Van digitaal naar ijsblokBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Er komen weer pittig warme dagen aan dit weekend en dat betekent dat je wel even de gordijnen dicht moet doen. Die zon in je beeldscherm is niet erg prettig, maar wat dacht je van het feit dat je bier/cola/ander drinken veel te snel opwarmt?

Je kent het ongetwijfeld, heb je na het eten net een lekker bakje koffie voor jezelf ingeschonken na het eten, kom je er na een enorm Super Mario Galaxy-level achter dat het inmiddels ijskoffie is geworden. Hetzelfde geldt voor drankjes uit de koelkast; met die warme zon wordt het een lauwe vloeistof die allesbehalve dorstlessend is.

Daarom deze geweldige weekendtip, waarmee je je eigen ijsblokjes maakt. Natuurlijk helemaal in de stijl van een bepaalde game, en dat is deze week het aloude Tetris. Tetranitrate legt je op Instructables uitgebreid uit hoe je zelf een mal maakt voor je eigen ijsblokjes. Je hebt er hout, smeltplastic en nog wat materialen voor nodig, maar het is bij de betere bouwmarkt allemaal vast verkrijgbaar.

Barbecue

Je kunt de wit-doorzichtige klontjes een leuke kleur geven door voedingsmiddelenkleurstof te gebruiken, maar je kunt ook gewoon limonadesiroop toevoegen. Maak meteen meerdere malletjes en je hebt een origineel cadeautje voor alle barbecues die je ongetwijfeld deze zomer nog af gaat.

En als je je hele bucketlist aan games hebt uitgespeeld, dan kun je je altijd nog hiermee vermaken. Fijn weekend!

Eén reactie

  1. Rick · 20-5-2011 · 16.40 uur

    En bedankt, het Tetris deuntje in mn hoofd…

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>