Spelen met je etenBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.


Heb jij alle Angry Birds-levels al uitgespeeld, zit je elke feestdag likkebaardend te wachten op de volgende Angry Birds Seasons-uitbreiding, of heb je geen idee over wat voor boze vogels ik het heb? Maakt niet uit, als ze maar lekker smaken!

Ondanks alle oefening in Duck Hunt gaan we dit weekend niet met onze jachthonden op pad om weerloze musjes uit de boom te schieten. Wij maken Angry Birds-marsepein, chocoladecake en heel veel kleuren icing. Icing kun je bij sommige hobbyzaken of Amerikaanse importzaakjes kopen, maar ze je kunt ook gewoon wit cakeglazuur van Dr. Oetker halen en dat kleuren met voedselkleurstof.

Eetlust

Ik heb het briljante idee voor deze taart, die meer een fort genoemd mag worden, niet zelf bedacht. Die credits gaan in zijn geheel naar Mike Cooper, een gamer die het liefst zijn hobby combineert met zijn eetlust.

Het is zonde om helemaal uit te leggen hoe je de taart moet maken, want dat heeft Mike al  uitgebreid op zijn website gedaan. Je moet wel een heel dom Angry Birds-varkentje zijn, wil je na de tekst, foto’s en zelfs het filmpje nog steeds niet snappen hoe dit bakkersmeesterwerk in elkaar steekt.

Het lekkerste voor het laatst

Heel veel plezier met het maken van dit enorme bouwwerk. Ik heb het leukste van dit baksel tot het laatste bewaard; je kunt dit eetbare Angry Birds-level namelijk echt spelen. Gebruik de katapult om je marsepeinen bolletjes, euh vogels, richting die lelijke varkens te lanceren. Voordat je daarna weer overstapt op de digitale boze vogels wel even je handjes wassen, want je iPhone is vast niet gecharmeerd van gifgroen glazuur.

Eén reactie

  1. Robert August de Meijer · 16-4-2011 · 12.13 uur

    For serious? De postmoderniteit blijft mij verbazen!

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>