Wat vindt de Nederlandse gamepers van Aliens vs. Predator?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht Niels Peuchen er wekelijks één uit.

Aliens vs. Predator is een game die veel verschillende beoordelingen krijgt en daarom een fijn subject voor deze rubriek is. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de verschillen in mening voornamelijk in de Engelse recensies terug te vinden zijn. Op Gamehype zijn er, op het moment van schrijven, geen onvoldoendes te vinden en is er meer consensus.

“Aliens vs. Predator is een geslaagde en brute shooter geworden. […] De kracht van de game is de ijzersterke sfeer, waardoor je constant op je puntje van je stoel zit. Is de game helemaal perfect? Nee, […]. Als compleet pakket is het echter meer dan de moeite waard.” - Gamez - cijfer: 8,6

“Aliens vs. Predator is een oneindig beter spel dan dat Aliens vs. Predator, de film, een film was. Dat is echter een makkelijk gewonnen wedstrijd. De wedloop met zijn eigen geschiedenis, de PC game uit 1999, wint het jammer genoeg niet.” - DGS-online - cijfer: 6,0

Together…

Opvallend aan de besprekingen van het multiplayeraspect van Aliens vs. Predator is dat de recensie met het laagste cijfer behoorlijk positief oordeelt, terwijl de gever van de hoogste beoordeling júíst op de multiplayer wat aan te merken heeft. Duidt dat op een verschil in inzicht of spelervaringen of ligt het aan de samenstelling van het cijfer?

“Maar gelukkig is er nog een multiplayer, […]. Hier komen de verschillen tussen de drie personages een stuk beter tot hun recht. Elk personage vergt een geheel andere benadering en de balans is over het algemeen prima. Dit zorgt dan ook voor een wisselwerking tussen de rassen die echt iets toevoegt.” - Gamer - cijfer: 6,0

“Gek genoeg is de balans in de singleplayer wel in orde, maar in de multiplayer niet helemaal. Hierdoor zijn bepaalde varianten van Death Match minder geslaagd omdat de Predator vaak de beste keuze is.”Gamez - cijfer: 8,6

… alone

De singleplayer van Aliens vs. Predator bestaat uit drie campaigns waarin je de wapens kunt oppakken met respectievelijk een marinier, een Alien en een Predator. Deze driedeling heeft de recensent van de Power Unlimited doen besluiten zijn artikel in hapklare brokken op te laten dienen.

“Het eindresultaat van dit alles is in de singleplayer een aardige shooter, een te chaotische buitenaards uitstapje en een prima stukje Predator-gameplay. Maar wel driemaal erg middelmatig vergeleken met andere games in het genre.” - Eurogamer - cijfer: 7,0

“De singleplayer van AvP heeft een te hoog ‘volg op godsdienstige wijze de mission marker’-gehalte om echt spannend, boeiend of uitdagend te zijn. Daarnaast is het verhaal minder boeiend dan een aflevering van de Palingsoap […] en kan ik als Predator/Alien Quadrilogy fan niet echt zeggen dat het verplichte kost is.” - Power Unlimited - cijfer: 7,0

In totaal

Aliens vs. Predator voor de Xbox 360 krijgt gemiddeld een 7,0 van de Nederlandse gamepers. Dit is gebaseerd op 16 recensies, waarvan 3 zonder cijfer.

Gamez heeft met een 8,6 de hoogste beoordeling uitgedeeld. Zowel Gamer als DGS-online staan onderaan de cijferlijst met een 6,0.

Ga naar de Aliens vs. Predator-pagina op Gamehype voor alle recensies en cijfers. Staat jouw recensie er nog niet bij, meld hem dan via de site.

4 reacties

 1. Matthew · 2-3-2010 · 19.27 uur

  Een heel vreemde game, want de ene vindt hem geweldig, de andere vindt er niets aan… Veel besproken geweest op onze redactie.

 2. Lucas Seuren · 3-3-2010 · 12.25 uur

  Briljant ook weer. De een zegt dat de multiplayer perfect in balans is, de ander zegt totaal van niet. Is nu net een punt dat goed objectief te beoordelen is en zelfs dat lukte al niet.

  Doet je afvragen hoeveel zin het heeft om games te reviewen. Of ligt het aan de (on)kunde van de reviewers?

 3. Rogier Kahlmann · 3-3-2010 · 14.29 uur

  @lucas

  Als er in Nederland zulke verschillende opvattingen zijn over de balans van de multiplayer, dan zullen er wel uiteenlopende meningen in Engelstalige recensies bestaan. Daar kijken we toch allemaal eerst naar voordat er iets op papier wordt gezet?

 4. Sylvano Witte · 3-3-2010 · 18.23 uur

  Maar Lucas? Wist je dan niet dat iedere reviewer totaal anders kijkt naar de game? Net zoals mijn collega hierboven, Rogier Kahlmann, ben ik ook minder te spreken over Heavy Rain. Betekent dit nu dat wij in tegenstelling tot de sites die die game 9+ geven geen goede reviewers zijn?

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>