Rubriek: Daglinks

Iedere werkdag een overzicht van nieuws, artikelen en verder vermaak.

Rollercoaster Tycoon 3DS, beta The Secret World en AI praat tegen AIRollercoaster Tycoon 3DS aangekondigd
De populaire pretparkgameserie Rollercoaster Tycoon komt naar de Nintendo 3DS met een compleet nieuw deel.

Niet geweld maar competitie oorzaak van agressie
Een nieuwe studie legt de oorzaak van de connectie tussen games en agressie niet bij het geweld in games, maar bij het competitieve element van het gamen.

Registratie beta The Secret World open
MMO The Secret World heeft de registratie voor de beta opengezet met een social media-game The Secret War.

AI praat tegen AI
Twee chatbots starten een gesprek, en al snel wordt het vreemd.

Reageer

Razer toont laptop, Counter-Strike met een muis en de opvolger van LimboRazer toont gaming-laptop
Computeraccesoireboer Razer heeft zijn eerste computer onthult. Het betreft de Razer Blade, een laptop speciaal gemaakt voor gaming.

Counter-Strike: Global Offense op PS3 met muis en toetsenbord
Wie Counter-Strike: Global Offense op zijn Playstation 3 speelt, krijgt niet alleen Steam-ondersteuning. Spelers kunnen er namelijk ook voor kiezen om op dat platform met muis en toetsenbord te spelen.

Playdead’s volgende game komt over 3,5 jaar
Het volgende spel van Limbo-ontwikkelaar Playdead zal nog een goede drie en een half jaar op zich wachten. Ook gebruikt de studio Unity voor hun volgende product.

Speel Castle Crashers, steun goed doel
Voor de eerste 50.000 downloads van de nieuwe update voor Castle Crashers zal ontwikkelaar The Behemoth een dollar schenken aan de Keep A Breast Foundation. De update bevat een toepasselijke roze Castle Crasher.

Reageer

Steve Jobs stopt, Valve wil Steam op de Xbox en geen Porsche in ForzaSteve Jobs stapt op bij Apple
Vannacht kwam het bericht dat Apple-topman Steve Jobs zijn CEO-functie neerlegt, en die overdraagt aan Tim Cook. Wat betreft games is Jobs vooral bekend van Atari, waar hij gewerkt heeft aan Breakout, en de App Store.

Valve wil Steam op Xbox
Valve zou graag haar gameplatform Steam naar de Xbox 360 brengen, tegelijkertijd met de nieuwe Counter-Strike. Microsoft is echter streng met haar beleid wat betreft Xbox Live, in tegenstelling tot Sony.

Geen Porsche in Forza 4
Vanwege een licentie die EA bezit, zullen er geen Porsche-wagens in Forza 4 zitten. In de eerdere Forza-delen had ontwikkelaar Turn 10 een deal gesloten met de uitgever.

Nintendo Eshop-kaarten dit weekend te koop
De prepaid-kaarten om digitale content aan te schaffen op de Eshop van de Nintendo 3DS zullen dit weekend verkrijgbaar zijn, maar wel alleen eerst bij de Primera. Later volgen andere winkels.

1 reactie

Game-subsidie voor Radboud, Nieuwe Theme Park en Microsoft’s XBLA-beleidRadboud Universiteit krijgt game-subsidie
De Radboud Universiteit krijgt een half miljoen euro subsidie voor het ontwikkelen van online games die helpen bij het leren van vreemde talen. Hierbij werkt de Nijmeegse universiteit samen met de Katholieke Universiteit Leuven en de universiteiten van Newcastle en Pretoria.

Steam over From Dust: “Niet goed, geld terug”
Wie ontevreden is met de PC-versie van From Dust kan zijn of haar geld terugkrijgen van Steam. Veel spelers zijn kwaad vanwege het feit dat Ubisoft voor de release aangaf dat From Dust niet de bekende, strenge Ubisoft-DRM zal hebben. Dit bleek uiteindelijk toch wel zo te zijn.

Microsoft over games die eerst op PSN verschijnen
Games die eerst op PSN verschijnen, zie je niet terug op XBLA. Eurogamer legt uit waarom.

