Verwachtingen Square, underrated games, Mass Effect PS3 en gamen voor poesjesIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag Square Enix die hun verwachte inkomsten met bijna 92 procent verlagen, vijf ondergewaardeerde 2010-toppers, veel informatie over Mass Effect 2 op de PS3 en een game speciaal voor je lieve huiskat.

Zwaar weer voor Square Enix?
Vorige week werd Final Fantasy XIV al uitgesteld en daar kwam Deus Ex: Human Revolution deze week ook nog eens bij. De Japanners zien hun verwachte inkomsten kennelijk verdampen, want hun prognose voor de rest van dit fiscale jaar is van 12 biljoen yen naar 1 biljoen yen gezakt.

Vijf spellen die meer hadden verdiend
Vandaag brengt G4M3 ons een lijstje van spellen die wat kwaliteit betreft een grotere klapper hadden mogen maken. Blur is hier een uitstekend voorbeeld van: de game werd vrij positief door de pers ontvangen, maar is nooit een gigantisch commercieel succes geweest. De vier anderen vind je na de klik.

PS3-bezitters gaan razendsnel door Mass Effect heen
Playstation 3-bezitters hebben het al die tijd zonder deel één moeten stellen. Oplossing: bij deel twee krijg je een interactieve strip meegeleverd. In die strip maak je zes beslissingen, die hun weerslag hebben op het spelverloop van deel 2. Leuke inhaalstap. De PS3-versie van Mass Effect 2 verschijnt in januari, een jaar na de release op de Xbox360. Mass Effect 3 verschijnt eind volgend jaar op pc, Xbox 360 en PS3.

iPad-game voor je beste, harige vriend
Vroeger hadden ze bij mijn tante op de boerderij een kat die ik eindeloos achter de reflectie van mijn horloge kon laten aanrennen. Die pret brengt men eindelijk naar de 21e eeuw. Geen zonlicht of felle lamp voorhanden, dan kun je vanaf heden je fonkelende iPad voor ditzelfde doel gebruiken. Start simpelweg de app en leef je uit met een laserpen.

3 reacties

 1. Luke van Velthoven · 16-12-2010 · 23.41 uur

  Dit filmpje is voor de geïnteresseerden in Mass Effect 2 ook wel interessant (een vergelijking en indruk van die strip).

  http://uk.ign.com/videos/2010/12/15/mass-effect-2-ps3-preview?objectid=14235018

 2. Wormpaul · 17-12-2010 · 8.08 uur

  Meekijkend met de top 5 games die meer verdienden;

  * Nummer 1 t/m 4 heb ik geen mening over maar als (groot) fan van deel 1 van Bioschok snap ik wel waarom deel 2 niet zo goed heeft verkocht, het was voor mijn gevoel klaar na deel 1.

  Het verhaal was verteld, de setting uitgespeeld (op `t eind van deel 1 viel me op dat ze textures e.d.wel heel vaak gingen gebruiken) en het was een afgerond spel die met een mooie strik om de doos heen terug kon in de kast.

  Daarom had ik toen deel 2 uit kwam ook niet meteen `t gevoel dat ik dit deel moest kopen, de reviews lieten dezelfde game zien maar dan iets soepeler qua gameplay, een Multiplayer extra die voor mij als SP speler niet interessant leek en een verhaal die uit `t niets leek te komen. (en ook weinig/geen connectie had met deel 1)

  Heb `t spel uiteindelijk (net als Rogier) gekocht voor 20 euro als Special Edition, heb `t uitgespeeld (SP) en ook tot lvl 20 gekomen in de MP maar echt boeien deed `t me niet allemaal. Was teveel van `t zelfde maar dan in een zwakke setting met een totaal oninteressant verhaal vergeleken bij deel 1..

  Oftewel; Bioschok 2 voelt mij eerder aan als 1 van de teleurstellingen van 2010 i.p.v. een game die meer verkocht had moeten worden.

  Weet iemand hoe de PSN games van dit jaar verkocht zijn? In mijn vrienden/kenissen groep speelt bijna niemand die games terwijl deze kleinere games toch wel de lichtpuntjes van 2010 voor mij waren.

  Heb werkelijk genoten van Costume Quest, Tales of Monkey Island, Swords & Soldiers, Lara Croft en de games die ik vergeten ben…

 3. Luke van Velthoven · 17-12-2010 · 18.47 uur

  Ik ben daarentegen wel benieuwd naar die nieuwe BioShock. Deel één heb ik nooit gespeeld (ga me al schamen). Twee boeide me dus ook niet, maar wat ik van Infinite heb gezien maakte me erg nieuwsgierig.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>