrekkelijke online casual games-hoek nog altijd booming. Echter, met de opkomst van sociale netwerken en technisch geavanceerde mobiele apparaten als gameplatforms leeft ook hier het besef dat er geanticipeerd moet worden op een veranderlijke omgeving. Wereldwijde marktleider Spil games, gevestigd in Hilversum, met maandelijks 130 miljoen unieke bezoekers wil voorop lopen in deze verandering. Na een minder geslaagde poging succesvol te zijn in de App store, probeert Spil het nu met een nieuwe toekomstvisie waarin HTML5 een belangrijke rol speelt.

Lees de rest van ‘Strategy Guide: Spil Games en de integratie van ‘social’, ‘mobile’ en ‘portals’ door HTML5’

1 reactie