Nieuwe Theme Park op komst
Er komt een nieuwe versie van de bekende Bullfrog-titel Theme Park aan voor iOS-apparaten. De game zal in 3D zijn

Reageer

Huwelijksaanzoek in Portal 2, Doom als wekker en nieuwe 3DSHuwelijksaanzoek via Portal 2
Huwelijksaanzoeken worden wel vaker via games gedaan, maar zelden zo uitgebreid als in deze Portal 2-mod.

Vader wekt zoon à la Doom
Uitslapen is er niet bij voor de kinderen van deze gamer, die in dit filmpje in de stijl van Doom zijn zoontje wakker schiet.

Nieuwe 3DS in 2012
Als we de berichten mogen geloven verschijnt er volgend jaar al een nieuwe 3DS. De vernieuwde handheld lijkt een tweede analoge stick te krijgen, en de nadruk zal minder liggen op het 3D-aspect.

Waarom Nintendo geen iOS-games moet maken
Van verschillende kanten gaan geluiden op dat Nintendo maar games voor het iOS-platform moet gaan maken om succesvol te blijven. Helemaal niet nodig volgens dit artikel op Wired.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Redesign Wii, Notch tegen Bethesda en dedicated servers voor MW3Wii-redesign op komst
Net als de PSP krijgt ook de Wii een budgetmodel. Er is wel slecht nieuws: deze Wii zal geen backwards compatibility hebben met Gamecube-games. Het apparaat mist daarom ook de benodigde poorten daarvoor.

Notch daagt Bethesda uit
Een klein tijdje terug kwam het bericht dat Bethesda niet blij is met Mojang. Het bedrijf wil niet dat de studio achter Minecraft hun nieuwste game Scrolls gaat noemen, want dat lijkt teveel op The Elder Scrolls.

Modern Warfare 3 krijgt dedicated servers
De PC-versie van Modern Warfare 3 zal ondersteuning krijgen voor dedicated servers. Dit betekent dat spelers zelf hun eigen gameservers kunnen draaien.

Mad Catz geeft Rock Band 3 opnieuw uit
Mad Catz gaat Rock Band 3 opnieuw uitgeven, inclusief gitaren. Een opvallende zet, gezien het Guitar Hero-genre onofficieel is doodverklaard.

Reageer

Goedkopere PlayStation 3, Trenched naar Europa en Bastion op pcPrijsverlaging PlayStation 3
Zoals verwacht heeft Sony tijdens zijn persconferentie op Gamescom in Keulen de nieuwe prijs van de PlayStation 3 aangekondigd. De console is per direct voor €249,99 te koop.

Sony lanceert nieuwe PSP
Sony heeft tevens een nieuwe versie van de PSP aangekondigd. De PSP E-1000 heeft geen wifi, maar kost daardoor ook maar €99.

Trenched in september naar Europa
Na veel gedoe rond trademarks over de titel Trenched, komt de Double Fine-game in september toch naar Europa onder de naam Iron Brigade.

Bastion nu ook op pc
Na de lancering tijdens Xbox Live’s Summer of Arcade vorige maand, is het mooie Bastion nu ook verkrijgbaar voor de pc. Via Steam.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

13 reacties

Nintendo patenteert MMO, details Counter-Strike en MGS HD CollectionNintendo patenteert single-player MMO
Wie aan Nintendo denkt, denkt o.a. aan een gebrekkig online-netwerk. Het is dan ook redelijk opvallend dat Nintendo een patent heeft ingediend voor een Massively Single-Player Online Game. Het patent beschrijft een game waarbij de speler invloed kan uitoefenen op een game van een andere speler, a la Animal Crossing, dus.

Details nieuwe Counter-Strike
Valve heeft de afgelopen tijd wat professionele Counter-Strike spelers uitgenodigd om de nieuwste telg in de serie, Counter-Strike: Global Offensive, te playtesten. Zo zijn er enkele details naar voren gekomen: de game is gebaseerd op de Portal 2-versie van Source en zijn er nieuwe wapens toegevoegd.

Metal Gear Solid HD Collection bevat nog twee games
Wie dacht dat de Metal Gear Solid HD Collection alleen bestond uit deel twee, deel drie en Peace Walker heeft het mis. De geupdate versies van MGS2 en 3 (Substance en Subsistence) staan namelijk op de schijf.

