Rubriek: Trailervrijdag

Op vrijdag kiezen we de opvallendste gametrailers voor je uit.

Bekijk de trailers van Journey, Rayman Origins, Uncharted 3 en meerOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het mooie aan de Gamescom is dat hij traditiegetrouw de najaarsperiode voor games inluidt. Na de stille zomer staan er weer veel titels te trappelen. Dat de Gamescom echter nog lang niet zo groot is als een E3, merk je duidelijk aan het aantal trailers wat er uit voortkomt. Het is aanzienlijk minder druk, waardoor deze Trailervrijdag prima tot een zevental titels gedestilleerd kon worden. Overigens is Sony behoorlijk oververtegenwoordigd in dit overzicht, mede omdat ze als enige van ‘de grote drie’ in echt serieuze mate aanwezig zijn op de grote Europese gamebeurs. In overzichten als dit betaalt zich dat natuurlijk uit.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Journey, Rayman Origins, Uncharted 3 en meer’

Reageer

Bekijk de trailers van Deus Ex, Rage en Rise of NightmaresOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Een weinig verrassende trailervrijdag deze keer, maar daarom zeker niet minder interessant. Deus Ex en Rage keren weer eens terug in de line-up en absoluut niet onterecht. Beide games zijn namelijk echt in aantocht, en daarom grijpt men het medium trailer maar al te graag aan om de games weer eens uitgebreid uit de doeken te doen. Nieuweling Rise of Nightmares doet ook mee, niet in de laatste plaats omdat dit wel eens een vrij serieuze titel voor de Kinect kan worden.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Deus Ex, Rage en Rise of Nightmares’

Reageer

Bekijk de trailers van Zelda: Skyward Sword, Deus Ex: Human Revolution en Rayman: OriginsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het is overal komkommertijd. Ook in game-land. Dat betekent eveneens veel minder trailers en dus een lange stilte rondom de Trailervrijdag. Deze week is echter de ComiCon gaande, waar tegenwoordig ook gamebedrijven hun producten in de spotlights zetten. ComiCon is en blijft een comic-beurs, dus de focus op games is niet bijster groot. Toch verschijnt er genoeg content om een verse Trailervrijdag mee te vullen. Opvallend genoeg heeft geen van de games in deze feature ook maar iets met comics te maken. Natuurlijk maakt dat de games er niet minder interessant om.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Zelda: Skyward Sword, Deus Ex: Human Revolution en Rayman: Origins’

7 reacties

Trailerdinsdag: bekijk de beelden van Battlefield 3, Far Cry 3, Ghost Recon, Skyrim en meerTijdens deze E3 kiest Ronn Perdok de opvallendste gamebeelden voor je uit.

Omdat de E3 altijd een vreselijk drukke periode is vol met gameplaybeelden, demonstraties en trailers, krijgen jullie deze week tweemaal een Trailervrijdag voor de kiezen. De eerste batch op dinsdag bevat voornamelijk de hoogtepunten van de verschillende persconferenties, met uitzondering van Nintendo. Die persconferentie moet op moment van schrijven namelijk nog losbarsten. Trailers van Nintendo-games zullen dus aankomende vrijdag volgen, evenals al het andere wat tussentijds nog verschijnt.

Lees de rest van ‘Trailerdinsdag: bekijk de beelden van Battlefield 3, Far Cry 3, Ghost Recon, Skyrim en meer’

2 reacties

Bekijk de trailers van The Darkness II, Serious Sam 3, Tomb Raider en meerOp vrijdag Voor één keer kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit op zondag.

Morgen begint het spektakel rond de E3 alweer. Omdat de show zo enorm is en de belangen steeds groter worden, zie je steeds vaker nieuws en media op voorhand verschijnen. Inmiddels is er alweer heel wat nieuws voorbij gekomen. Ook trailers maken daar een belangrijk deel van uit. Als je als publisher op de beursvloer niet verzwolgen wilt worden door al het audiovisuele geweld, dan kom je simpelweg een week eerder met je trailer op de proppen. Dat, of je moet een plekje zien te reserveren in de persconferenties van de grote consolefabrikanten.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van The Darkness II, Serious Sam 3, Tomb Raider en meer’

Reageer

Bekijk de trailers van Dead Island, Civ World en Paradox ShiftOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Facebook is een opkomende platform voor gaming, of je het nou wilt of niet. Tekenend voor de steeds bredere markt die door games wordt bediend en tevens een angst voor menig gamer van het eerste uur. Toch hoeven deze fanatiekelingen niet echt te vrezen wanneer ontwikkelaars als Firaxis zich met het sociale platform gaan bedienen. Er komt namelijk een heuse Civilization-titel naar Facebook gekomen. Ook zijn er nog altijd genoeg jonge ontwikkelaars met bijzonder creatieve ideeën. Dat bewijzen de studenten achter het opvallende Paradox Shift. Overigens kan men niet alleen qua gameplay creatief zijn, ook qua trailers weten sommige studios op te vallen. Dead Island bewijst dat met diens nieuwste trailer opnieuw.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Dead Island, Civ World en Paradox Shift’

