Rubriek: Retro

G4M3.nl: Metal SlugWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Metal Slug: “De game werd in de loop der jaren voor ongeveer elke handheld en console uitgebracht. Zo kwam onlangs nog het zevende deel uit voor de Nintendo DS en konden we ook al van de games genieten via Xbox Live Arcade en dergelijke services. Critici beklagen zich dat de nieuwere delen lang niet zo goed meer zijn als de eerste drie delen. Het hergebruik van artwork, achtergronden, geluidseffecten en sprites maakt in ieder geval duidelijk dat Metal Slug niet meer de hoogste prioriteit heeft bij SNK.”

Lees de rest op G4M3.nl

3 reacties

G4M3.nl: International KarateWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over International Karate: International Karate en haar opvolger International Karate+ zijn zeker bekend bij de meeste oudere gamers. Bij mij hebben deze games zeker een warm plekje in mijn hart veroverd. Beide games zijn ontwikkeld door Archer MacLean. Een naam die je misschien wel wat zegt van de Archer Maclean’s Mercury-games voor de PSP en Wii. Veel verhaal was er niet, het doel was simpelweg om je tegenstander knock-out te slaan tijdens een karategevecht. Meer verhaal, of achtergrond van de karakters was er niet. De vechtersbazen werden zelfs alleen maar aangeduid met een kleur.

Lees de rest op G4M3.nl

1 reactie

G4M3.nl: Sid Meier’s Alpha CentauriWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Alpha Centauri: “Volgens Sid Meier heeft de mensheid de aarde eindelijk de nek om weten te draaien, met oorlogen en vervuiling.  Een gigantisch ruimteschip, de Unity, gaat op zoek naar een nieuwe bewoonbare planeet. Echter, nog vóórdat men daar aankomt gaat er van alles mis. Het schip wekt verschillende mensen uit ‘hibernation’, de kapitein wordt vermoord en er ontstaan allerlei facties die ruzie met elkaar krijgen. Kortom, alsof het een normale dag op de Aarde is. Uiteindelijk moet men Unity te verlaten en crasht de mensheid op een planeet genaamd Chiron (in de game vooral simpelweg ‘planet’ genoemd).”

“Op Chiron mogen we als een van de verschillende facties het gevecht op Civilization-achtige stijl met elkaar aangaan. In tegenstelling tot de Civ-games hebben we te maken met een echte SF-setting en zijn de groepen losjes gebaseerd op verschillende ideologische stromingen die we hier op Aarde kennen (gelovigen, milieubeschermers, industriëlen, etc). Ook introduceerde Sid Meier meer achtergrondverhaal dan je gewend was bij een Civ-game. Wat is dit voor vreemde planeet? Zijn er misschien aliens?”

Lees de rest op G4M3.nl

2 reacties

G4M3.nl: Streets of Rage 2Wekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Streets Of Rage 2: “Dit is het tweede deel in de sidescrolling beat ‘m up-reeks van Sega voor de Megadrive. De game werd in 1992 in Japan uitgebracht onder naam Bare Knuckle II: Shitō he no Chinkonka en kwam uiteindelijk in 1993 naar Amerika en Europa. De game was Sega’s antwoord op Capcom’s Final Fight en is volgens sommigen zelfs de betere game. Streets Of Rage 2 wordt momenteel door velen gezien als hoogtepunt uit de trilogie.” Lees de rest op G4M3.nl.

2 reacties

G4M3.nl: Shufflepuck CaféWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Shufflepuck Café: “Je speelt in een sciencefictionsetting air hockey tegen een aantal verschillende tegenstanders. Elke tegenstander was net weer iets moeilijker dan de vorige. Ook was het mogelijk om tegen de robotober te oefenen. Ondanks dat de game op de Mac in zwart-wit was, kwam de setting goed over en had je echt het idee dat je beland was in een of ander space port café. De meeste andere versies (NES, Amiga, etc.) waren in kleur.” Lees de rest op G4M3.nl.

6 reacties

G4M3.nl: CommandoWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Commando: “Het was de inspiratiebron voor vele andere klassieker in het genre zoals Ikari Warriors en Rambo: First Blood Part II. In Amerika probeerde men de originele Bionic Commando te marketen als een vervolg op Commando.”

“De kunst was niet zozeer het neerschieten van vijanden als wel het ontwijken van de kleine witte kogeltjes en vijanden die op je afkwamen. Een concept dat je in heel veel latere sidescrolling shoot ‘em ups ook zag. Door de game herhalend te blijven spelen kon je ook de patronen waarin de vijanden op je afkwamen steeds beter uit je hoofd leren.”

Lees de rest op G4M3.nl.

Reageer

G4M3.nl: Dune II Battle for ArrakisWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Dune 2: “Dune II was de eerste titel waarin je met de muis troepen kon besturen zoals wij dat nu allemaal gewend zijn binnen het RTS-genre. Je klikte op een unit en kon deze vervolgens verschillende opdrachten geven. Ook was het mogelijk om gebouwen te maken waarmee je weer nieuwe troepen kon maken. Voor geld moest je spice oogsten. Dit zijn allemaal spelelementen die nu niet meer weg te denken zijn uit het RTS-genre.” Lees de rest op G4M3.nl.

Reageer

G4M3.nl: James Pond 2 Codename RobocodWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over James Pond 2 Codename Robocod: “In elk level moest James Pond een aantal pinguïns bevrijden. Dit waren echter niet zomaar pinguïns, maar dit was een van de eerste vormen van productplacement in een game. De pinguïns waren namelijk het beeldmerk van het Britse Penguin Biscuits. Dit waren met melkchocolade bedekte biscuitrepen met een romige chocoladevulling.” Lees de rest op G4M3.nl.

4 reacties

G4M3.nl: de Gold Box Dragonlance-serieWekelijks bespreekt Aldo van G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Dat doet hij met veel liefde en gevoel voor detail, en daarom verwijzen we ernaar.

SSI, een gameontwikkelaar die tot dan toe vooral bekend was van oorlogsgames (later zou men ook de bekende Panzer General-serie ontwikkelen), ging aan de slag met de Advanced Dungeons & Dragons-licentie en ontwikkelde de zogenaamde Gold Box Engine. Alle AD&D RPG’s die erop draaiden, kwamen bekend te staan als Gold Box-games. Dat betekende in het begin van de jaren 90 dat de game garant stond voor een hoge kwaliteit.

Lees het hele artikel over de Gold Box Dragonlance-serie op G4M3.nl.

3 reacties