Vrolijk Pasen met Mortal KuikensBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Het is een lekker lang weekend en dat betekent dat je veel tijd kunt besteden aan het deze week uitgekomen Mortal Kombat. Tenzij je familie langskomt om paaseieren te zoeken… Ik heb iets gevonden waardoor je deze Pasen overleeft.

Skookum, lid van Craftster.org, kwam met het briljante idee om paaskuikentjes om te toveren tot ninja’s uit Mortal Kombat. Geen probleem om deze Pasen met je irritante kleine nichtje te spelen toch? Haal bij Xenos voor enkele euro’s een paar doosjes met decoratie-paaskuikens en bij de hobbywinkel paars, zwart, geel en blauw vilt, plus donkerblauwe breiwol en textiellijm.

Ik prefereer ze normaal, die decoratiekuikentjes, maar Skookum maakte er liever Mileena, Kitana en Raiden van. Je kunt de onderstaande plaatjes als hulpmiddel zien voor hoe je de kuikentjes zelf kunt maken. Mileena heeft het paarse pakje met mondmasker, Kitana het blauwe en Raiden draagt een hippe Nón lá. Vilt knippen, textiellijm erop en plakken maar. Het is een beetje priegelwerk, maar de verdere knutselhandelingen zijn lekker basic.

Hoedje van papier

Je kunt zo’n Chinese hoed maken van een lichtgeel gekleurd stukje papier. Even in een rondje vouwen, knipje erin en de punten langs elkaar leggen zodat er een punthoedje ontstaat. Plakbandje aan de binnenkant, vastmaken aan je Raiden-kuikentje en hij kan er helemaal voor gaan!

Zeg nou zelf, deze paaskuikens zijn toch veel leuker dan die halfbakken sekspoppen uit die vage vechtgame?

Eén reactie

  1. Inge · 28-4-2011 · 20.27 uur

    Al ben ik nu al weer vergeten waarom er uberhaupt kuikens langs hupsen tijdens Pasen, en nee dat heeft niets te maken met de alcohol inname die bewuste dagen (heerlijk een wijntje en ach ja het is pas 12.30 uur). Ik heb geweldig gelachen, na een week broer en vriend knoppen te hebben zien rammen. Leuk.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>