Reageer

Bekijk de trailers van Ridge Racer: Unbounded, Soul Calibur V, Ace Combat: Assault Horizon en Dark SoulsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Nog ruim voordat de E3 goed en wel van start is gegaan, heeft Namco Bandai alvast een aantal van hun grote titels in de spotlights gezet met nieuwe informatie, screenshots en trailers. Eerder al deed Capcom diens line-up uit de doeken op het eigen Captivate-evenement. Waarschijnlijk zullen nog meer uitgevers de komende weken gaan volgen. Tegenwoordig wil men namelijk al voor the big event alles onder de aandacht hebben gebracht. Anders raken al die mooie titels bedolven onder de grote shows en reusachtige stands die de E3 rijk is. Eigenlijk helemaal niet verkeerd, want dan worden we nu alvast een beetje lekker gemaakt.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Ridge Racer: Unbounded, Soul Calibur V, Ace Combat: Assault Horizon en Dark Souls’

1 reactie

Bekijk de trailers van Binary Domain, Need for Speed: The Run en Driver: San FransiscoOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Je kunt er als gamer bijna onmogelijk omheen: racegames en shooters. Op de consoles toch wel twee van de meest prominente genres. Dat lijkt vooral de laatste jaren het geval, met de ene na de andere release. Als je er echter over nadenkt, zijn deze categorie games al praktisch sinds het begin der tijden populair geweest. Beide genres maken op een vrij basaal niveau bepaalde emoties en reacties los bij vooral mannelijke gamers. Hierdoor vallen dit type games eigenlijk nooit uit de smaak. Een beetje zoals bier, of cola. EA snapt dit als geen ander en heeft kort na de release van Shift 2 alweer een nieuwe Need for Speed aangekondigd. Driver gaat dit jaar ook terugkeren onder de vlag van Ubisoft. Verder gaat SEGA mee in de Japanse trend van het uitbrengen van een eigen third-person shooter met Binary Domain.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Binary Domain, Need for Speed: The Run en Driver: San Fransisco’

Reageer

Bekijk de trailers van Sonic Generations, Mortal Kombat en RageOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Soms is het gewoon lekker om terug te grijpen naar het verleden. Die goeie ouwe tijd toen volgens je roze bril alles beter was. Je hoort iedereen altijd wel doorzagen over innovatie en vernieuwing, maar eigenlijk heeft iedereen wel een of meerdere zwakke plekken voor bepaalde jeugdliefdes. Tegenwoordig is het echter steeds minder noodzakelijk om daadwerkelijk die ouwe meuk te gaan spelen op je stoffige spelcomputer. Zo kunnen Sonic fans straks hun hart ophalen met het nostalgische Sonic Generations, waarvan we deze week de eerste trailer konden aanschouwen. Verder gaat Mortal Kombat terug naar z’n roots, na dat aparte uitstapje naar het DC Comics universum. Ook komt Rage steeds dichterbij, de eerste game sinds lange tijd van shooterkoningen van het eerste uur, id Software.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Sonic Generations, Mortal Kombat en Rage’

6 reacties

Bekijk de trailers van Forza 4, Dragon’s Dogma en Street Fighter X TekkenOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Afgelopen week was weinig opvallend. Echt zo’n grijze, doorsnee week waar de gemiddelde gamer geen speciale herinneringen aan zal overhouden. Toch was het traileraanbod niet verkeerd. Voor het eerst sinds lange tijd laat Forza Motorsport 4 namelijk weer van zich zien. We hebben nog maar net Gran Turismo 5 en Shift 2: Unleashed achter de kiezen, maar Microsoft lijkt vastberaden om de populariteit van de simracer nog even verder door te zetten. Ook Street Fighter is tegenwoordig weer bijzonder populair en vechtspellen in het algemeen lijken het nog best goed te doen binnen hun niche. Dan is er dus zoiets interessants mogelijk als Street Fighter X Tekken, die deze week voor het eerst z’n smoel laat zien. De trend van grote Japanse studio’s die de westerse kant op gaan, neemt deze week ook opvallende vormen aan met de aankondiging van de Capcom-titel Dragon’s Dogma, incluis uitgebreide trailer.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Forza 4, Dragon’s Dogma en Street Fighter X Tekken’

