Zomerse dromen in Drifting Afternoon en nog 4 gratis gamesElke donderdag zet Sander van der Vegte de leukste gratis games op een rijtje.

Drifting Afternoon

Het is niet de eerste keer dat ik een spel beschrijf van de talentvolle Orisinal. Drifting Afternoon heeft dezelfde zomerse, dromerige stijl als al zijn andere games. Een oranje kat rent door het hoge gras en springt graag op de ballonnen die langzaam voorbij drijven. Het is haast onmogelijk om het nog dromeriger te krijgen! Spring op zoveel mogelijk ballonnen, sla er één over voor een bonus en vereeuwig jezelf in de high-scorelijst.

Speel Drifting Afternoon (browser)

Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik nog 4 gratis games voor je in de aanbieding.

Merubyiusu

Japanners bewijzen dat ze nog steeds goede shooters kunnen maken. Merubyiusu haalt alle clichés uit de kast en biedt je een kogelregen zoals je die kent uit de jaren ‘80. Het is wonderbaarlijk hoe casual het voelt. Bewegen en schieten als enige keuze is minstens zo eenvoudig als Peggle, behalve dat je direct dood gaat als je geraakt wordt door een kogel. Merubyiusu moet het dan vooral van de herspeelbaarheid hebben.

Speel Merubyiusu (browser)

Devil’s Tuning Fork

Het trillende effect wat je hoort als je een stemvork laat klinken is in Devil’s Tuning Fork gevisualiseerd. Kijk vooral naar het filmpje, want potverdorie, wat ziet dit er tof uit! Het zou zo in een videoclip van Daft Punk gebruikt kunnen worden. Wat spel betreft is het een FPS-doolhof met een grote hoeveelheid uitdagingen die vooral met verzamelen, lopen, springen en timing te maken hebben.

Speel Devil’s Tuning Fork (Windows)

ClickPLAY 2

In een zwart-wit gestileerde omgeving zit ergens een knop verborgen. Dit is de knop dat je naar het volgende level stuurt met exact hetzelfde probleem. Ieder level is eigenlijk een kleine puzzel, waar je door veel geklik ontdekt hoe objecten reageren. Misschien net iets te kinderlijk, maar zeker vermakelijk.

Speel ClickPLAY 2 (browser)

Focus

Het begint als saaie 2D-platformgame, maar zodra je de ‘focus mode’ te pakken krijgt wordt het interessant. Met een druk op de knop staat het spel stil en krijg je een kort moment om je personage ergens binnen een blauwe cirkel te teleporteren. Zodra de raketten je om de oren vliegen en er geen enkele mogelijkheid meer bestaat om op veilige ondergrond te staan zul je deze mode hard nodig hebben. Doorzettingsvermogen is een vereiste! Focus is niet bepaald makkelijk.

Speel Focus (Windows)

Over de speelhal

De games in deze rubriek vormen een kleine selectie van wat er wekelijks wordt uitgebracht. Ben je nu alweer uitgekeken op deze spellen? Bezoek dan de sites waar ik de bovenstaande titels gevonden heb, zoals: TIGSource, Casual Gameplay en Indiegames. Ben je zelf nog een leuke gratis game tegengekomen? Laat van je horen in de reacties hieronder.

Eén reactie

  1. Ziggy Naumann · 23-11-2009 · 22.14 uur

    Leuke selectie Sander, je weet altijd toffe games te posten.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>