Bethesda forums wederom gehackt
Het zit Bethesda niet mee: het bedrijf is voor de tweede keer gehackt. In ieder geval zijn alle wachtwoorden gereset, want er zijn mogelijk inloggegevens gestolen.

Tips? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Humble Bundle, games inruilen bij Steam en verplicht online is goed2 miljoen voor Humble Indie Bundle
Er is maar liefst een dikke twee miljoen dollar opgehaald met de derde Humble Indie Bundle! Hoeveel hiervan precies naar het goede doel, Child’s Play, en de Electronic Frontier Foundation gaat is niet bekend.

Games inruilen bij Steam mogelijk
Steam heeft op het moment in testfase een functie draaien om spellen in te ruilen. Het is echter wel alleen mogelijk bij spellen die geschonken zijn, en ze kunnen ook alleen ingeleverd worden voor items in Team Fortress 2. Later zullen daar nog andere in-game items van andere games bij komen, waaronder Portal 2.

Id: “verplichte onlineverbinding is bevordelijk”
Veel gamers zijn er op tegen: games die enkel speelbaar zijn als de desbetreffende computer online is. Volgens Id is dit echter goed. Zo kunnen er namelijk makkelijk updates worden gedaan, zonder dat de eindgebruiker hier iets van merkt.

‘Echte’ Hitchhiker’s Guide to the Galaxy op komst
De ontwikkelaar van Deathspank, Hothead Games, komt met een Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-app voor iOS. De fictieve encyclopedie uit de boekenserie bevat alles wat je moet weten over het universum. Don’t panic!

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

5 reacties

Metroid is 25, Bobby Kotick naar Hollywood, Rage en Kim Jong IlMetroid is jarig!
Niet alleen Mario en Zelda mogen zichzelf 25 jaar oud noemen, ook Samus Aran is jarig! Of Nintendo nog iets doet ter ere van haar verjaardag is nog onduidelijk, maar Kotaku heeft een artikel geschreven. Inclusief filmpjes van elke Metroid-game.

Bobby Kotick, de filmster
Bobby Kotick, die grote baas van Activision -die de meesten zien als gemenerik- blijkt ook een goed hart te hebben. Binnenkort heeft hij een rolletje in de film Moneyball, als eigenaar van de Oakland Athletics. Hij doet het niet om gewoon in een film te spelen, maar voor zijn goede doel: The Call of Duty Endowment.

Rage kost je 22 gigabyte
Wie Rage op zijn Xbox wil spelen en daarbij de game wil installeren moet zo’n 22 gigabyte vrijmaken op zijn harde schijf, aldus Id-topman John Carmack. Dat en meer vertelt hij in zijn anderhalf uur durende keynote op Quakecon.

Kim Jong Il besteelt Zuid-Koreaanse MMO’s
Kim Jong Il lijkt geld te stelen van drie populaire Zuid-Koreaanse MMO’s, namelijk Lineage, Dungeon en Fighter.

Tips? Mail ze naar tips@bashers.nl.

2 reacties

Maroon 5 vs. Activision, goedkoper gamen en Nintendo bekijkt smartphonesMaroon 5-zanger klaagt Activision aan
Net zoals Courtney Love (uit naam van wijlen Kurt Cobain) en Bon Jovi klaagt ook Maroon 5-zanger Adam Levine Activision aan. Levine zou niet getekend hebben voor het gebruik van zijn digitale alter ego bij nummers die niet van zijn band afkomstig zijn.

‘Meer games van twintig of dertig euro.’
Skyrim-regisseur Todd Howard vindt dit een strak plan, zodat gamers meer games kunnen uitproberen. Want: games zijn een duur entertainment product. Maar: Skyrim is wel de volle zestig euro waard, aldus Howard.

Nintendo wil smartphones inzetten
Nintendo bekijkt de mogelijkheid om smartphone-notificaties in te zetten om gamers meer betrokken te maken bij Nintendo-games. Iemand zou bijvoorbeeld een berichtje kunnen krijgen wanneer er een highscore door één van zijn vrienden wordt verbeterd. Sociale netwerken worden wellicht eveneens benut.