5 reacties

Bekijk de trailers van Trine 2, Child of Eden en XenobladeOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Wachten wordt beloond. Dat wordt met enige regelmaat bewezen in de gamesindustrie. Zo hebben traditionele gamers tot op heden nog maar weinig plezier aan Kinect kunnen beleven. Zeer binnenkort zou daar eindelijk eens verandering in kunnen komen met het verschijnen van Child of Eden. Ook traditionele RPG-liefhebbers met een Wii hebben lang moeten wachten totdat zij weer eens in hun genre bediend worden op de spelcomputer van Nintendo. Nu komt zowaar de rasechte Japanse RPG Xenoblade naar het Westen. Gelukkig hoeft het lang niet altijd zo extreem te zijn. Zo verschijnt Trine 2 binnen een zeer behoorlijke termijn ten opzichte van de release van het eerste deel. Alle drie deze uiteenlopende games zijn de afgelopen week weer naar voren geschoven in een trailer. Om het wachten nog wat verder te verzachten.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Trine 2, Child of Eden en Xenoblade’

2 reacties

Bekijk de trailers van Prey 2, Hawken en Batman: Arkham CityOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Soms komen game-aankondigingen compleet uit het niets. Zo ook de aankondiging van Prey 2. Geen speciaal evenement of een andere happening. Ineens was de trailer daar. Niet dat de trailer ook maar iets van de game zelf laat zien, maar de toon is in ieder geval gezet. Van het bestaan van Batman: Arkham City waren we eigenlijk al min of meer sinds het verschijnen van Arkham Asylum op de hoogte. Gameplay bleef lange tijd uit, maar ook daarin worden we nu eindelijk voorzien. De indiegame Hawken daarentegen overspoelt je meteen met pure ingame actie om zijn kwaliteiten tentoon te spreiden.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Prey 2, Hawken en Batman: Arkham City’

7 reacties

Bekijk de trailers van Fallen Frontier, Unreal Engine 3 en The Fancy Pants AdventureOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Deze week biedt de Trailervrijdag een rijk contrast. Een aantal voormalig werknemers van Bungie hebben een eigen studio opgericht en zijn nu bezig met een downloadgame genaamd Fallen Frontier. Een titel die door de naam van de ontwikkelaars nu al geanticipeerd wordt. Aan de andere kant van het spectrum heb je dan de toekomstvisie op Unreal Engine 3, nog steeds de meest gebruikte engine van deze generatie voor big budget games. The Fancy Pants Adventure is dan weer echt zo’n game van een kleine, onbekende studio die het vooral van de eigen creativiteit moet hebben om op te vallen. Wel onder de vlag van EA, dat dan weer wel. Een rijk spectrum dus.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Fallen Frontier, Unreal Engine 3 en The Fancy Pants Adventure’

2 reacties

Bekijk de trailers van Magicka: Vietnam, Battlefield 3 & The Legend of Zelda: Skyward SwordOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Zo is het de ene week weer even rustig qua trailers en aankondigingen en zo komt er weer een evenement voorbij waarna we ineens weer allerlei materiaal over ons heen gestort krijgen. De Game Developers Conference is vooral een evenement van leerzame workshops en interessante lezingen. Sommige ontwikkelaars grijpen het gebeuren echter ook aan om wat aankondigingen te doen. Zo kondigde Nintendo niet alleen een 3D Super Mario aan voor de 3DS, maar toonden ze ook eindelijk weer een nieuwe trailer van de aanstaande Zelda. Aan de andere kant zag DICE het evenement als een mooie gelegenheid om hun nieuwe Frostbite 2 engine te presenteren met Battlefield 3. Dan zijn er nog de kleine ontwikkelaars die ondertussen met iets enorm lolligs als Magicka: Vietnam op de proppen komen. De gameindustrie is werkelijk van alle markten thuis.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Magicka: Vietnam, Battlefield 3 & The Legend of Zelda: Skyward Sword’

Reageer

Bekijk de trailers van Dead Island, Rage en Alice: Madness ReturnsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Dit is qua trailers de week van de grote terugkeren. Inmiddels wachten we bijvoorbeeld al jaren op de nieuwe grote game van id Software. Rage gaat dit jaar eindelijk verschijnen en hopelijk is dat ook een kickstart voor hun nieuwe engine. De Unreal Engine kennen we nu zo langzamerhand wel. Ook American McGee hoopt dit jaar een grote terugkeer te maken. De afgelopen jaren is hij behoorlijk in de vergetelheid geraakt, zeker na een aantal mislukte projecten. Nu keert hij terug met een nieuwe Alice. Verder is Dead Island ineens weer opgedoken. Een game die ooit in ontwikkeling was bij Techland, maar tijdenlang compleet van de radar was verdwenen. Wij verwelkomen het allemaal met open armen.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Dead Island, Rage en Alice: Madness Returns’

