Rubriek: Festival of Games 2010

Het balletje rolt: bewegen met de DSiSinds het begin van dit jaar heb ik eindelijk een idee wat je kunt doen met de camera’s van de Nintendo DSi. Dit besef ontstond door een demonstratie van Engine Software, die een dag later werd gevolgd door een DSi Ware-game van de Franse ontwikkelaar Assoria: Move Your Brain - Rollway Puzzle. Deze twee zaken hadden niets met elkaar te maken, maar juist daardoor werd bewezen dat bewegingsbesturing met de DSi mogelijk is. Toen ik onlangs hoorde dat Engine Software op het Festival of Games een presentatie zou houden over de techniek die zij gebruikt, werd mijn interesse weer gewekt.

Lees de rest van ‘Het balletje rolt: bewegen met de DSi’

Reageer

Hoe Sony worstelde met gebruikerstests om betere games te makenIedereen weet dat het belangrijk is om de gebruiksvriendelijkheid van producten te testen met echte gebruikers. Maar hoe kun je dat het beste doen als je product in een sociale context wordt gebruikt, of als een belangrijk deel van je gebruikers uit kinderen bestaat? Sony Computer Entertainment heeft hierin door schade en schande een aantal belangrijke lessen ontdekt. Wat kunnen we hiervan leren?

Enkele weken geleden werd in Utrecht het Festival of Games georganiseerd. Een congres dat games vanuit allerlei perspectieven belicht. David Tisserand vertelde namens Sony Computer Entertainment Europe zijn ervaringen met het testen van sociale games. Deze lessen zijn niet alleen voor de gameindustrie van belang. Ze zijn toepasbaar voor iedereen die een product ontwikkelt dat in een sociale omgeving door een brede doelgroep wordt gebruikt. Wat kunnen we van Sony leren?

Lees de rest van ‘Hoe Sony worstelde met gebruikerstests om betere games te maken’

1 reactie

Kellee Santiago over Prototyping en Rapid IterationEen van de meest recente ontwikkelingen in de gamesindustrie is het gegeven dat ‘indie’ ontwikkelaars commercieel worden en (traditionele) uitgevers juist ‘indie gaan’. Naar mijn mening is Thatgamecompany daar een mooi voorbeeld van. Deze studio heeft, met name na de uitgave van Flower (Playstation Network), gemaakt en een behoorlijke naamsbekendheid gekregen. Aan het roer van deze innoverende studio staat CEO en medeoprichter, Kellee Santiago. Afgelopen donderdag gaf zij een presentatie over de ontwikkeling van Flower, op het Festival of Games.

Lees de rest van ‘Kellee Santiago over Prototyping en Rapid Iteration’

1 reactie

Jeroen Elfferich over scheduled gamingFestival of Games was voor mij een leuke, en minstens zo belangrijk, nuttige ervaring. Ik heb er voor mezelf, voor Two Tribes en Bashers leuke contacten opgedaan en interessante sprekers gehoord. Weinig heeft me echter inhoudelijk echt kunnen verrassen tijdens dit tweedaagse congres. Een spreker die hier wel in slaagde, was Jeroen Elfferich van het Amsterdamse bedrijf Ex-Machina met een presentatie over ‘scheduled gaming’. Waarom moeten games altijd op Hollywood-films lijken en niet zozeer op wat we op TV zien? Zeker in Nederland, wat te boek staat als groot productieland van tv-formats, zou de gamesindustrie veel meer moeten kijken naar de tv- in plaats van de filmindustrie.

Lees de rest van ‘Jeroen Elfferich over scheduled gaming’

4 reacties

Het Festival of Games is zakelijk en lichtvoetig tegelijkStiekem baalde ik een beetje. Na dagen aanhoudende kou en loeiende kachels, verlichtte een gouden gloed donderdagochtend mijn kamer. Erwin Krol was al dagen druk aan het gebaren, want er kwamen prachtige zomerse dagen aan. Hij kreeg gelijk. In de trein naar Utrecht zaten mensen wat onwennig aan hun korte broeken te frummelen. Een korte broek zou ik in ieder geval niet nodig hebben.

Lees de rest van ‘Het Festival of Games is zakelijk en lichtvoetig tegelijk’

1 reactie