Bioware wordt label van EA
Naast EA Sports, EA Games en EA Play heeft EA sinds vrijdag een nieuwe label erbij: Bioware. Wat dit verder inhoudt, is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk verandert er voor gamers toch al niets.

Reageer

Minecon, Vita pas in 2012 en veredelde Starcraft II-demoMinecraftMinecon: de Minecraft-conferentie
De eerste details over de conferentie die enkel om Minecraft draait, zijn bekend. Zo zal de conventie in Las Vegas worden gehouden op 18 en 19 november. Tevens wordt de eerste ‘echte’ versie van Minecraft dan gelanceerd door hoofdontwikkelaar Markus Persson. De ontwikkeling van de game gaat echter gewoon door, ook al is het geen bèta meer.

Playstation Vita komt in 2012
Playstation-liefhebbers die hoopten op een 2011-release van de nieuwe handheld: helaas. De Playstation Vita zal pas in 2012 hier te koop zijn. De prijs blijft - ondanks de flinke prijsverlaging van de Nintendo 3DS - hetzelfde. De nieuwe zakcomputer van Sony zal eind dit jaar al wel in Japan te koop zijn.

Starcraft II: Starter Edition
Blizzard heeft een nieuwe versie van zijn populaire RTS Starcraft II aangekondigd: de Starter Edition. Deze zal de huidige demo-versie vervangen. De veredelde demo kent geen tijdsrestricties en heeft meer content dan voorheen. Ook worden behaalde achievements meegenomen naar de volledige versie, mocht de speler deze eventueel aanschaffen.

Modern Warfare 3 komt naar de Wii
Activision heeft bekendgemaakt dat Call of Duty: Modern Warfare 3 ook naar de Wii zal komen. Eerder kwamen Modern Warfare (als Reflex Edition) en Black Ops uit op de Wii. Modern Warfare 2 heeft zijn neus helaas niet laten zien op Nintendo’s spelcomputer.

Reageer

Sony wint Pwnie, Unlimited Detail is een scam en Humble Bundle 3+2PwnieSony wint een Pwnie
Sony heeft een Pwnie gewonnen! Deze prijs is te vergelijken met een Razzie. Een Razzie krijg je voor een bijzonder slechte film; een Pwnie win je door een ernstige bug of lek in je software te laten zitten. Sony wint zelfs de speciale ‘Pwnie for Most Epic FAIL’-prijs. Dit onder andere vanwege de PS3-jailbreak en de op grote schaal gehackte PSN-servers.

Unlimited Detail is oplichterij
Als we Markus Persson, oftewel Notch, moeten geloven, is Unlimited Detail een grote scam. In zijn blogbericht legt hij duidelijk uit wat de tekortkomingen zijn van Unlimited Detail en waarom de ontwikkelaars dit proberen te verhullen.

Humble Bundle 3 bevat nu ook Humble Bundle 2
Ook deze keer blijft de Humble Bundle verrassen. Gisteren al een extra game en vandaag de vorige bundel er als extraatje bij als je meer dan het gemiddeld betaalde bedrag van $4,80 hebt betaald.

Star Fox was geïnspireerd door de Thunderbirds
Star Fox blijkt geïnspireerd te zijn door de bekende serie Thunderbirds. Sterker nog: Miyamoto hoopte stiekem dat er eveneens een serie van de ruimtevos zou komen.

Reageer

Words With Friends op Facebook, Nobuo Uematsu op iPhone en Limbo op SteamWords With Friends naar Facebook
Zynga’s Populaire iOS-game Words With Friends komt ook naar Facebook. Je kunt zelfs je mobiele game pauzeren en daarna verder gaan op de netwerksite.

iPhone-app voor Nobuo Uematsu
Nobuo Uematsu heeft nu zijn eigen app, waarin je alles over de man kunt vinden. Helaas kun je er niet zijn bekende gamemuziek mee beluisteren.

De volgende stap in computergraphics
Polygonen voldoen niet meer voor de 3D-graphics van Euclideon. Zij komen met een soort atomen die in de toekomst voor veel meer details op je scherm zullen zorgen.