18 reacties

Bekijk de trailers van L.A. Noire, Anarchy Reigns en Dragon Age IIOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

In trailerland deed men het de afgelopen week wat rustiger aan. Geen opzienbarende nieuwe aankondigingen en eigenlijk vooral trailers van games die we allang in actie hebben gezien. Een kleine uitzondering daarop is L.A Noire. Een game die al rond de lancering van de PS3 werd aangekondigd, toen nog als exclusive, staat nu eindelijk op stapel voor dit jaar. We hadden er al veel over gelezen en gezien, maar de daadwerkelijke gameplay bleef een mysterie. Tot deze week dus, want Team Bondi gaat de game nu in een reeks van trailers steeds verder uit de doeken doen. Verder was er deze week weer eens een nieuwe Dragon Age II trailer in de aanbieding en heeft Platinum Games eindelijk alle personages van Anarchy Reigns in één trailer naar voren geschoven.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van L.A. Noire, Anarchy Reigns en Dragon Age II’

2 reacties

Bekijk de trailers van de Sony NGP, Dark Souls en RiftOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

De afgelopen week werd qua trailers en nieuwtjes voor een belangrijk deel gedomineerd door Sony’s aanstaande handheld: de NGP. Dit is mogelijk niet de definitieve naam, dus de benaming PSP2 behoort nog steeds tot de mogelijkheden. In ieder geval hebben we in een compilatietrailer al een mooie indruk kunnen krijgen van de mogelijkheden van het apparaat. Er is echter nog meer interessant nieuws uit Japan, want From Software heeft de opvolger van het roemruchte Demon’s Souls uit de doeken gedaan: Dark Souls. Ook in MMO-land zit men zeker niet stil. Dit jaar staat er in het genre veel op de planning. We hebben net DC Universe Online achter de rug en nu staat straks Rift alweer op stapel. Natuurlijk wordt zo’n game dan ook met enige regelmaat in trailervorm gepresenteerd.
Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van de Sony NGP, Dark Souls en Rift’

1 reactie

Bekijk de trailers van Red Faction: Armageddon, Duke Nukem Forever en L.A. NoireOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

In deze trailervrijdag is het weer eens tijd voor de wat meer traditionele games. De type games waar velen van ons ooit mee opgegroeid zijn. Titels met concepten waar je tien tot vijftien jaar geleden nog intens over fantaseerde. Het volledig kunnen slopen van de spelomgeving bijvoorbeeld: Red Faction biedt het nu al enkele jaren. Je wanen in een spannende misdaadfilm: daar zou L.A. Noire wel eens een nieuwe draai aan kunnen geven. En natuurlijk ook de wilde speculaties die al sinds de aankondiging van die ene roemruchte game de ronde doen. De game die het levenslicht nooit meer leek te gaan zien, maar nu tóch nog uit gaat komen. Het is tegenwoordig allemaal zo vanzelfsprekend geworden. Nouja, behalve dan de release van Duke Nukem Forever. Dat zal voor altijd als een wonder te boek staan.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Red Faction: Armageddon, Duke Nukem Forever en L.A. Noire’

Reageer

Bekijk de trailers van Final Fantasy Versus XIII, About a Blob en MotoHerozOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het begin van het jaar is altijd een relatief rustige periode. Ook wel eens lekker natuurlijk. Nu kunnen we mooi tot onszelf komen en die verdomde backlog wegwerken, voordat de volgende grote releases op stapel staan. Tegenwoordig is het zelfs zo dat we alweer in maart veel nieuws te spelen krijgen. Allemaal releases die er nog net voor het einde van het fiscale jaar uitgepoept worden. Dit jaar staat ons op korte termijn zelfs een launch van een nieuwe handheld te wachten. Desondanks nog geen trailers van 3DS-titels in deze feature. Drie andere games sprongen er toch net wat meer uit.
Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Final Fantasy Versus XIII, About a Blob en MotoHeroz’

2 reacties

Bekijk de trailers van Death Rally, Dead Space 2, Bulletstorm en Killzone 3Op vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het nieuwe jaar is begonnen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Het vorige jaar werd lange tijd opgehemeld als één van de beste gamejaren ooit, gezien al het moois wat er uit zou gaan komen. Nu enkele aardige tegenvallers en vele verschuivingen van releases later, viel dat allemaal toch wat tegen. Daarom is het nu aan 2011 om een en ander goed te maken. Er staat ons in ieder geval nog genoeg te wachten, vooral nu bijvoorbeeld mobiele platforms en indies steeds groter worden. Ook qua grote releases op de traditionele platformen hoeven we ons dit jaar niet te vervelen. De volgende drie trailers mogen dit jaar het spits afbijten:

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Death Rally, Dead Space 2, Bulletstorm en Killzone 3’

Reageer