Swap This!: een heuse vissenstrijdWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Ook deze week staat een Nederlandse ontwikkelaar centraal. Vorige keer was het een Global Game Jam-product met borsten en bloemen, vandaag is Swap This! van Two Tribes de ‘game van de week’. Ja, het Two Tribes dat vooral bekend is geworden door Toki Tori. Uniek is hun nieuwste product Swap This! niet (het spel is een variant op het aloude match 3-principe), maar bijzonder leuk is-ie wel.

Titel: Swap This!
Platform: iPhone (link)
Prijs: € 0,79

Swap This! verschilt vooral van ‘match 3-games’ omdat je combinaties van vier moet maken om die te laten verdwijnen. Andere verschillen? Ik kan me geen Bejeweled-achtige game voor de geest halen waarin visjes in ijsblokjes figureren en je een grote vis dient te verjagen.

Van de vis afkomen is dan ook hetgeen waarom het draait in de stand ‘Vissenstrijd’ (ja, de game is volledig in het Nederlands uitgevoerd). Dat doe je het snelst door niet alleen combinaties te maken, maar ook nog zoveel mogelijk combinaties bijeen te rapen voordat alles verdwijnt. Na het eerste setje ijsblokjes worden je namelijk nog een paar seconden gegund om te blijven combineren. Dat je de bevroren visjes van het ene naar het andere uiterste van het speelveld kunt verplaatsen, maakt die klus wat gemakkelijker.

Hierdoor is het een iPhone-spelletje van Nederlandse makelij dat bovenal heel snel is. Dat tempo is dan ook de kracht van het uitermate fijne Swap This!.

2 reacties

  1. Collin · 11-2-2011 · 14.15 uur

    Het is echt geniaal hoor. En ik kan het weten ;)

  2. Roland van Hek · 11-2-2011 · 18.11 uur

    Recensie van Swap This hier op Bashers volgt spoedig. Mensen die mij op Vleesboek als vrindje hebben toegevoegd kunnen denk ik al een beetje raden wat mijn oordeel gaat worden.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>