Limbo verkrijgbaar op Steam
De duistere platformer Limbo is vanaf vandaag ook verkrijgbaar voor de pc via Steam.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

5 reacties

Diablo III, Street Fighter: Arcade Edition wellicht naar 3DS en The Witcher 2Diablo III: geen mods, altijd online, auction house
Gisteren maakte Blizzard verschillende dingen over Diablo III bekend. Zo zal je, net als bij enkele games van Ubisoft, altijd online moeten zijn om te het spel te spelen. Ook zullen mods volledig verboden worden: dit om cheaten en hacken tegen te gaan. Als laatste voegt Blizzard een ‘echt’ auction house toe aan het spel. Hierin kun je met daadwerkelijk geld items verhandelen.

Mogelijk Street Fighter IV: Arcade Edition voor 3DS
De producer van de Street Fighter-serie, Yoshinoro Ono, overweegt het om de derde iteratie van Street Fighter IV naar de 3DS te brengen. Ook denkt hij er over na om hetzelfde te doen met Street Fighter X Tekken. Toevalligerwijs laat Nintendo vrijwel tegelijkertijd weten dat er betaalde DLC naar de 3DS komt tegen het einde van dit jaar.

Xbox-versie The Witcher 2 in 2012
De Xbox 360-versie van CD Projekt’s The Witcher 2 is uitgesteld naar 2012. Tom Ohle, vicepresident van marketing bij de ontwikkelaar, geeft er twee redenen voor. Reden één: ze hebben meer tijd nodig. Reden twee: juridisch akkefietje met Namco Bandai.

Opiniestuk Matthijs Dierckx over Noors drama
Op de website van Control heeft Matthijs Dierckx zijn opiniestuk over het Noors drama in zijn volledigheid geplaatst. Eerder verscheen het stuk verkort in het NRC Handelsblad.

5 reacties

Geen 3D voor EA, DRM blijkt succes en Campzone van startEA: 3D is tijd en geld niet waard
EA vindt 3D-gaming haar tijd en geld niet waard. Volgens EA is er een te kleine ‘install base’ om de hoge kosten te rechtvaardigen. In plaats daarvan investeert de uitgever in social en online gaming.

Ubisoft: DRM is een succes
Ubisoft heeft aangegeven dat het onpopulaire DRM-systeem er toe heeft geleid dat er minder spellen illegaal worden gespeeld. Maar exacte cijfers zijn er niet. Met Ubisofts DRM moet er doorgaans een permanente internetverbinding zijn om te kunnen gamen.

Eerste dag van Campzone
Vannacht om 00:00 precies is het terrein van Campzone traditioneel geopend met een stoet van auto’s, caravans, campers en stevige doortrappers met een tent op de rug. Het outdoor LAN-evenement duurt tot 8 augustus 12 uur. Klik hier voor de livestream.

Waarde Nintendo-aandelen gezakt
Nintendo’s aandelen zijn met eenvijfde deel gekelderd. De oorzaken liggen bij de slechte verkoop en prijsdaling van de Nintendo 3DS, de aankondiging van de WiiU en tegenvallende eerste kwartaalcijfers.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

3DS wordt goedkoper, MX vs. ATV Alive geen succes en Level-5Nintendo snoeit prijs 3DS
Vanwege tegenvallende verkopen van Nintendo’s nieuwe handheld zal de prijs, met ingang van 12 augustus, van 250 dollar naar 170 dollar zakken. Spelers die voor die datum een 3DS hebben aangeschaft, krijgen ter compensatie tien NES Virtual Console-games en tien GBA Virtual Console-games. Hier in Europa zakt de prijs met ongeveer een derde.

Verkoopmodel MX vs. ATV Alive geen succes
THQ-CEO Brian Farell heeft laten weten dat het verkoopmodel van MX vs. ATV Alive - waarbij de game veertig euro kost en meer winst uit DLC wordt gehaald - geen succes is geworden. De game verkocht wel sneller, maar een markt voor de DLC bleef uit. Ook stopt THQ met de Red Faction-serie.

