Spirit biedt arcade-actie met inventieve besturingElke woensdag bespreekt Ellen de Lange-Ros een iPhone-game.

Spirit is zo’n klein eenvoudig spelletje voor je telefoon dat toch een verrassende charme heeft. In de game speel je als een soort ruimtescheepje dat in een gerasterd veld vijanden omcirkelt en daardoor onschadelijk maakt. Het spel is opgebouwd in korte ‘waves’ die steeds meer uitdaging bieden. Doel van het spel is niets meer of minder dan het verzamelen van een mooie eindscore.

Wat valt op?

Spirit is met name de moeite waard vanwege de elegante besturing via het touchscreen. Je beweegt je ruimtescheepje door met je vingers over het scherm te bewegen, maar daarbij kun je je vingers centimeters van het schermpje bewegen. Dit doet denken aan de manier waarop je een muis via een touchscreen bedient. De bediening is uitermate direct en eenvoudig en werkt zo lekker dat het wachten is op andere games die deze manier van manoeuvreren gaan overnemen.

Naast de inventieve bediening heeft het spel een mooie eenvoudige art-style die past bij de simpele opzet van de game. De donkere omgevingen worden alleen opgelicht door veelkleurige vijanden en de golven die je zelf creëert. Daardoor ontstaat een mooie sfeer die past bij de arcade-achtige opzet van het spel.

Is het wat?

De eenvoudige levels, gecombineerd met de intuïtieve bediening zorgen voor een lekker simpel spelletje dat zich goed leent voor een korte speelsessie op de handheld. Wel is de game hier en daar erg kaal. Zo zijn er (nog) geen leaderboards om scores te vergelijken, al wordt OpenFeint wel beloofd voor een update. Ook moet je elke keer nadat je ‘game over’ in je scherm gezien hebt weer helemaal bij het eerste eenvoudige level beginnen. Afgezien van deze kleine puntjes is Spirit echter een leuke game die weer een nieuwe manier van touchscreenbediening introduceert. Alleen daarom al is het spel, hoewel niet revolutionair grensverleggend, toch de moeite waard.

Prijs: €0,79 (App Store link)

Geen reacties

  1. Spirit biedt arcade-actie met inventieve besturing | Frankwatching · 13-3-2010 · 8.01 uur

    […] €0,79 (App Store) Dit artikel werd eveneens gepubliceerd op Bashers.nl 0 stemmen stem Ellen de Lange-Ros is in het dagelijks leven marktonderzoeker en schrijft over […]

     

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>