Rubriek: Video

Artikelen die grotendeels bestaan uit een videofragment.

Festival of Games: In gesprek met Leisure Suit Larry-maker Al LoweTijdens het Festival of Games in Utrecht, vorige week, kwam de bedenker van Leisure Suit Larry spreken over zijn carrière bij Sierra, de uitdagingen waar hij en zijn team mee te maken kregen en nog veel meer. In dit video-interview met Al Lowe ga ik wat dieper in op deze onderwerpen en bespreek ik met hem het volgende:

0.15 Lowe over het gebrek aan comedy in games
0.44 Games ontwikkelen in de tijd van Leisure Suit Larry
2.15 Creativiteit door beperkingen
3.30 Lowe’s eigen website AlLowe.com
5.30 Game-ontwikkelaars met pensioen
6.30 Waarom Lowe geen games speelt
7.30 Het verzoek van Lowe aan onze kijkers
8.00 De oude Larry-games in de App Store

3 reacties

Bashers Video: Global Game Jam 2011Bashers was er weer bij, dit keer met camera: de Global Game Jam 2011 in Hilversum (28-30 januari). Verspreid over deze drie dagen werden in 48 uur onder andere Bewbees en Glitchhiker gemaakt. Een sfeerverslag voor iedereen die er niet bij was (en volgende keer natuurlijk wél meedoet?). Lees ook de reportages van Eline. En klik verder voor de credits.

Lees de rest van ‘Bashers Video: Global Game Jam 2011’

Reageer

Kaal & Kahl hebben een lekker wijf over de vloerGerthein Boersma en Rogier Kahlmann maken om beurten (en soms samen) je vrijdag onveilig.

De heren Kaal en Kahl zagen nieuwe mogelijkheden voor video en komen met de nieuwe rubriek Uitgespeeld! na het zien van deze fantastische video van Insidegamer (verplichte kost voor het bekijken van deze aflevering!). Hierop gebaseerd hebben ze een lekker wijf uitgenodigd in de studio, dat ook nog eens games speelt! Komt dat zien, komt dat zien…

Aan tafel: Julia Jaymes, Rogier Kahlmann en Gerthein Boersma
Scenario: Rogier Kahlmann
Camera en geluid: Noël Hamer en Roland van Hek
Regie en montage: Noël Hamer

77 reacties

Minidocumentaire: indiegamemaker Jan Willem Nijman over games makenIndiegamemaker Jan Willem Nijman heeft net Super Crate Box (lees ook de analyse van Marijn van Herpt) uitgebracht met zijn bedrijfje Vlambeer. Eerder stond hij bekend om zijn enorme productiviteit - het leek wel alsof hij elke week iets nieuws de wereld in slingerde. Deze minidocumentaire werd speciaal voor Bashers gemaakt door filmmaker Bram Ruiter. Nijman komt uitgebreid aan het woord over inspiratie, creativiteit en games maken. Kijk ‘m nu!

Camera, montage en geluid: Bram Ruiter
Interview en research: Noël Hamer, Jesse Zuurmond
Muziek: Jan Willem Nijman, The Lazers

18 reacties

Bashers Video: Kahl & Kaal doen First Look 2010Het duo Rogier Kahlmann en Gerthein Boersma brengt verslag uit van First Look 2010, dat vorig weekend plaats vond in de Amsterdamse Westergasfabriek. Ze tonen de kunst van previews (zonder een game gespeeld of gezien te hebben), laten hun vrouwvriendelijke kant zien en hebben ontdekt hoe zo’n event gamers kan verbroederen.

Presentatie: Gerthein Boersma & Rogier Kahlmann
Camera: Roland van Hek
Camera en Montage: Noël Hamer

33 reacties

Bashers Video: Menno en MoveDe Playstation Move maakt Menno niet zo enthousiast als hij was bij Microsoft’s Kinect. Hij legt uitgebreid uit waarom op de Gamescom-vloer.

17 reacties

Bashers Video: Menno & Kinect
In de tweede Gamescom-podcast sprak Menno al over zijn ervaringen met Microsoft’s Kinect. Op de beursvloer zelf gaat hij er verder op in.

17 reacties

Bashers Video: Menno’s eerste 3D-ervaringMenno heeft al meerdere keren discussie gevoerd over 3D-gaming in de podcast, maar hoe is zijn eigen ervaring met Killzone 3 op Gamescom? We laten de beste man zelf aan het woord.

17 reacties

Bashers Video: interview met Red Steel 2-ontwikkelaar Jason VandenbergheIn de eerste podcast vanuit Keulen werd hij al uitgebreid besproken: Jason Vandenberghe, de gevatte ontwikkelaar die op de GDC Europe vertelde over zijn geleerde lessen bij het maken van Red Steel 2. In deze video komt hij zelf aan het woord. Wat hij zegt over het maken van een hardcore game op de Wii is totaal niet intuïtief, maar dat maakt zijn boodschap juist zo interessant.

1 reactie

Bashers Video: Festival of GamesVeel gevraagd, maar misschien niet zo snel verwacht: Bashers komt met video. Dit deden we al eerder, maar nu volledig naar onze smaak. Met ons redactiestatuut in het achterhoofd gaan we op onderzoek uit met de camera. Daarbij proberen we de gebaande paden zoveel mogelijk te vermijden. We zitten nu nog in de experimentele fase, maar uiteindelijk wordt dit soort videocontent een regelmatig onderdeel van de site. Zien is toch anders dan lezen of horen, en dat willen we uitbuiten.

We beginnen met dit ‘snapshot’ van het Festival of Games, waar Bashers ook al over schreef. Onder andere worden enkele van de opvallendste sprekers uitgelicht, namelijk David Perry, Masaya Matsuura en de door Joost Rietveld eerder besproken Jeroen Elfferich.

Lees de rest van ‘Bashers Video: Festival of Games’

7 reacties

Jane McGonigal en hoe gamen de wereld kan verbeterenTed.com staat bekend om zijn hoopvolle, inspirerende praatjes. Tot mijn verrassing verscheen recentelijk zo’n praatje van een gamedesigner, Jane McGonigal, over onze favoriete hobby. ‘De gamer’ wordt plots bezongen vanwege zijn probleemoplossend vermogen in plaats van belachelijk gemaakt. Zeker het kijken waard, omdat McGonigal een andere blik werpt op onze hobby. Na het zien van deze video kun je maar één conclusie trekken: misschien dat wij nog eens de echte wereld redden.

16 reacties

Trailervrijdag: FIFA 10 e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit.

FIFA 10

Hoe kun je beter de draad oppikken met een teaser van je favoriete spel? FIFA 10 trapt deze trailervrijdag af. Daarnaast een trailer van een interessant gameconcept: Fret Nice combineert muziek- en platformelementen in een 2D-sidescroller. Tof! Ook Fallen Earth passeert de revue. Het betreft een MMO in een postapocalyptische wereld. Als laatste worden je lachspieren op de proef gesteld in de laatste trailer van Worms 2: Armageddon. Jawel, de wormen zijn terug.

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: FIFA 10 e.a.’

2 reacties

Trailervrijdag: The Conduit e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit. Momenteel neemt Maarten de Koning de honneurs waar.

The Conduit

Het weekend is weer aangebroken. Zoals je mag verwachten heb ik weer een aantal leuke trailers geselecteerd, om je ‘smaakpupillen’ aangenaam te prikkelen. Met vandaag in de hoofdrol The Conduit voor Wii. Oftewel Nintendo’s troefkaart om de achterban van de Wii te plezieren. Meer na de klik.

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: The Conduit e.a.’

1 reactie

Trailervrijdag: Ghostbusters e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit. Momenteel neemt Maarten de Koning de honneurs waar.

Ghostbuster: The Video Game

Het is weer vrijdag en dat kan maar één ding betekenen: dat het weer tijd is voor de Trailervrijdag. Vandaag staat deze rubriek in het teken van Ghostbusters: The Video Game, die vanaf vandaag in de winkels ligt. Om dit heuglijke feit te vieren bijt ik het spits af met een trailer van bovengenoemd spel.

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: Ghostbusters e.a.’

1 reactie

Trailervrijdag: Tales of Monkey Island e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit. Momenteel neemt Maarten de Koning de honneurs waar.

Tales of Monkey Island

Vandaag staat de trailervrijdag in het teken van downloadable content. Na alle overdonderende trailers waarop we vorige week werden getrakteerd, vond ik het tijd om eens back to basic te gaan. Want hoewel er een hoop grote titels op stapel staan, is er daarnaast genoeg leuks te vinden op Xbox Live, Playstation Network en WiiWare. Van volwaardige spellen tot speluitbreidingen.

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: Tales of Monkey Island e.a.’

7 reacties

Trailervrijdag: hoogtepunten van de E3Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit. De komende drie weken neemt Maarten de Koning de honneurs waar.

Red Steel 2

Het is een luxeprobleem. De E3 vond deze week volgens velen zijn oude vorm terug, met verrassende aankondigingen en zelfs de nodige ‘booth babes’. Maar naast al dit aangenaams ging het natuurlijk toch vooral om de impressies en het nieuwe beeldmateriaal van belangrijke titels zoals Red Steel 2 (Wii), Modern Warfare 2 (Xbox 360, Playstation 3, pc), God of War 3 (Playstation 3) en nog vele anderen. Zoveel dat het lastig was om de spreekwoordelijke krenten in de pap te vissen. Zie mijn poging om dit luxeprobleem op te lossen na de klik. Waarbij ik wel heb valsgespeeld door meer dan de gebruikelijke vier trailers te kiezen.

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: hoogtepunten van de E3’

2 reacties

Trailervrijdag: de GameTrailers Pre E3 Showe3

Vandaag een uitzonderlijke trailervrijdag. Gisteren heeft Gametrailers TV zijn Pre E3 Show voorgesteld, bomvol exclusieve nieuwe trailers. Omdat een keuze maken te moeilijk zou zijn, link ik er rechtstreeks naar door. Zet je schrap voor trailers van Brütal Legend, DJ Hero, Just Cause 2 en meer. Gametrailers heeft voor het gemak alle trailers op een rijtje gezet, maar je kunt ook gewoon de hele show bekijken. Inclusief geleuter om de trailers aan elkaar te breien.

2 reacties

Trailervrijdag: Fuel e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit.

Fuel

Deze vrijdag vier trailers op wielen. In de spots: de multiplayertrailer van Fuel, een game die al bijna in de winkels ligt. Daarnaast heb ik een trailer in de aanbieding van het zusje van Need For Speed Shift, genaamd Need For Speed Nitro. Ook om naar uit te kijken is het nieuwste racespel van Bizarre: Blur. Als laatste heeft Activision geprobeerd de vier skateboardwieltjes opnieuw uit te vinden in Tony Hawk Ride. Bekijk ze alle vier… na de klik!

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: Fuel e.a.’

1 reactie

Trailervrijdag: Red Dead Redemption e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit.

Red Dead Redemption

Het slechte nieuws: deze vrijdag heb ik slechts drie trailers in de aanbieding. Het goede nieuws: het zijn alledrie trailers van drie potentiële AAA-titels. Red Dead Redemption krijgt de eer als eerste de revue te passeren; het team van Grand Theft Auto IV trekt de woestijn in. Daarnaast kun je genieten van de eerste gameplaybeelden van Modern Warfare 2 en creëer je een held in Spore Hero (Arena). Klikt u toch vooral verder!

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: Red Dead Redemption e.a.’

3 reacties

Trailervrijdag: Rocket Riot e.a.Wekelijks kiest Nicolas Van Hoorde de interessantste gametrailers voor je uit.

Rocket Riot

Het is vrijdag. Dat wil zeggen: tijd voor vier toffe trailers. De spots staan gericht op Rocket Riot, een pixelachtig spelletje voor Xbox Live Arcade. Daarnaast werpen we een blik op een bloederig sprookje, op zwaardgevechten en op het alter ego van podcaster Samuel. Klik verder!

Lees de rest van ‘Trailervrijdag: Rocket Riot e.a.’

4 reacties