Level-5 doet onderzoek
Game-ontwikkelaar Level-5 vraagt zich af welke van hun Japanse games een opwachting moet maken in het westen. Op het moment topt Professor Layton Vs. Ace Attorney de lijst, maar de ontwikkelaar garandeert niet dat de winnaar ook daadwerkelijk hieruit komt.

Bonami heeft een nieuwe locatie
Het spelcomputermuseum Bonami is verhuisd naar een nieuwe locatie: het oude gemeentehuis in Epe. Vanaf morgen is het te bezichtigen!

8 reacties

Pac-Man & Galaga Dimensions en Activision beloont indiesBattlefield 3Pac-Man 3DS-save is niet te verwijderen
Net als Resident Evil: Mercenaries 3D zal Pac-Man & Galaga Dimensions een save-bestand hebben dat niet te verwijderen is. Dit om tweedehands verkoop tegen te gaan. Capcom kreeg hierdoor al veel kritiek te verduren, en heeft aangegeven het niet meer te doen bij toekomstige titels. Ter verduidelijking: Pac-Man & Galaga Dimensions is van Namco Bandai.

Driver: San Francisco vereist permanente internetverbinding
De pc-versie van de nieuwe Driver-game vereist een permanente internetverbinding om hem te kunnen spelen. De uitgever haalde deze truc al eerder uit met Assassin’s Creed II en kreeg hierbij een hoop boze gamers over zich heen. Hierna besloot Ubisoft het in het vervolg wat soepeler aan te pakken, maar Driver: San Francisco blijkt een uitzondering te zijn op die regel.

Eerste winnaars Activision’s indie-contest
Uitgever Activision heeft de eerste winnaars bekendgemaakt van hun indie-competitie. Op nummer één staat Peter Angstadt met zijn spel Dstroyd. Plaats twee is voor de groep Engient met hun titel Rigonauts: Broadside. De uitgever heeft nog een tweede fase gepland staan.

Battlefield 3-maps op consoles kleiner
De multiplayer-maps van Battlefield 3 zullen op de consoles kleiner van formaat zijn dan bij hun grote broer op de pc. De consoles kunnen namelijk online slechts 24 spelers aan, in plaats van 64. Kleinere maps zullen dit verschil accommoderen.

Reageer

Derde Humble Bundle, Catherine-datingtips en een DSi voor aardbevingslachtoffersDerde Humble Bundle
De derde Humble Bundle staat online. Vijf indiegames voor een bedrag dat je zelf bepaalt. Tevens kun je aangeven welk deel van dat geld naar de ontwikkelaars gaat en hoeveel ervan naar goede doelen.

Datingtips van Catherine
Wat zijn games toch leerzaam. Zoals deze datingtips geinspireerd door de game Catherine.

DSi voor aardbevingslachtoffers
Nintendo stuurt gratis DSi-handhelds naar mensen die getroffen zijn door de aardbevingen in Japan. Met een DSi kan namelijk ook televisie gekeken worden.

Machinarium naar iPad
De prachtige adventuregame Machinarium vindt zijn weg later dit jaar naar de iPad.

Reageer

Steam-games op Origin, Mass Effect 3, motionscan en Catherine naar EuropaEA-games van Steam downloaden op Origin
Volgens de website PC Gamer is het mogelijk om bepaalde EA-games opnieuw te downloaden via het download platform Origin, als deze eerder aangekocht zijn via Steam. Steam-codes moeten echter handmatig ingevuld worden, nadat Origin de PC heeft afgezocht naar EA-titels.

Mass Effect 3 wordt meer action-adventure
Mass Effect 3 gaat meer leentjebuur spelen bij het action/adventure-genre, maar zal ondanks dat nog steeds een rijkgevulde RPG worden. Dat zegt BioWare.

Team Bondi-techniek in toekomstige Rockstar-games
De door Team Bondi ontwikkelde techniek uit LA Noire, komt terug in toekomstige Rockstar-games. Dit is best opvallend nieuws, vanwege de break up tussen beide bedrijven.

Catherine komt naar Europa toe
Eén van de meest opvallende Japanse games van dit moment is ongetwijfeld Catherine. Dit is een psychische romkom met horror-elementen. Wanneer en of Catherine naar Nederland komt, is niet bekend.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer